שמעתם???????? פיגוע טרקטור בירושלים!!!!

• הוסף לסימניות
לא ידוע,
אבל מסתבר כי רוב הנהגים של ביתר ערבים.

• הוסף לסימניות
כן, ואמר לנוסעים לברוח.

• הוסף לסימניות
לצערינו, רוב הנהגים בביתר ערבים.

• הוסף לסימניות
הגיע הזמן לעשות שינוי.
נכון - יתכן שיש כאלו כמו נהג האוטובוס - אם זה אמת שהוא ערבי, אולם מספיק פיגוע כזה בשביל לא להעסיק ערבים.
ברור לי שיתנגדו לדברי בטענות שונות, וברור גם שאין לי דרך לשנות את המצב, אולם חיי יהודי אחד הם מעל לכל שיקול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Art Studio;1336437:
הגיע הזמן לעשות שינוי.
נכון - יתכן שיש כאלו כמו נהג האוטובוס - אם זה אמת שהוא ערבי, אולם מספיק פיגוע כזה בשביל לא להעסיק ערבים.
ברור לי שיתנגדו לדברי בטענות שונות, וברור גם שאין לי דרך לשנות את המצב, אולם חיי יהודי אחד הם מעל לכל שיקול.
את מוכנה לשלם על דירה פי 2 בשביל שיעסיקו רק יהודים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפולה;1336438:
את מוכנה לשלם על דירה פי 2 בשביל שיעסיקו רק יהודים?

ציפיתי לשאלה כזו.
את מוכנה לשלם בחיי יהודי כדי להרוויח דירה זולה יותר?

• הוסף לסימניות
אין מצב שיהיה פה אשכול שלא יגלוש תוך 5 דקות לוויכוחים על אלף ואחד נושאים??????

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1336421:
צודקת
זאת לא מצלמת רכב, זה סתם פלאפון, אבל זה כן מצולם מתוך רכב ברמזור, ורואים זאת על פי ההשקפות, וגם כשהמצלמה מסתובבת, גם בגלל זווית הצילום הנמוכה (האיש שמסתיר גבוה יותר(והוא בטח ידע, כי הוא גם מצלם, ובכלל, כל מי שצילם ידע..))

אם הם ידעו מראש, הם לא היו מפרסמים את הסרטון, כי זה מפליל אותם.

אף פעם לא שמעתי על אנשים שסתם הסריטו ובדיוק היה סוג של פיגוע, כאן זה ברור שהם ידעו ע"כ מראש.(תקשיבו למה שהם מדברים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרית גולד;1336452:
אף פעם לא שמעתי על אנשים שסתם הסריטו ובדיוק היה סוג של פיגוע, כאן זה ברור שהם ידעו ע"כ מראש.(תקשיבו למה שהם מדברים)
טוב
וויכוח מיותר
החלטת שהם ידעו, סבבה, תתקשרי למשטרה לספר להם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1336454:
טוב
וויכוח מיותר
החלטת שהם ידעו, סבבה, תתקשרי למשטרה לספר להם.

חחחחח
איזה תת רמה......:(
דייייי לא צריך לעשות מכל דבר עסק.

• הוסף לסימניות
תגידו, רק אני רואה שבשעת התחלת הסרטון האוטובוס כבר הפוך?
אחרי 2 שניות כבר שומעים את היריות.

• הוסף לסימניות
מסתבר, שהטרקטור נסע בצומת העמוסה באדום ומשך אליו תשומת לב כבר קודם שהתחיל לבצע את זממו.

זו השערה שלי בלבד, אל תבנו על זה (ותפיצו אח"כ במיילים...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1336465:
תגידו, רק אני רואה שבשעת התחלת הסרטון האוטובוס כבר הפוך?
אחרי 2 שניות כבר שומעים את היריות.

יש שני סוגי סרטונים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הלל;1336469:
מסתבר, שהטרקטור נסע בצומת העמוסה באדום ומשך אליו תשומת לב כבר קודם שהתחיל לבצע את זממו.

זו השערה שלי בלבד, אל תבנו על זה (ותפיצו אח"כ במיילים...)

אל תכתוב מסתבר, אלא יתכן.

• הוסף לסימניות
במחשבה שניה,
הרי הפיגוע שעשה עם הטרקטור לרכב הפרטי היה הרבה לפני שבכלל הגיע לתחנת האוטובוס
אז מה השאלה שהסריטו אותו כבר אז

• הוסף לסימניות
שוב פיגוע ירי בירושלים כרגע, בהר הצופים.

אופנוע עבר וירה על בבטנו של חייל, מצבו קשה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י miri012;1336384:
תסתכלו בסרטון המצורף, ותסבירו לי בבקשה מה הולך כאן.
מי שהסריט את זה ודאי ידע מה הולך לקרות, נכון?

שומעים אותם מדברים בערבית זה חברים שלו

• הוסף לסימניות
הם אומרים בערבית מת חלאס והשני עונה לו מת אל יהוד
כל מילה נוספת מיותרת, אם הם לא ידעו מזה איך הם נשארים עומדים ואדישים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DESIGNIK;1336499:
הם אומרים בערבית מת חלאס והשני עונה לו מת אל יהוד
כל מילה נוספת מיותרת, אם הם לא ידעו מזה איך הם נשארים עומדים ואדישים?

אז איך מביאים הסרטות דוקא מהם?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

אחד מימי חמישי החמים מאד בירושלים, תשפ"ה. השמש אינה מקפחת חלילה אף עובר אורח, ומעניקה מקרניה חום אינסופי. מי שיעז ללכת יחף על הארץ, כנראה שיצטער על כך מאד בניתור מיידי.

שירה, בחודש מתקדם, ממתינה עם בעלה חיים בתחנה מרכזית לקו 75 להר נוף. ידיו של חיים עמוסות שקיות, אך אינו מאפשר לשירה לעזור לו במשא. בעל לתפארת.
חמש דקות מצטרפות לעשר והנה סוף-כל-סוף הגיח הקו המיוחל מהפינה השמאלית שבקצה העליה. כל באי התחנה, בדגש על 'כל', התקדמו אל עבר הנקודה המדומיינת בה 'בטוח' יעצור האוטובוס. שירה וחיים הגדילו צעדים אף הם, משוועים למזגן האוטובוסי. אולי אפילו מושבים לפליטה יחכו מיותמים לכבודם. אם לא לשניהם - לפחות עבורה.

הנהג, ערבי מסתבר, קם על רגל שמאל או שנהנה מרדיפת ההמון או שניהם, עצר במרחק ניכר מהתחנה. כולם אצו רצו אל עבר דלתות האוטובוס הפעורות, מסתערים אל תוכו. שירה במצבה, התקשתה לרוץ אך הגבירה מהירות, כמוה חיים. המשקל שאחז בידיו מנע ממנו לרוץ ולתפוס מקום עבורם כפי שוודאי היה נוהג בסיטואציה אחרת.

שירה הצליחה לעקוף את חיים ונכנסה במהירות בין הדלתות. מאחוריה, בעלה חיים ועוד מספר אנשים שלא הספיקו להיכנס עדיין. הנהג הנמהר החליט שמספיק להיום, ולחץ על סגירת הדלתות. ברגע האחרון הצליח חיים להכניס יד עמוסה לעייפה אל תוך האוטובוס, אך שאר גופו נותר בחוץ. ידו השנייה מלאה אף היא, כך שאין ביכולתה לבוא לו לעזר.

"נהג!!!" שירה הזדעקה. "סגרת לו על היד! תפתח את הדלת!"

הנהג לא נראה נרגש מהמחזה. הוא ענה לה בזלזול, מבטא ערבי כבד מלווה כל מילה שלו. "אם אני אפתח את הדלת יכנסו כולם. אין מקום!"

ה'אין מקום' התגלה כמסדרון אוטובוס דליל. בחלק האחורי יותר של האוטובוס הצטבר מעגל גדול יותר של אנשים. לעמוד וודאי שהיה מקום, ואף נותרו מקומות ישיבה בודדים שלא אויישו.

"היד שלו, זה בעלי!" היא התחלחלה עמוקות. סביבה אנשים בהו במחזה ושתקו. מה קורה כאן? למה הם שותקים? שיצעקו על הנהג האכזר הזה!
הנהג הבין כנראה שלא מומלץ להתניע עם רבע בנאדם תלוי בין הדלתות ונאות לפתוח אותן.

בו ברגע קפץ חיים אל תוך האוטובוס, כשהוא כעוס ופגוע עד עמקי נשמתו. "אתה נורמלי? מי סוגר דלת שאנשים באמצע לעלות? זו סכנת נפשות! אתה מטורף!"

הנהג הערבי, למרבה האבסורד, כנראה ציפה ל'תודה רבה, לא היית חייב לפתוח. הייתי מסתדר באוויר'. הוא האדים מכעס, זועם על היהודי החוצפן שהעז לפנות אליו במילות גנאי שכאלה. סך הכל סגר עליו את הדלת. מה קרה...

"תרד מהאוטובוס!" הוא הורה, טון דיבורו צעקני. "אני לא נוסע כל עוד האיש הזה כאן". הוא הגביה קולו לדציבל הגבוה בסולם הקולות, כך שכל השוהים באוטובוס שמעו את הצהרתו.

חיים שלף את הטלפון והחל לצלם את הנעשה. הנהג קילל וגידף ללא הפסקה, ובין קללה לגידוף הזכיר לחיים שעליו לפנות את האוטובוס. שירה מצידה קפצה אגרופים במתח בלום. למה כולם לא מוחים בעד בעלה? זה לא יאומן.

הפלא ופלא. ההוא ממהר לעבודה, ההוא חייב להגיע לבית שלו, ולכל שאר ה'הואים' לא היה עצבים וכח להתעסק בזוטות שכאלה. אז מה הייתה תגובתם? הכי 'צפויה' שיש.

"אדוני, בבקשה. אתה מעכב אוטובוס שלם".
"היי גבר, אין צורך לעשות את מה שאתה עושה. שחרר אותנו ב'קשה. אני ממהר ורוצה שהוא פשוט יתחיל לסוע".
"אחי, מה אתה נכנס לזה? לא קרה כלום. בא שב כאן במקום שלי, אני אקום בשבילך והנהג ימשיך בנסיעה".

חיים שציפה לתגובות תומכות כפי שבהחלט היה אמור לקבל, נפגע מהנוסעים עוד יותר מהמעשה השפל של הנהג הערבי וסינן לאחד מהם בשקט. קולו אצור. "אני מאחל לך, שבמַקום שתצטרך עזרה של אח שלך - הוא יפנה לך גב גם כן".

הנוסע ניסה להצטדק בתירוץ שהזמן שלו קצוב אך מהר מאד השתתק, מבין מעט את חומרת הדבר. כמוהו החבר'ה במעגל הקטן סביבם ששמעו את המשפט, מפנימים את הדברים.

ואני עדה למתרחש. כותבת כדי שיתפרסם המסר.
הודעת דוברות – ארגון קו ישיר
04/01/2026

עיכוב ילדה קטנה ע"י שלושה פקחים – שערורייה חמורה ובלתי מתקבלת על הדעת

ע"פ התיעודים ועדויות נוסעים ועוברי אורח שהגיעו לארגון "קו ישיר" ילדה קטנה עוכבה בשל אי תיקוף ע"י פקחי חברת כפיר המפעילה את הרכבת הקלה בירושלים.
ארגון "קו ישיר" מוסר כי מדובר באירוע חמור ובלתי מתקבל על הדעת (ולכאו' אף מצדיק תביעה אזרחית כנגד הפקחים).
נוהל משרד התחבורה, קובע בצורה חד משמעית כי לא יושת תעריף מוגדל (קנס/דו"ח) על קטין מתחת לגיל 12.

עיכוב של ילדה קטנה ,ובפרט כאשר הדבר נעשה על ידי שלושה פקחים, אינו רק חורג מהנוהל, אלא מעיד על כשל ערכי, מוסרי וניהולי עמוק.

ארגון קו ישיר מגנה בתוקף את האירוע, ודורש מחברת כפיר לבדוק את האירוע באופן מיידי, ולהשעות את הפקחים המעורבים.

בנוסף, הארגון קורא למשרד התחבורה להתערב ולעקוב אחר התנהלות הפיקוח בכלל החברות, ולהבטיח שהשירות לנוסעים, ובעיקר לילדים, ייעשה בכבוד, ברגישות ובהתאם לחוק.

מצ"ב הסעיפים הרלוונטים מתוך נוהל פיקוח ותיקוף

לפרטים נוספים 053-4759060 (וואטסאפ בלבד)

להצטרפות לעדכוני הדוברות:
https://chat.whatsapp.com/IlEfm9WkLhFB7fwwWWlbUp
עקבו אחרנו ברשת X (טוויטר): https://x.com/kav_yashir
לקבלת עדכונים במייל: https://groups.google.com/a/kav-yashir.org/g/idkunim
1767558262354.png

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה