דרוש מידע תוספת לחג לאברכים

• הוסף לסימניות
שלום וברכה
כולל יחסית חדש בירושלים
משלם כ2850 ש"ח לחודש
מתעניין מה נהוג להוסיף לאברכים לפסח
ידוע לכולם שיש מקומות שבהם מקבלים כל טוב הארץ בתלושים ובמוצרים לחג אבל שאלתי היא רק מה נהוג ונפוץ ברוב הכוללים, הן מצד תוספת משכורת הן מצד מתנות/תלושים/מוצרים (מצד הכולל)
תודה רבה מראש

• הוסף לסימניות
כמה מאות שקלים [לא פחות מ-400].
אם נותנים 700 זה יכול להיחשב מכובד.
[כך לפחות במגזר שאני מכיר - חסידי]

• הוסף לסימניות
דיברו איתי על תוספת בגובה חתי משכורת + מוצרים
כזה דבר מקובל?

• הוסף לסימניות
הייתי בכולל שהביא 300 בתווי קנייה. והייתי בכולל שהביא 600 במזומן.
בכולל הנוכחי שלי לא מוסיפים לחגים כלום. גם בכולל הקודם שלי לא הוסיפו.

• הוסף לסימניות
אם יש אפשרות למה לא לתת יותר ממה שמקובל.
ואם אין אפשרות אז מה משנה מה מקובל - לך אין את האפשרות...

ואם באמת אין אפשרות אלא שהר"כ רוצה לתת רק כדי שהאברכים לא ירגישו "מקופחים" אזי השאלה במקומה עומדת, ואפשר לנסות להשיג תלושים בזול וכך להרויח עוד כמה שקלים לכל אברך. ותאמין לי כמים פנים לפנים ואם הרו"כ נותן מה שהוא יכול מכל הלבכך גם האברכים מרגישים

• הוסף לסימניות
אם יש אפשרות למה לא לתת יותר ממה שמקובל.
ואם אין אפשרות אז מה משנה מה מקובל - לך אין את האפשרות...

ואם באמת אין אפשרות אלא שהר"כ רוצה לתת רק כדי שהאברכים לא ירגישו "מקופחים" אזי השאלה במקומה עומדת, ואפשר לנסות להשיג תלושים בזול וכך להרויח עוד כמה שקלים לכל אברך. ותאמין לי כמים פנים לפנים ואם הרו"כ נותן מה שהוא יכול מכל הלבכך גם האברכים מרגישים
לאף אחד אין אפשרות בצורה נזילה
השאלה כמה הרו"כ צריך להסתובב בארץ ובחו"ל כדי לרצות את הציפיות...
יש אברכים המודים מכל הלב, ויש....

• הוסף לסימניות
לאף אחד אין אפשרות בצורה נזילה
ברור,
והוא אשר אמרתי אם הוא יכול להתאמץ ולהשיג קצת יותר אז למה לא?!
זה הזכות שלו. (וי"ג שזה גם חובה שלו בתור רו"כ)
השאלה כמה הרו"כ צריך להסתובב בארץ ובחו"ל כדי לרצות את הציפיות...
הוא לא צריך להתרוצץ כדי לרצות ציפיות,
אלא כלפי עצמו לעמוד בזכותו שהיא חובתו כר"כ
ולנסות לעזור כמה שהוא יכול.
ואף אחד לא מצפה שהוא יעמוד שנורר באיצקוביץ' בשביל זה
יש אברכים המודים מכל הלב, ויש....
שוב, עי' מש"כ לעיל
אם התחושה היא שהרו"כ מקמץ איפה שהוא רק יכול ומוריד איפה שרק אפשר על אף שהוא יכול לתת הרבה יותר אזי ההרגשה היא לא כ"כ נעימה.
אבל אם הוא משתדל כמה שהוא יכול והכל מתנהל ברוח טובה אז אף אברך לא מחפש לחשוב ולהרגיש רע על הרו"כ שלו.

• הוסף לסימניות
אצלינו בכולל שמשלם יחסית טוב לאזור,
נותנים על פסח או פורים או שבועות כל פעם בעיתוי אחר 500 שח מזומן, ובפסח בדרך כלל יש גם ארגז מוצרים בשווי בערך 300 שח.
אבל אין כלל ברזל, וכשמקבלים אומרים תודה אבל לא יודעים מראש שיהיה וכמה ומה יהיה.

• הוסף לסימניות
אצלי בכולל מביאים 400 ש"ח לקפואים בפסח ולולב ולולב ואתרוג בסוכות

• הוסף לסימניות
אין כזה דבר מקובל
כל אחד מביא כמה שהוא יכול או כמה שהוא רוצה
עדיין לא ראיתי הרבה מקומות שנותנים חצי ממלגה של 3000 ש"ח תוספת. זה בפירוש יותר מהסטנדרט.

• הוסף לסימניות
יש כוללים שנותנים 1000-500 / כרטיסים למימוש בסופר 300 שקל/ יין בשר/ שובר לבגד לאשה וילדים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה