דרוש מידע שלכם או לבנתן פורן, מה מומלץ?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אנו עומדים לפני תביעה לביטוח לאומי
ליתר דיוק כבר תבענו ואנו עומדים לפני ערעור.
ואם כל מי שדברנו/התייעצנו אמרו לנו שכדאי ללכת עם חברה.
למי שיש מידע מה מומלץ .אשמח לשמוע

• הוסף לסימניות
על החברות שציינת
לא שמעתי מטוב ועד רע.

מה שכן שמעתי הרבה המלצות טובות על
'תוצאות בשבילך'
של ר' אליעזר קובלסקי
03-800-1500
יושבים בגן ורשא בבני ברק.
בהצלחה רבה!

• הוסף לסימניות
מומלץ לפנות לעו"ד ולא לחברות אלו, כיון שרק עו"ד יכול להיות בועדה והחברות האלה לא יכולות
וההבדל בשכר טרחה בין עו"ד לחברות האלו לא משמעותי כל כך.

• הוסף לסימניות
תביעה שאתם תובעים לקבל קיצבה או שהם תובעים מכם?
הייתה תאונת עבודה
ובכוונה הם הכירו רק ב19% (מ20% מקבלים קיצבה)
או לחילופין להגיע עם הפציעה לנכות כללית

צריך משהו מבין חזק בתחום כדי לדעת למה לגשת

• הוסף לסימניות
גם על 19% מקבלים קצבה אבל קצבה חד פעמית, מ20% מקבלים קבוע.
להגיע לנכות כללית זה לא שווה כיוון ששם התנאים יותר קשים, רק מעל 40% אם זה שני לקויות מקבלים קצבה, ואם זה לקות אחת זה רק מעל 60%, וגם רק אם מרויחים שכר מתחת ל7122 ש"ח.
צריך להסתכל בפרוטוקול על מה הם אישרו את האחוזים ולראות האם חלק מהדברים לא חושבנו.
או להסתכל האם יש דברים שיכולים להיות יותר אחוזים והם חישבנו אותם כקלים יותר ממה שהם.

• הוסף לסימניות
גם על 19% מקבלים קצבה אבל קצבה חד פעמית, מ20% מקבלים קבוע.
להגיע לנכות כללית זה לא שווה כיוון ששם התנאים יותר קשים, רק מעל 40% אם זה שני לקויות מקבלים קצבה, ואם זה לקות אחת זה רק מעל 60%, וגם רק אם מרויחים שכר מתחת ל7122 ש"ח.
צריך להסתכל בפרוטוקול על מה הם אישרו את האחוזים ולראות האם חלק מהדברים לא חושבנו.
או להסתכל האם יש דברים שיכולים להיות יותר אחוזים והם חישבנו אותם כקלים יותר ממה שהם.
הכן קבלתי משהו ח”פ
אבל זה נכות לכול החיים

שלחתי באישי
אולי נמשיך שם

• הוסף לסימניות
שמעתי הרבה המלצות על תגר משרד עורכי דין, משהו כזה (פה באתר). התחלתי איתם תהליך של תביעה שלא המשיך בגלל סיבות אישיות והייתי מאד מרוצה מהטיפול הענייני והזריז שלהם. מרגיש שממש אכפת להם שאנשים יקבלו את מלוא הזכויות שלהם והם גם יודעים איך לעשות את זה, אבל כמו שאמרתי- לא הגעתי לתביעה עצמה.

• הוסף לסימניות
שמעתי הרבה המלצות על תגר משרד עורכי דין, משהו כזה (פה באתר). התחלתי איתם תהליך של תביעה שלא המשיך בגלל סיבות אישיות והייתי מאד מרוצה מהטיפול הענייני והזריז שלהם. מרגיש שממש אכפת להם שאנשים יקבלו את מלוא הזכויות שלהם והם גם יודעים איך לעשות את זה, אבל כמו שאמרתי- לא הגעתי לתביעה עצמה.
איפה הם ממוקמים.?
אם אני יחפש במחשב אמצא בקלות?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

אשכולות דומים

שלום רב
לצורך סיבה רפואית
הייתי צריך להיות בחו"ל למשך כשנה
מיד כשעבר 3 חודשים מיציאתינו לחו"ל אוטומטי נפסק קצבת הילדים מביטוח לאומי מבלי שום עדכון והוכחה מצידינו
לפני כ3 חודשים חזרנו כולנו לארץ ועדיין לא נכנס קצבת הילדים . פניתי איליהם והם ענו לי בזה"ל :

אדון נכבד
תשלום קצבת ילדים תביעתך מ17/02/2026
אנו מביאים לידיעתך שכדי לבחון את זכאותך לקצבת הילדים לנו להמציא לנו את המסמכים הבאים:
אישורי לימודים של כל הילדים לאחר חזרתכם לארץ ואישורי עבודה שלכם ו/או חוזה שכירות שנחתם לאחר חזרתכם לארץ. ללא המסמכים שנזכרו לעיל לא נוכל לטפל בתביעתך לתשלום קצבת הילדים.
על פי תקנות הביטוח הלאומי תובע הגמלה צריך להשלים פרטים חסרים בתוך 21 ימים מיום שנדרשו על ידי המוסד לביטוח הלאומי

מי שיש לי להציע עזרה מבלי להתעסק בכל הטפסולוגיה זאת של להביא אישור לבחור בישי"ק והבחור מישיבה גדולה והילד בתלמוד תורה וכו' וכו' תבוא עליו ברכה

[נתבקשתי על ידי חבר לכתוב זאת]
ואני בטוחה שאתם דואגים לילדים שלכם - אז יש כאן מידע ממש שימושי עבורכם.
חברה שלחה לי את המאמר הבא שתקראו👇, בדקתי וראיתי שגם הילדים שלי לא צורפו אוטומטית כמו שהקופת חולים הייתה צריכה לעשות.
כמובן שעשיתי את זה באותו הרגע.

---

קראו ושלחו למבוטחים שלכם
הודעה חשובה לידיעת הציבור
המילים הבאות רלוונטיות לכל משפחה ולכל ילד בישראל.
ואני חושבת שזה אחד הפוסטים החשובים שכתבתי.
לקחתי אוויר של יומיים כדי לכתוב לא מתוך כאב ותסכול.
אלא מתוך רצון לעזור לכל ילד בישראל , שלא יזדקק לכך.

בישראל לכל אדם יש שני ביטוחים.
ביטוח בריאות - דרך קופות החולים
וביטוח לאומי.

הוא משלם כל חייו או באופן עצמאי, או שהוריו משלמים עבורו את הפוליסה. עבור אותם ביטוחים.
לפני מספר ימים בעזרתה של חברתי האהובה והמקסימה יעל פוזנסקי החלטנו לתבוע את זכויותינו בעבור הביטוח הסיעודי של מכבי.
יש לנו ילדה שלצערינו הרב נאלצנו לבצע עבורה הנגשה בבית, והיא מוגדרת כנכה, וזכאית ע״פ כל הקריטריונים לקצבת סיעוד.

לאחר שדובי הגיש את כל המסמכים
קיבלנו מייל יבש ולקוני ממכבי.
לבת שלכם אין ביטוח סיעוד !!!

מה זאת אומרת?
לכל ילד בישראל יש ביטוח סיעודי דרך קופות החולים, והביטוח הוא ללא עלות .
אבל , מסתבר שכדי שילד יהיה מבוטח בפועל הוא צריך לפנות לחברת הביטוח שעובדת עבור קופת החולים (אצלינו זה הפניקס)
ולהירשם.
אני אגיד שוב שיהיה ברור לכל בני האדם כולל כאלו קשיי הבנה כמוני.
המחוקק החליט שכל ילד זכאי באופן א ו ט מ ט י ובחינם לביטוח סיעודי עבור כל ילדיו הקטינים
אבל את המידע על החיוב בהרשמה מול החברה המבטחת בפועל , לא ידענו, ולא יודענו על יד קופת חולים.

אני מראש מתנצלת שלא קראתי את חוברת הפוליסה המפורטת כי או שקראתי ופספסתי את האירוע, זה היה לפני שנים.

אנחנו דיי המומים כי המשמעות כרגע מבחינתינו היא הפסד של עשרות אלפי שקלים.
והכסף הזה לא היה אמור להכנס להשקעות במניות בנסד״ק, אלא ליטרלי לאיכות החיים של רעיה.

אתם יודעים, מלחמה עבור החיים דורשת המון המון כוחות
אבל גם המון המון המון בירוקרטיה.
כתבתי את המילים הללו לא כדיי שתחשבו שאנחנו מסכנים.
אלא פשוט שתקחו אחריות ותעשו שלשה דברים.

1. תבדקו האם רשמתם את הילדים שלכם בפועל לביטוח סיעודי
2.תעזרו לי שהפוסט הזה יגיע לכל החברים שלכם.
3.אם יש לכם חבר שאיננו דובר עברית, תנסו להנגיש לו את המסר בשפתו.

תודה לחברתי עו״ד Shira Mack רזמוביץ׳ שעוזרת לנו למצא עו״ד מומחה לנושא אם ישנו כזה בעולם.

אין מושג את מי עוד לתייג, אז תייגו בתגובות אנשים רלוונטים.

מוסיפה בעריכה בזכות גיסי המדהים חנן גלר

לטובת הציבור ועל מנת לחסוך לכם חיפושים להלן רשימת הקופות ודרך איזו חברת ביטוח מנוהל הביטוח הסיעודי וטל׳ לברור והצטרפות :
כללית - הראל 9838*
מכבי - הפניקס 3507*
מאוחדת - מנורה 1700722233
לאומית - מנורה 5565*
בהצלחה 🙏
שלום רב,

התבקשתי לפנות ולברר את הנושא הבא, ואשמח מאוד לעזרתכם.

בתחילת שנת 2025 פתחתי עוסק פטור. רואת החשבון שטיפלה בי הגדירה אותי בתחילה כ״לא עונה להגדרה״. בהמשך ביקשתי ממנה לשנות את ההגדרה ל״עונה להגדרה״ החל מתחילת השנה, וזאת לצורך זכאות לחופשת לידה ושמירת היריון.

בפועל, השינוי בוצע על־ידה משום מה רק החל מחודש 10/2025. לאחר מכן היא פנתה לביטוח לאומי בבקשה לתקן את ההגדרה רטרואקטיבית ל־01/2025. בעקבות ריבוי השינויים, ביטוח לאומי ביקש מסמכים שונים לבדיקה.

העברתי את כל המסמכים שהתבקשו, כולל דפי חשבון עו״ש המוכיחים הכנסות רציפות במהלך השנה, אך למרות זאת נמסר לי כי אינם מוכנים להכיר בכך.

ברצוני לשאול:
האם יש מה לעשות במצב זה?
למי נכון לפנות לצורך טיפול או ערעור?

כמו כן, האם עשוי לעזור אם אפנה בעצמי לביטוח לאומי ואסביר את השתלשלות העניינים והטעות שנעשתה? חשוב לציין כי רואת החשבון לא הייתה מתואמת איתי — לא לגבי התאריכים, לא לגבי ההכנסות — והגישה דיווחים לפי שיקול דעתה בלבד. לדוגמה, הוגש דוח הכנסות והוצאות עוד לפני שסיימתי להעביר לה את כל הקבלות והנתונים הנדרשים.

אודה מאוד לכל הכוונה או עצה בנושא

תודה רבה מראש!
  • תודה
Reactions: אבואלה1 //
13 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה