תודה גדולה מאד!!!נכתב ע"י חזק;1064134:הקרייה- מבנים ישנים לגמרי (25 שנה) אוכלוסיה מגוונת, נוף, רק באור שמח
יפה נוף- מבנים חדשים (7) אוכלסייה- דוברי אידיש בעיקר, נוף יש, לצד השכונת (הפולשים) שם לא מומלץ לגור..
הרצוג- מבנים חדשים (3-5) אוכלסייה כנ"ל לרובם יש נוף
קריית בעלזא 2- (3-4) אוכליסייה כנ"ל
קריית בעלזא- 1 (5) חסידי בעלזא
נהר הירדן וקריית הרמ"א- קנאים/חסידים שמרניים- נוף לא לכולם
ריב"ל- (10-15) מגוון מאוד, גם ננחים... נוף בלעדי לשכונה
רמה א'- אמרקאים /לטאים מודרניים נוף- רח' הקישון, לכיש, או כל הרחובות מעל
חפציבה- מגוון לרוב נוף מהמם, צעיר
סלונים- מגוון, עם קנאים ושמרניים. גם נוף מהמם, צעיר
כתושב וותיק (16) כך אני רואה את בית שמש
בהצלחה
נכתב ע"י לגעת בנקודה;1064162:וואו איזה תיאור לפחות עכשיו אתחיל להתמצות קצת בעיר שאולי אלך לגור שם פעם
לפי מה שידועה לי על ריב''ל אין אפילו מכולת באיזור (או אולי אני מחליפה אם שכונה אחרת)
נכתב ע"י קרעכץ;1064151:תודה גדולה מאד!!!
מה אחוז האוכלוסיה הליטאית בריב"ל בחפציבה ובסלונים?
רב תודות!!!נכתב ע"י sarit_f;1064363:ליטאים יש בעיקר ברמה א'
(לא רק מודרנית. יש את קהילת "קהילות יעקב")
כל השאר - בקושי..
חפציבה זה בעיקר חסידים וספרדים, קהילה קטנה של ליטאים.
סלונים - רובם חסידים קנאים
ריב"ל - כמו שנכתב, יש שם הכל. זה לא כ"כ שכונה - זה רחוב. ככה שקשה לי להאמין שיש שם קהילה גדול של ליטאים, אם בכלל יש..
אני חושבת שרוב הליטאים מתרכזים בקריה וברמה א'
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים