Mac תוכנה שמשווה תקיות

• פותח הנושא DMD
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
שלום
יש לי תוכנת CarbonCopy שעושה את כל הגיבויים שלי
הוא עובד כך, בודק כל הקבצים אם נשתנו מפעם שעברה, ואם השתנה אז עושה גיבוי.

עכשיו, רציתי לעשות דבר כזה בין הImac שלי ובין MacBook שלי שיהיו מותאמים.
שמעתי שלעשות את זה אוטומטי, יש תוכנות, אבל זה מסובך ועלול לתקלות.

אז חשבתי אולי יש תוכנה שעושה את זה ידני
כלומר, אני יגיד לו תעשה השוואה בין תקייה A לתקייה B ושיעשה השוואה לא רק בכמות ושמות הקבצים, אבל גם אם השתנו. וכל קובץ שהשתנה, הוא יעתיק מתקייה A לB.

אני מקווה שהובנתי
אם מישהו יודע תכונה כזאת - מאוד אשמח לשמוע עליו

תודה מראש
דוד

• הוסף לסימניות

קבצים מצורפים

• 2014-01-21_184151.jpg
    KB 122 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
למה שלא תשתמש בענן כדוגמת דרופבוקס שעושה זאת באופן אוטומטי, כל שינוי במחשב א' יקלט במחשב ב' ויסונכרן ולהיפך, וגם משאיר לך גיבוי בענן, וגם מאפשר לך לשחזר קבצים שהשתנו עד שלשים יום?

• הוסף לסימניות
עדיין לא הגעתי לעננים!
האם זה מומלץ מכל הצדדים?
ועוד שאלה, איך ניתן לשחזר קובץ?

תודה מראש
דוד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DMD;1178441:
עדיין לא הגעתי לעננים!
האם זה מומלץ מכל הצדדים?
ועוד שאלה, איך ניתן לשחזר קובץ?

תודה מראש
דוד

ענן מומלץ ביותר! אוטומטי מסתנכרן עם המחשב שלך. בכל מוקם בעולם יש לך גישה לקובץ שלך ואפשרות לבעצ בו שינויים. אתה יכול לשתף אותו עם אחרים ע"י קישור בלבד, ועוד יתרונות נוספים.
שיחזור קבצים שנמחקו ניתן תוך שלשים יום מפני שהוא שמור בענן לאחר מחיקתו למשך תקופה זו.

• הוסף לסימניות
נשמע טוב
תודה רבה

בנוגע שיחזור קבצים, אתה מתכוון אם מחקתי קובץ או אפילו אם עשיתי בו שינויים שהוא שומר גיבויים של הקובץ?

• הוסף לסימניות
טוב, חברים. בוא נעשה סדר- כי יש פה כמה טעויות חמורות!!!

1. כבר כתבתי פה בעבר- שירותי ענן אינם שירותי גיבוי!!!! לא!!!! שירותי ענן, כמו Box, Dropbox וכד׳ מיועדים אך ורק לסנכרון קבצים בין מחשבים.
לדוגמה: אתה זורק את כל המסמכים לשם, ויכול לגשת אליהם מהמכשירים הניידים (iPhone/iPad) או ממחשב אחר (נייד/עבודה).

2. למי שרוצה שירות גיבוי לענן, שזה דבר מעולה לכשעצמו, צריך להשתמש בשירות כדוגמת SugarSync וכד׳. זה שירותים ייעודיים לגיבוי!!

3. לגבי שינויים בקובץ- בגדול תמיד עדיף להשתמש בגיבוי Time Machine מקומי, דבר שמאפשר ׳לשוטט׳ אחורה בזמן ולמצוא את החומר האבוד או שהשתנה.
יתרה מכך, החל ממערכת 10.7 יש גם גיבויים מקומיים (Local Snapshot) שמאפשר לחזור אחורה ברמת הקובץ (Versions), אבל זה תלוי בתוכנה. לדוגמה, חבילת iWork של אפל תומכת בזה באופן מושלם.

4. לגבי השוואה בין תיקיות- אנסה למצוא משהו שמבצע את זה. אבל כן- דווקא פה הרעיון של דרופבוקס הוא מעולה. כל שינוי- יוחל לתיקיה המקושרת במחשב השני.
הדבר היחיד שצריך לשים לב- זה לא לערוך את הקובץ בו זמנית על שני מחשבים שונים. סיימת במחשב א׳? תשמור ותסגור את הקובץ, ואז תעבור לשנות אותו במחשב ב׳...

• הוסף לסימניות
לגבי גיבוי בענן, יש הרבה מאוד חברות שעושות את זה.
המחירים בין 50-100 דולר לשנה. אני גם בדיוק בודק את האפשרויות
תעשה חיפוש בגוגל:
https://www.google.co.il/search?q=c...9&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=122&ie=UTF-8

לי באופן אישי נראה הגיבוי של חברת Acronis שנותן לך 250 גיגה בענן, וגם תוכנה שעושה image מהדיסק שלך, מה שנותן לך אפשרות לגיבוי של כל הדיסק קשיח כולו במקרה של כשל בדיסק.
המחיר: 75 דולר לשנה, כולל התוכנה שלהם (שבד"כ עולה 50 דולר).

• הוסף לסימניות
מצד אחד- גרפיקנער צודק. מצד שני- עם מהירויות ההעלאה וההורדה בארץ- בשעת לחץ הכל עלול שלא לעבוד.

השילוב המושלם זה גיבוי Time Machine מקומי (לשיטוט בין קבצים שנמחקו וגרסאות קודמות), גיבוי Copy Carbon Cloner (ל׳תמונת דיסק מלאה, שניתן לעלות ממנה בשעת צרה), וגיבוי בענן, כמו SugarSync או אחר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DMD;1178443:
נשמע טוב
תודה רבה

בנוגע שיחזור קבצים, אתה מתכוון אם מחקתי קובץ או אפילו אם עשיתי בו שינויים שהוא שומר גיבויים של הקובץ?

רק אם מחקת קובץ, הוא שומר אותו. אך אם שינית אותו הוא ישנה אותו וישמור את השינוי ולא את המקורי.

תוכל כאן בלינק הבא לקבל חינם את שירותי הענן של דרופבוקס, ובאותה הזדמנות לזכות גם אותי בעוד 500 מ"ב מקום בענן:
https://db.tt/jXm3wjVz

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ShimmyLev;1178503:
מצד אחד- גרפיקנער צודק. מצד שני- עם מהירויות ההעלאה וההורדה בארץ- בשעת לחץ הכל עלול שלא לעבוד.

מסכים. לכן צריך לשמור את הגיבוי שלך גם בכונן נייד חיצוני.
הענן זה גיבוי של הגיבוי, למקרה - נניח - שפרצו לך למשרד וגנבו את הכל, ח"ו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה