כללי תג

• הוסף לסימניות
מתעניינת על לימוד תוכנת תג בירושלים
מעונינת לשמוע פרטים
מי שיודע אשמח לתגובה

• הוסף לסימניות
גם אני אשמח.

• הוסף לסימניות
הקפצה
מישהו יודע על מקום לימוד של תוכנת תג בי-ם?

• הוסף לסימניות
אצל בעל התוכנה הרב וייסמן או אצל הסוכנים המורשים מטעמו

• הוסף לסימניות
הנושא הזה כבר לעוס בפורום אבל עדיין אין לי תשובה על השאלה הבסיסית הזאת.
האם לאחר הקורסים של וויסמן אפשר להתיישב ולעמד ספרי קודש, או שחייבים תרגול רב/קורסים נוספים.
השאלה היא גם לגבי עימוד קצת יותר מבסיסי כמו טקסט ומתחתיו שני טקסטים.

• הוסף לסימניות
אתה מתכוין לרב טקסט!
זה שאלה שאתה צריך לשאול עצמך
בכל אופן הרב וייסמן זמין תמיד ועונה תמיד בטלפון על כל שאלה שיש

• הוסף לסימניות
אני שואל את זה פה ולא את עצמי ולא את הרב וייסמן, כי אני רוצה לדעת מהנסיון של אחרים.

• הוסף לסימניות
זה כמו שתשאל אם שנה ורבע לימוד לבד מספיק לגרפיקה והתשובה היא תלוי כמה אתה מעונין וכמה אתה משקיע וכמה תרגול אתה עושה
אבל אני יודע שזה לא מה שמענין אותך
אז תכל'ס [אני לא מכיר את התוכנה באופן פרטי ומעונין להצטרף לקבוצה בירושלים כאשר יהיה רק מה ששמעתי מחבר שיש לו הרבה נסיון והוא הסביר לי בפירוט הבסיס מה שעומד מאחורי התוכנה]

התוכנה בנוי על בסיס קודים כמו כל תוכנה [בשפה התכנות קוראים לזה קוד פתוח]רק ההבדל היא שבתג אה שולט על על הקודים דהיינו כל עיצוב בעימוד שאתה רוצה אתה כותב קוד ומגדיר לאיזה שימוש הקוד מיועד לדוג' חלון בפיסקה חדשה או הקקטנת סוגריים הגדרות שוליים וכו[אתה יכול לשמור את הנתונים ] את הקודים אתה משתיל בוורד ובתג אתה נותן את הגדרות ומחיל על זה על הקובץ שאתה מביא מוורד
ועכשיו נדרש הרבה סבלנות לעבור דף דף לראות איפה צריכים לתקן [בעיקר להגדרות שוליים]
כי המחשב היא בכל זאת מחשב ולפעמים אתה צריך להוסיף שורות עד לשוליים ולפעמים הטקסט חורג יותר מהשוליים וצריכים להוריד שורות

אז מה שנדרש לזה היא סבלנות והבנה בעיצוב ספרים

• הוסף לסימניות
דווקא את הקודים אני מכיר, כי כשעשיתי עבודה בעבר למישהו הוא דרש ממני שאני כבר יכניס את הקודים תוך כדי העבודה על החומר, וכך לפני ואחרי כל קטע, ולפני ואחרי אותיות קטנות וכדומה הייתי צריך לעשות קודים מסוימים.
השאלה היא איך זה עובד לגבי העימוד של הטקסט בגדול זאת אומרת אם אני רוצה לעשות כמה סוגי טקסטים בעמוד, אם גם לזה מספיקים הקודים.
טוב... אני קצת נסחף, כנראה שכדי לדעת מה זה צריך להכיר את זה.

• הוסף לסימניות
רוב המעמדים של תג לא למדו בקורסים אלא מוייסמן עצמו.
חלקם מעמדים מקצועיים, טובים ומוכשרים מאד, ובחלק מהמקרים רואים שמדובר באדם שחסרה לו הדרכה נוספת.
אני אישית לא יכול להעיד על ההדרכה שנותן וייסמן, כי אני השתתפתי בקורס העימוד של פרוג, ויצאתי מרוצה ביותר.

• הוסף לסימניות
אני קניתי תג לפני שנים רבות. הרב וייסמן תמיד ענה לי לטלפונים עם שאלות שהיו לי.
החוברת שהוא סיפק עם התוכנה, היתה כמו טורקית בשבילי, לא הבנתי כלום!!! חיפשתי בנרות משהו שילמד אותי, ולא מצאתי (כי קניתי את התוכנה בדיוק לפני שהוא שדרג, ולא היתה עוד תמיכה בגרסא שאני קניתי, ולא רציתי לחכות עד שתצא החדשה)
בסוף, בהרבה עקשנות, הצלחתי להבין פחות או יותר.
עדיין, יש דברים שאני לא יודעת, והייתי רוצה ללמוד יותר מסודר.
רק שעכשיו, אני צריכה לעדכן את התוכנה, כי יש לי גרסא 3.5 והרבה מציעים לי לעבור לתוכנה של "המשלים לוורד" של שטיינהויז מבני ברק.
אבל לגבי ספרים ארוכים - אין ספק שאין על התג.

אגב - היכן יש קורסים לעימוד?

• הוסף לסימניות
אם יש לך תג ואת יודעת תג אל תתקרבי למשלים לוורד.
אין מה להשוות בין תוכנה שמיועדת מלכתחילה לעימוד לבין בניית סקריפטים ותוספים, מתוחכמים ככל שיהיו, לתוכנה שאיננה מיועדת לעימוד

• הוסף לסימניות
אני למדתי אצל אחד הסוכנים של ווייסמן,(לא בירושלים) ובפירוש אי אפשר להגיד שלמדתי שם את התוכנה. ז"א קיבלתי הסבר בסיסי על התוכנה. (משהו כמו 6-7 שעות) היה לי עם מה להתחיל לעבוד, אבל עברתי המון המון עד שלמדתי את התוכנה בכוחות עצמי. ומדובר על לפני 7-8 שנה. כאשר התוכנה היתה מורכבת יותר. היום התוכנה קלה בהרבה.
ונכון שוייסמן מצידו תמיד זמין לכל שאלה וידריך היכן שצריך, אך זה לא בא במקום לימוד.
היה למשל מקרה שאחרי שכבר עימדתי תקופה די ארוכה דיברתי עם מעמד עם נסיון רב יותר והוא חידש לי אפשרות שיש בתוכנה שמקלה מאד על העבודה של העימוד. נורא כאב לי שכ"כ הרבה זמן בזבזתי בגלל חוסר ידע.
בקשר לעימוד רב טקסט הקושי כמובן גדול הרבה יותר.

יש לי טלפון של סוכן בירושלים שאפשר ללמוד אצלו. מי שמעונין שיפנה אלי באישי.

• הוסף לסימניות
אני רוצה להעביר את העימוד לאחותי, ואין לה תג, ואמרו לי שיותר קל ללמוד את המשלים,
יש משהו שמכיר מלמד/ת למשלים?

• הוסף לסימניות
סוף סוף ניתנת לי האפשרות להציץ לתוך הליגה של "תג"
למה אם אין לי את התוכנה אין לי היתר לצפות לפחות בפורום הזה?
מה כל כך מיוחד במעמדים שהם זכו לליגה מיוחדת שכזו שצלמים/מפיקים/מעצבים לא זכו לה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה