דרוש מידע תופעה מוזרה בשיחות לחו"ל או: סיפור הזוי שקרה לנו

• הוסף לסימניות
תשמעו סיפור:

אמא שלנו נסעה לחו"ל וקנתה חבילת שיחות לא ממש זולה.
בשיחות היומיות שדיברתי איתה, קרתה תופעה הזויה-
תוך כדי שיחה, אחרי בערך שתי דקות, היא ממשיכה לדבר כרגיל, מתעכבת שוב ושוב על אותו נושא של מקודם, אבל לא שומעת אותי בכלל, גם כשאני צועקת לה באוזן.

לא רוצה לומר אילו תסריטים רצו לי בראש- מישהו פה השתגע!
בהתחלה לא הבנתי מה קורה, עד שנפל לי האסימון היום, שהקו בעצם "משדר שוב" את מה שאמרה לפני דקה וחצי - כאילו הקו נכנס להקלטה ושידור חוזר, והחיבור בעצם מנותק.

בדקתי עם האחים והתברר שגם אצלם זה קרה, וגם להם רצו כל מיני מחשבות בראש...

מישהו נתקל בתופעה כזו? יש לזה הסבר טכני?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
תשמעו סיפור:

אמא שלנו נסעה לחו"ל וקנתה חבילת שיחות לא ממש זולה.
בשיחות היומיות שדיברתי איתה, קרתה תופעה הזויה-
תוך כדי שיחה, אחרי בערך שתי דקות, היא ממשיכה לדבר כרגיל, מתעכבת שוב ושוב על אותו נושא של מקודם, אבל לא שומעת אותי בכלל, גם כשאני צועקת לה באוזן.

לא רוצה לומר אילו תסריטים רצו לי בראש
בהתחלה לא הבנתי מה קורה, עד שנפל לי האסימון היום, שהקו בעצם "משדר שוב" את מה שאמרה לפני דקה וחצי - כאילו הקו נכנס להקלטה ושידור חוזר, והחיבור בעצם מנותק.

בדקתי עם האחים והתברר שגם אצלם זה קרה, וגם להם רצו כל מיני מחשבות בראש...

מישהו נתקל בתופעה כזו? יש לזה הסבר טכני?
כן, יש לי פה תשובה של GPT
זו תופעה מוכרת, ויש לה הסבר טכני די פשוט - לא משהו רפואי או אישי, אלא תקלת תקשורת בקו:

מה בעצם קורה​

• VoIP עם חבילות דחויות או אובדן סנכרון: בשיחות בינלאומיות, במיוחד כשזה עובר דרך אינטרנט/VoIP (כמו אצל רוב החבילות), הקול מחולק ל"חבילות" נתונים. אם יש תקלה ברשת (Latency גבוה או Packet Loss), המערכת עלולה "להיתקע" על קטע מוקלט ולהשמיע אותו שוב.
  • Echo/Loop בקו: לעיתים מרכזיות טלפוניה יוצרות "לולאה" – במקום לחבר בין שני הצדדים, השיחה נתקעת בצד אחד וממשיכה לנגן את מה שהוקלט לפני רגע.
  • Drop חד־צדדי: ייתכן שהחיבור בעצם התנתק בצד שלכם, אבל הצד של אמא ממשיך לשמוע את עצמה דרך "buffer" מוקלט, ולכן היא בטוחה שהשיחה ממשיכה כרגיל.

למה זה קורה דווקא אחרי דקה-שתיים​

• מערכות VoIP לפעמים מחזיקות buffer (זיכרון זמני) של 30–90 שניות כדי לגשר על נתק ברשת. אם החיבור נשבר, הן פשוט מתחילות "למחזר" את החומר שכבר קיים במקום להפסיק מיידית.
  • בחבילות של ספקים מסוימים (בעיקר בחבילות חו"ל זולות/מורכבות), הקו עובר דרך כמה שרתים מתווכים, ושם עלולות להיווצר השהיות או לולאות.

למה זה נשמע "מפחיד"​

מהצד שלכם - אתם צועקים והיא לא מגיבה. מהצד שלה - היא פשוט ממשיכה לדבר כי מבחינתה השיחה רגילה, והיא לא שומעת אתכם. בפועל, השיחה כבר "מתה" מבחינת חיבור, ואתם שומעים רק הקלטה חוזרת.

מה אפשר לעשות​

1. לבדוק עם הספק – לפעמים זה עניין של ניתוב בעייתי, והם יכולים להחליף שרת/מסלול.
  2. לעבור ל־WiFi Call/VoIP יציב יותר (כמו WhatsApp/Zoom/Viber Out/Telnyx/Vodafone WiFi Calling) – שם כמעט ואין תופעה כזו.
  3. לבדוק אם זה תמיד באותה מדינה/אותו מספר – אם כן, ייתכן שהבעיה בנתב המקומי.
  4. להקליט פעם אחת את מה שקורה ולשלוח לספק – זה עוזר להם להבין אם זו בעיית ניתוב או buffering.
שיתפתי גם כדי שתבינו כמה צריך לדון לכף זכות, במיוחד את אמא/אבא.

• הוסף לסימניות
קרה גם לי. דיברתי עם אמא שלי וזה נתקע בדיוק שצחקתי והיא שמעה אותי צוחקת וצוחקת כמה דקות! היא הייתה בטוחה שהשתגעתי לגמרי והתקשרה לאחותי לבדוק שהכול בסדר איתי ושאני מרגישה טוב...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה