כללי תוכנות גנובות?

• הוסף לסימניות
יש ספר מקיף במיוחד את כל עניני זכויות יוצרים. הספר הוא "עמק המשפט" של הרב יעקב אברהם כהן (אחד מהכרכים). אם אתה "מחפש היתר" ודאי תמצא אותו שם.
באופן אישי לטעמי אולי מוטב להעתיק ושיהיה לך נקיפות מצפון, מאשר "לחפש היתר" ולחשוב שאתה צדיק. לא צריך לחפש איך התורה תסתדר איתי, אלא איך אני יסתדר איתה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עין טב;1786989:
יש ספר מקיף במיוחד את כל עניני זכויות יוצרים. הספר הוא "עמק המשפט" של הרב יעקב אברהם כהן (אחד מהכרכים). אם אתה "מחפש היתר" ודאי תמצא אותו שם.
באופן אישי לטעמי אולי מוטב להעתיק ושיהיה לך נקיפות מצפון, מאשר "לחפש היתר" ולחשוב שאתה צדיק. לא צריך לחפש איך התורה תסתדר איתי, אלא איך אני יסתדר איתה.

חולק עליך.

אכן לא נכון לכופף את ההלכה אליך, אלא הפוך.

אבל לא נכון להעתיק ולחיות עם נקיפות מצפון, כי זה ישחוק לך את הרגש לגזל וגניבה, עבר ושנה נעשית לו כהיתר!!! איזה היתר יש להתעלם מנקיפות מצפון ולהמשיך כרגיל בשביל "לא להרגיש צדיק"?! אם יש לך נקיפות מצפון אז תשלם! מי שמתעלם מנקיפות מצפון ואינו עושה כלום בנידון - הורס את היראת שמים שלו!
יש כאן שאלה כבדת משקל, עם צדדים של הפסד מרובה, ואין בדעתי להסתמך על דעת עצמי על שיטות של רב זה או אחר, אלא לדון בנושא על כל צדדיו עם הרב שלי. אך אני עושה לפני זה עבודת שטח... זה הכל.

תודה לכל המגיבים בפרטי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עין טב;1786989:

אבות (ב יג): אל תהי רשע בפני עצמך.

ופירש רבי עובדיה מברטנורא: ואל תהי רשע בפני עצמך - אל תעשה דבר שהיום ולמחר תרשיע את עצמך בו. והרמב"ם פירש, אל תהי רשע בעיניך כלומר לא תחזיק עצמך כרשע, שמתוך כך אתה יוצא לתרבות רעה לגמרי. ואני שמעתי, אל תהי רשע בדבר זה שתפרוש מן הצבור ותעמוד בפני עצמך:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה