קורונה תופעות של קורונה ובדיקות שליליות - יש מצב ?!

• הוסף לסימניות
גיסתי ללא חוש טעם וריח חום וחולשה וכאבי שרירים מטורפים
היא כבר אחרי שתי בדיקות שיצאה בהן שלילית
שתעשה סרולוגית אם הייתה במגע עם חולי קורונה ולא נדבקה יש לה נראה לי זכאות

• הוסף לסימניות
שימו לב,
אני מכירה אדם שהתשובה שלו היתה חיובית והרופא אמר לו שהוא שלילי
כי הסתכל בטעות על בדיקה קודמת
לתשומת לבכם

• הוסף לסימניות
גיסתי ללא חוש טעם וריח חום וחולשה וכאבי שרירים מטורפים
היא כבר אחרי שתי בדיקות שיצאה בהן שלילית
אולי יש למישהו הסבר הגיוני לכך ?
אני מחפשת - ולא מוצאת !
"פליאה, דעת ממני נשגבה.".....

• הוסף לסימניות
אולי יש למישהו הסבר הגיוני לכך ?
סביר יותר בעיני שהיא היתה חיובית, הדביקה את כל בני הבית, הנגיף עזב את גופה, אבל היא עדיין סובלת מתופעות פוסט קורונה שאני חושבת שהן מוכרות.
יש הסברים.
אבל אכן, יש גם הרבה שעדיין נעלם ולא ידוע לגבי הנגיף הזה.

• הוסף לסימניות
במקור שהבאת מוזכרת רגישות של 95%
אלא שהרגישות הזו היא רק אם יש מספיק RNA
אם הבדיקה לא נעשתה כראוי הרגישות הרבה יותר נמוכה.
בשקלול בדיקות שלא נעשות כראוי ועוד סיבות, הרגישות היא 70% מקור

זה כמובן לא אומר ש-30% מהבדיקות השליליות שגויות, אלא ש30% מהנשאים לא מתגלים בבדיקות, כלומר אחוז הבדיקות השליליות משתנה לפי אחוז החולים באוכלוסייה - ככל שיש יותר חולים יש יותר אחוז שליליות שגוי (לפי המצב כעת זה בערך 3%)

בכל אופן, ברור שאם לנבדק יש תסמינים והוא גם היה בקרבת חולה מאומת האחוז שהתוצאה שגויה הרבה יותר גבוה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בשקלול בדיקות שלא נעשות כראוי ועוד סיבות, הרגישות היא 70% מקור
השקלול הזה לא נראה לי רלוונטי לנידון, וממש מבלבל את הציבור.
המשפט "לבדיקה שלילית הסתברות גבוהה של 99.9% להיות אמיתית." הוא ציטוט מהמאמר.
זה כמובן לא אומר ש-30% מהבדיקות השליליות שגויות
כנראה שלא כל כך מובן לציבור...
(לפי המצב כעת זה בערך 3%)
לטעמי זה צריך להיות בהדגשה ולא בסוגריים.
בכל אופן, ברור שאם לנבדק יש תסמינים והוא גם היה בקרבת חולה מאומת האחוז שהתוצאה שגויה הרבה יותר גבוה.
אבל בטח תסכימו שהאחוז הזה צולל פלאים עם תוצאה שלילית שניה, ומתמוגג עם תוצאה שלילית שלישית...

• הוסף לסימניות
המשפט "לבדיקה שלילית הסתברות גבוהה של 99.9% להיות אמיתית." הוא ציטוט מהמאמר.
הוא לא לוקח בחשבון את השקלול
כנראה שלא כל כך מובן לציבור...
לטעמי זה צריך להיות בהדגשה ולא בסוגריים.
נכון מאוד!
אבל בטח תסכימו שהאחוז הזה צולל פלאים עם תוצאה שלילית שניה, ומתמוגג עם תוצאה שלילית שלישית...
מסכים.

• הוסף לסימניות
יש אנשים שנקראים "אנשי טפלון" שהם פשוט לא ידבקו בנגיף.

• הוסף לסימניות
אני לא מבין בזה, אבל יתכן שבמקרה הזה הבדיקה אכן נעשתה כראוי והיא מה-5% השגויות (למרות שהסיכוי מאוד נמוך, כאן בהתחשב בפרטי המקרה הסיכוי גבוה יותר) ויתכן שמאותה סיבה שאצלה בבדיקה הראשונה לא זיהו את הנגיף, לא זיהו גם בבדיקה השנייה, כלומר יתכן שהאחוזים של הבדיקות השגויות, תלוי באדם שנבדק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה