כללי תוכנת עימוד חדשה - שיקוף כניסות פיסקה

• הוסף לסימניות
בכל תוכנות העימוד יש אפשרות להגדיר כניסה מימין ומשמאל הפיסקה.
בוורד יש גם עוד תכונה, שנקראת 'שקף כניסות'
והכוונה בזה היא כך:
אם הגדרתי כניסה מימין 10 נקודות וכניסה משמאל 20 נקודות
אני אקבל את הכניסות האלו בין בדף זוגי ובין בדף אי זוגי באופן שווה
אבל אם סימנתי בV את 'שקף כניסות', אז בדף אי זוגי אקבל כרגיל 10 מימין ו20 משמאל
אבל בדף אי זוגי אקבל להיפך - 10 נקודות משמאל ו20 מימין.

האם לדעתכם תכונה זו חשובה ושימושית?
יצא לכם להשתמש בה?

• הוסף לסימניות
ברור שהיא תכונה חשובה
לאלה שמעמדים בוורד (ולא חסרים כאלו...)

או שפשוט לא הבנתי את השאלה

• הוסף לסימניות
אם הכוונה היא שכל הפסקאות מתחילות מוזחות, באינדיזיין זה נעשה ע"י הקטנת התיבת טקסט.
אבל אם הכוונה היא שסגנון פסקא מסויים מזיח מימין ומשמאל (פסקא מתוך מכלול), אז לכאורה יש בזה מעלה...
(כנראה התועלת היא כשיש ציטוטים ארוכים)

• הוסף לסימניות
הבנתי שהוא מתכוון לזה:
Screen Shot 2018-07-25 at 13.43.10.png

שהכניסה יהיה ביחס לשדרה...

• הוסף לסימניות
אני לא בטוח.
אבל נראה לי שגם באינדיזיין יש את זה. באפשרויות הצמדת טקסט (כמו בלוק \ אמצע \ ימין וכו') יש גם הצמדה צמוד לשדרה או להפך.

אבדוק בהזדמנות

• הוסף לסימניות
אבל נראה לי שגם באינדיזיין יש את זה. באפשרויות הצמדת טקסט (כמו בלוק \ אמצע \ ימין וכו') יש גם הצמדה צמוד לשדרה או להפך.
נכון, אבל אין את האופציה הזה בכניסה לימין/שמאל...
וגם לא בישור justify right/left...

• הוסף לסימניות
אני לא רואה שום צורך באופצייה הזאת, אולי יחלקו עלי חברי??

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
כשאני מייצא מוורד - אני תמיד משתמש באופציה זו.
מי שלא - פשוט מפסיד. זה מאד עוזר לטקסט להיות ממוקד וקריא, אחרת זה מוסתר מעובי השדרה.

• הוסף לסימניות
נראה לי תכונה נחמדה, אך אם העבודה במסגרות באמת אין בה צורך.

• הוסף לסימניות
אבל יש תכונה חשובה מאוד בוורד ובתג, שאין באינדיזיין: הזחה שלילית.
במקרה שלנו הטקסט ייצא מחוץ למסגרת.

• הוסף לסימניות

וואו, זה בהחלט שיפור שצריך להכניס. (למרות שהוא יגרום ללא מעט בעיות בכל הקטע של 'קיפ אין פריים'

• הוסף לסימניות
דוקא זה מאוד חשוב כגון שעושים גריד רחב מהצדדים בחלק מהעמודים ולא בכל הספר

• הוסף לסימניות
בוורד אין תכונה של עבודה במסגרות...

בקיצור, מיותר לחלוטין.
כנ"ל
לא רואה בה צורך
אולי מי שמשתמש בזה יראה לנו דוגמא מתי זה שימושי?

• הוסף לסימניות
אם כבר הזחה שלילית, באינדיזיין יש הגבלה על ה-Tracking עד מינוס אלף (@ניוגראף מצא איזה באג שמאפשר עד 2000)
אבל אם אפשר לעשות את זה ללא הגבלה (כל עוד זה במסגרת העמוד), זה יכול להיות שימושי מאד להרבה דברים (למשל מילה מעל מילה, אקרודים לגיטרה, כותרות צד, סימוני פסוק מחוץ למסגרת וכו')

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה