התייעצות תודעת עוני

מצב
הנושא נעול.
מה זה אי אפשר? מה יקרה לו בלי?
זה המשמעות של סוס לרכב עליו.
זה המשמעות של מתן בסתר.

מה יקרה לו בלי דברים שכל הסביבה שלו כולל אנשים לא אמידים בכלל - מתייחסים אליו כמוצר בסיסי?!
שמקסימום קונים אותו בכמה תשלומים ובחסכונות?!
הוא יקבור את פניו מבושה
יל עם שלט - אני עני. אין לי.

מי שרוצה לתת רק למי שנפל עד הסוף. והוא כבר גם מושפל עד עפר - שיהנה.
אני ועוד כמה אנשים כמותי רוצים לתת לאנשים בדרך כבוד.
רוצים לתת להם כך שהם יצליחו ללכת ברחוב בלי שלט "אין לי".

ולכן אני לא מחלקת להם פאות ב-20 אלף אלא את אלו ב9-10 אלף
שהם ילכו עם שלט אני חי בצניעות ובפשטות ולא עף על עצמי. ולא עם שלט "אין לי"
זה נקרא מתן בכבוד.
אבל אם הפאנית של 20 אלף תסכים לתת להם פאות בשווי 20 אלף במחיר של 9-10 אלף - אני רק אשמח עוד יותר.
למה לא לכבד אותם עוד יותר באותו המחיר?! למה לא למקסם את התמורה שלי?!
רק בגלל שמה זה פה. אתם עניים . חיים מהצדקה. למה שתלכו עם פאה שאחרים משלמים עליה 20 אלף?!
רק כי אני מקנאה למה בגלל שאני לא כל כך עניה וכן יש לי יכולת לחסוך לפאה ב-10 אלף - שום פאנית לא מחלקת לי פאה של 20 אלף?!

הפרסום עובד (מעניין עוד כמה שניות ימחקו את האשכול
לא משנה אם זה כתוב בפרוג דווקא
או שלא.

זו אכן מלכודת דבש ידועה
שלא קשורה לחרדים בהכרח.
גם אנשים שלא מקבלים שום הנחה מתחבטים בה.

גם כשאין שום הנחה
לפעמים להתאמץ להגדיל את השכר ב4000 שקל יוצא 1000 בנטו בקושי
ברמות שכר מסויימות
ואתה מוצא את עצמך שואל האם אני מוכן להשקיע את המאמץ הזה ולרדוף אחרי
בשביל להרוויח בסוף 1000 שקל.

ברגע שהמס הוא דיפרנציאלי
לפעמים לא ממש שווה להתאמץ כל כך הרבה.

מצד שני - חברה סוציאליסטית
חיה מתוך הבנה שמי שיש לו יותר - משלם יותר מס באחוזים.
כי לפני זה באמת המצב היה כמו באי אילו מדינות
חצי מאנשים חיים בעוני מנוול - עד כדי מוות מרעב
ואת המצב הזה רוצים למנוע כיום במרבית המדינות המתוקנות.
וזה החרב פיפיות של סוציאליזם.

הרבה יותר מספק את הרגשת התורמים שהם נותנים לאברכים את פת לחמם מאשר לתת פשוט תמיכה כספית לשם שמים בלי לנסות למצות את ההנאה מהתרומה שלהם,
בסוף הכי חסר זה התרומות שיאפשרו לנתמכים להיות כמו כולם, וכן- גם להתפנק מדי פעם זה צורך בסיסי!
יש מי שהפינוק שלו זה בהלבשה של הילדים, ויש את זו שהחלום שלה זה שואב שוטף

זכותם.
הם קיבלו כסף בגלל שאין להם מספיק הכנסות לגמור את החודש,
וזכותם לעשות עם זה מה שהם רוצי

אני לא רואה אותם בקידישיק כי אני לא נכנסת לשם
אני שומעת מהם בפירוש ובהתלהבות שהם קנו בגדים יקרים בתחילת עונה מצדקה שהם קיבלו.
כן לכן יש כרטיסים שניתן לרכוש בהם בגדים לפני החג ולא מגבילים את זה רק למזון

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה