גם אני גדלתי בבית שבו נשנשו בהנאה שעועית ירוקה וגזר גמדי מוקפצים עם שומשום, ברוקולי כרובית ותירס גמדי חלוטים כמו שהם או קלויים בתנור.
התחתנתי וגיליתי שאין לי פרטנר למוצרים האלו, הירקות היחידים הם פלפלים ופטריות, ואיתם אנימשחקת כבר בלי עין הרע X שנים
פטריות עובר אצלו? אם כן יש הרבה מאד דברים שהן משדרגות.
בקשר לתוספות פחמימתיות בעצמן:
תפו"א:
פירה עם הרבה בצל מטוגן ומלח
קוביות תפו"א ובטטה בתנור- מתובלות בשמן זית, פטרוזיליה קצוצה (או מיובשת) שן שום כתושה, כף מיונז לבחירה, פפריקה חריפה, מלח, פלפל, א. מרק בצל
רבעי תפו"א בחרדל ודבש בתנור- יש לי מתכון מעולה אם תרצי
קלפי תפו"א בתנור- מתכון ממכר. פורסים תפו"א לפרוסות דקיקות ומניחים בתבנית שורות שורות כשהן מעט חופפות זו על זו, כמו קלפים. מזלפים שמן זית, מפזרים מלח גס או רגיל ופלפל שחור גרוס או רגיל, מעט רוזמרין מיובש (לא לוותר!) ושום גבישי. אופים על 190 או 180 בטורבו בערך 40 דקות, לעקוב שמזהיב יפה אבל לא נשרף. אני בדר"כ מכינה חצי תבנית תפו"א, וחצי בטטות. מתנשנש, פריך וטעים. ההגשה מאד יפה, מוציאה עם תרוות שטוח גוש פרוסות קלפים לצלחת.
בורקס מעלי פילו במילוי תפו"א המורכב מ: 8 תפו"א מבושלים ומעוכים לפירה, 3/4 כוס שמן, 4 ביצים, 50 ג' מרגרינה, כף מלח. יוצא מאכל דליקטס מושלם ואפשר להקפיא את הבורקסים הממולאים לפני האפיה או אחרי אפיה חלקית, ואז לשלוף ולהגיש
יש לי מתכון מאד טים של פשטידת קניש תפו"א, מוכן מבסיס של פירה+קמח כך שמדמה טעם של קניש אבל מוכן כפשטידה בתבנית. מתכון אלוף ממש.
אורז:
מטגנים בצל להשחמה, מוסיפים שקדים פרוסים וחמוציות, מוסיפים כף/שתיים סוכר חום ומבשלים עוד דקה על אש נמוכה. זו תוספת מתקתקה וטימה מאד לאורז.
אפשר גם להכין רוטב פטריות ביתי מאד טעים ומושקע- יש לי מתכון מעולה, אעלה אם מעניין אותך
אורז עם בצל מטוגן ופטריות- קוצצים בצל ופטריות, מטגנים להזהבה, מוסיפים את האוזר וממשיכים כמו בישול אורז רגיל. לבחירה, מאד מוסיף: כשמוסיפים את המים מוספים כף א. מרק בצל וכף א. מרק פטריות/רוטב פטריות מהיר הכנה
יש לי גם מתכון מעולה לאורז בתנור עם פלפלים, גזר ובצל מגורר. מכינה אותו לסעודות בשטיבל וגם הבררנים ביותר מתלקקים, כי הירקות לא מורגשים, רק מוסיפים טעם. שוב, אם את רוצה מתכון תבקשי ועלה.
יש לי מתכון מהמם של אורז ברוטב סיני חמוץ מתוק עם אננסים בטמפורה. טעים אנושותתתת
פתיתים:
שנאת חיי.
כשכן מכינה משתדלת לגוון.
מקדימה לטיגון הפתיתים טיגון הרבה בצל קצוץ, ומוסיפה למי הבישול מלבד מלח גם הרבה פפריקה ומעט פפריקה חריפה. יוצא ממש טעים.
או- מטגנת הרבה בצל, עם שתי כפיות שום כתוש,מוסיפה למי הבישול כףוחצי רוטב סויה וזילוף סילאן.מגוון וטעים.
יש לי פה מתכון ממש נחמד של פתיתים עם פטריות, אם מעניין אני יכולה להעלות.
פסטה:
הצורה הטעימה ביותר לטעמי היא פסטה מבושלת שמטגנים בפירורי לחם. מחממים במחבת שתי כפות שמן, כשרותח מוסיפים פירורי לחם, כף שום גבישי, הרבה פפריקה, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב וכשהפירורים מזהיבים מוסיפים את הפסטה. מטגנים עוד דקה שתיים עד שכל הפסטה מצופה.
פסטה ברטב אדום אמריקאי: מטגנים בצל קצוץ לשקיפות (אפשר לוותר על הבצל אם רוצים), מוסיפים קופסא קטנה רסק עגבניות+ שתי שיני שום כתושות על אש נמוכה, מוסיפים כף סוכר חום, פלפל שחור גרוס, כפיית רוטב סויה, עלה בזיליקום קצוץ (א מעט בזיליקום מיובש). מוסיפים מעט מים (שלוש כפות נגיד) ואז את הפסטה. מערבבים ומגישים.
יש לי גם רוטב סויה-שמן- שומשום שמערבבים ושופכים על פסטה מבושלת, אם מעניין אותך כתבי.
כתבתי פה אורך עולמי, כנראה הבעיה נגעה לליבי כי אני מכירה את התסכול

(או שאני מאד רעבה עכשיו...)