כללי תוספת מחיר על תיקונים

• פותח הנושא la5
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
שאלה: כמה תיקונים מקובל לאפשר בכרטיס ביקור ללא תוספת מחיר (המחיר הוא גם ככה מחיר חסד מבחינתי כי זו מישהי שהגיעה אלי דרך לקוחה שהיה לי מאוד נחמד לעבוד איתה אבל מסתבר שהציפיות שלה הן קצת מעבר למחיר הזה)
אציין שכבר טרחתי על הכרטיס המון ואיפשרתי כבר תיקון אחד שישבתי עליו שעתיים טובות וקיבלתי עליו דעות חיוביות בהחלט מאנשים מקצועיים ששאלתי באופן אישי אז אני לא רואה את עצמי יושבת עוד כמה שעות ללא תוספת מחיר, האם אני צודקת?
לצערי עבדתי ללא חוזה עבודה (לא אעשה זאת יותר פשוט עד עכשיו זה היה בסדר גמור ואנשים היו מרוצים)
אשמח לעזרה מניסיונכם.

• הוסף לסימניות
לאפשר תיקון אחד בלבד זה קצת קמצני מצידך.
באופן כללי, גישתי היא - לתמחר גבוה ולהיות לארג'ית עם התיקונים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;807033:
לאפשר תיקון אחד בלבד זה קצת קמצני מצידך.
באופן כללי, גישתי היא - לתמחר גבוה ולהיות לארג'ית עם התיקונים.
תודה רבה , זה גישה נכונה מאוד אבל אני כרגע לא מתמחרת גבוהה כי אני מתחילה אמנם צריך עדיין איזשהו קו לציפיות במחיר כזה לא? והפקתי כאמור משהו שלפי חוות דעת מקצועית שקיבלתי עשוי טוב ואמור לשרת את הייעד, לא שנתתי משהו לא טוב במחיר שלקחתי.
גם שכחתי לציין שהתיקון שאיפשרתי לא היה בדיוק תיקון אלא שהלקוחה רצתה פשוט עוד אופציה וכיוון לראות כי היא חשבה משום מה שזה כמו בלוגו שמקבלים כמה אופציות, ככה שזה היה בעצם עוד עבודה. אני יודעת שזה היה התפקיד שלי להגדיר מראש מה וכמה תיקונים וכו' אבל מרוב שזאת שהפנתה אותה אלי היתה מרוצה, משום מה חשבתי שגם פה יהיה ככה.

אני אומרת לעצמי שאין לי בעיה לשבת על עוד תיקון אחד נניח אבל מה יקרה אם גם הפעם היא לא תהיה מרוצה?

• הוסף לסימניות
מעבר לשני תיקונים, אם עשית 'מחיר חסד' את יכולה להגיד לה, במקביל להגשת העבודה עם התיקונים, מתיקון שני והלאה בתשלום, יהיה לה מקסימום עוד תיקון אחד והכל יראה לה מושלם.
בכל מקרה למדת לפעמים הבאות - שווה את המחיר ;);)
הרבה הצלחה:)

• הוסף לסימניות
סליחה על הבורות אבל ממש יעזור לי לדעת כי אני רוצה לצאת בסדר ומצד שני לא מנוצלת: לדוגמא: תחליפי תמונה לאחרת קצת יותר בהירה(זאת אומרת שבי וחפשי עוד אחת ותעבדי אותה), תעשי את הכתב שעשית בראשון ותחליפי אלמנט גרפי של הקישוט (כלומר שבי וחפשי עוד אחד)
זה 3 תיקונים או 1?? משום מה חשבתי שזה אחד אבל עכשיו כשאני רואה כמה זמן זה לוקח לי אני מתחילה לחשוב שאולי טעיתי.

• הוסף לסימניות
תודה למי שיש כח לקרא את האשכול הזה כדי להגיב אבל אני באמת שואלת כאן את השאלות כי אני רוצה לדעת מה מקובל שיהיה לי משא ומתן באמונה אבל גם שלא לעשות מעבר למה שאני צריכה.

אני מדגישה שהמחיר באמת נמוך, פחות ממחירון פרוג והעבודה היא טובה ומושקעת (ובלי קשר התיקונים שהלקוחה מבקשת לדעתי ממש יהרסו).

• הוסף לסימניות
תני לה לישון על זה לילה, ותגידי לה להראות לחברות..

• הוסף לסימניות
צריך להפריד פה בין כמה דברים:
1. תמחור. תמיד צריך להיות יותר ממחיר המינימום ששווה לך לקחת. תמיד. יש עבודות חלקות, ויש עבודות שלוקח זמן עד שמבינים את הראש של הלקוחה.

2. תמחור על תיקונים. אם המחיר שלך טוב גם לך, לא תרגישי מנוצלת לעשות סקיצה נוספת, או לתקן פעמיים שלוש סקיצה קיימת.

3. כמה סקיצות שונות מקובל לעשות - תלוי בעבודה, תלוי בלקוחה, תלוי בעיקר - במה שהגדרת לעצמך וללקוחה בתחילת העבודה. מקובל לציין לפני תחילת העבודה, ומה טוב - בחוזה קצר ולא מפחיד, שהמחיר כולל סקיצה אחת/שתיים/שלוש - שונות זו מזו.

אישית נשמע לי סביר לחלוטין שאם עשית גרסה אחת והלקוחה ממש לא התחברה, תעשי לה גרסה אחת נוספת, שונה לגמרי. או לפעמים מבקשים להחליף תמונה או עיטור, או פונט - נשמע לי סביר לחלוטין, ובכלל לא אמור להוות בעיה.
אבל אם תמחרת נמוך בודאי תרגישי על כך מנוצלת. לכן סעיף 1.

4. לדעת להסביר ללקוחה את הצד שלך, אבל בצורה שתהיה לה הגיונית.
למשל - אם היא מבקשת דברים שפוגמים בעבודה, את יכולה לומר שחשובה לך התדמית שלה, ולכן את ממליצה לה לא לעשות את שינוי א', אלא שינוי ב', כי העבודה תצא מקצועית יותר.
כמובן שבשביל זה היא צריכה לסמוך עלייך ובעיקר - את צריכה לסמוך על עצמך שאת יודעת מה את מדברת...... :) זה בא עם הזמן :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;807396:
צריך להפריד פה בין כמה דברים:
1. תמחור. תמיד צריך להיות יותר ממחיר המינימום ששווה לך לקחת. תמיד. יש עבודות חלקות, ויש עבודות שלוקח זמן עד שמבינים את הראש של הלקוחה.

2. תמחור על תיקונים. אם המחיר שלך טוב גם לך, לא תרגישי מנוצלת לעשות סקיצה נוספת, או לתקן פעמיים שלוש סקיצה קיימת.

3. כמה סקיצות שונות מקובל לעשות - תלוי בעבודה, תלוי בלקוחה, תלוי בעיקר - במה שהגדרת לעצמך וללקוחה בתחילת העבודה. מקובל לציין לפני תחילת העבודה, ומה טוב - בחוזה קצר ולא מפחיד, שהמחיר כולל סקיצה אחת/שתיים/שלוש - שונות זו מזו.

אישית נשמע לי סביר לחלוטין שאם עשית גרסה אחת והלקוחה ממש לא התחברה, תעשי לה גרסה אחת נוספת, שונה לגמרי. או לפעמים מבקשים להחליף תמונה או עיטור, או פונט - נשמע לי סביר לחלוטין, ובכלל לא אמור להוות בעיה.
אבל אם תמחרת נמוך בודאי תרגישי על כך מנוצלת. לכן סעיף 1.

4. לדעת להסביר ללקוחה את הצד שלך, אבל בצורה שתהיה לה הגיונית.
למשל - אם היא מבקשת דברים שפוגמים בעבודה, את יכולה לומר שחשובה לך התדמית שלה, ולכן את ממליצה לה לא לעשות את שינוי א', אלא שינוי ב', כי העבודה תצא מקצועית יותר.
כמובן שבשביל זה היא צריכה לסמוך עלייך ובעיקר - את צריכה לסמוך על עצמך שאת יודעת מה את מדברת...... :) זה בא עם הזמן :)
תודה על התשובה המפורטת זה עוזר מאוד!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה