תח"צ תושבי בני ברק? הסקר כאן, בשבילכם!

• הוסף לסימניות
מן הסתם אתם כן מבקרים בירושלים?!
שם אין תחבורה בינעירונית לכל העיר וזה מובן?!

לא בכל ירושלים יש מקומות ציבוריים כמו בירמיהו שמגר וכד'
וכן, אם אני צריכה משהו בשכונות מרוחקות בתוך ירושלים לוקחים אוטובוסים פנימיים

ואני אישית לא הייתי נוסעת הרבה בתחבורה הפנימית בבני ברק בתור בחורה...
אבל עכשיו בשביל להגיע לאזור המרכזי שאי מגיע אליו המון, אזור לנדא בן זכאי, מחוץ לעיר
קשה ביותר!!! עוד לא ניסיתי בתקופה האחרונה......

• הוסף לסימניות
בעיקרון לא לוקח שעה וחצי בתוך העיר.....
נכון עכשיו שרחוב חזון איש סגור לאוטובוסים,יצר אנדרלמוסיה.....
א"א להשתמש בטענה הזאת ליציאת כל הקוים מחוץ לעיר.....
אולי הפתרון לפתיחת חזון איש,במהרה.....
נ.ב לא בתור צד,אלא רק לפשט את הטענות.....
בהצלחה....
הטיעון המרכזי הוא,
שכיום לנסוע בתחבורה עירונית ברחוב חזון איש,
לוקח עשירית מהזמן! ממה שלקח לפני הוצאת האוטובוסים הבינעירוניים,
מה שמאפשר לתושבי בני ברק לנהל חיים רגועים והגיוניים הרבה יותר במהלך היום יום.

והטיעון הוא, שלאור ההצלחה הנ״ל,
כדאי להוציא כמעט לגמרי בימי השגרה,
את התחב״צ הביניערוני מהעיר,
ולאפשר לתושבים לנהל שיגרה יומיומית שפויה והגיונית.

השכונות הצדדיות תמיד היו מרוחקות מתחנות האוטובוס [ואגב, בשנים האחרונות התקרבו גם אליהן, כמו הקוים שנוסעים בהשומר ולא בעזרא]
זה חשיבה מענינית,
על בסיס מה הוחלט שהשומר זה צדדי לעומת עזרא?

היתרון של המגורים ברחובות המרכזיים היה הסמיכות לתחנות האוטובוס, למה לבטל יתרון זה?
למה נראה לכם שרחוב עזרא ליד מגדל המים,
יותר מרכזי ממרכז רימונים?

גם בירושלים, כל האוטובוסים מגיעים לאזור ירמיהו ובכך מנגישים הרבה אזורים חשובים.
כבר מזמן לא!
הרבה מאוד קווים לרוב היעדים ברחבי הארץ,
נוסעים רק לכניסה לעיר ולמרכזית הארזים!

א"א לצפות שברחוב מרכזי בב"ב לא יעברו אוטובוסים בינעירוניים כלל.
???
אפשר בהחלט לצפות כמו בכל עיר מתוקנת.

• הוסף לסימניות
המצב כרגע: הצביעו והשפיעו! https://www.prog.co.il/threads/עבודות-התשתית-ברחוב-חזון-איש-בבני-ברק-חוזרות-אלו-השינויים.1094920/

Screen Shot 2025-11-23 at 22.53.12.png

• הוסף לסימניות
במענה לתגובותייך הנ"ל:
ראשית לא כתבתי שרחוב השומר הוא צדדי, להפך הוא מאפשר גישה לשכונות הצדדיות כמו רמת אהרון, 337 שיכון ה' וכו',
לדעתי אזור חזו"א- ר' עקיבא הרבה יותר מרכזי מהשומר רימונים, אולי עינין של טעם.... ולכן אזור מגדל המים הוא יותר מרכזי- קרוב יותר לחזו"א ר"ע.
גם אם יש אוטובוסים שמגיעים רק לכניסה לעיר בירושלים, עדין זה סמוך מאד למרכז- רח' ירמיהו ובר הליכה רגלית לאזור מרכזי. מענין אילו קוים וכמה לא נכנסים לירמיהו, כי אני נוסעת כמעט כל יום לירושלים ורואה את רב הקוים והערים עוברים בירמיהו מ2 הכיוונים...
אדרבה, הביאי דוגמה לעיר בה אין קוים בינעירוניים במרכזה בכלל, עיר חרדית שבה רב התושבים חרדיים שהרבה מהם משתמשים בתחבורה ציבורית... כמו שאת מצפה שיהיה בב"ב. מענין לבדוק...
כתבת עיר מתוקנת, השאלה מהי ההגדרה ומהם הצרכים.
מבינה לגמרי, שיש רווחים מנסיעה ברחוב ללא אוטובוסים בינעירוניים אבל לא רואה סיבה לנטרל אותם מהאזורים המרכזיים בגלל זה.
כן אפשר להציע ולהביא רעיונות ופתרונות, כמו מוקדי יציאה, חלופות נסיעה מרחובות אחרים [כמו שכבר קיים]
הפחתת תחנות למנוע עצירות רבות המעכבות וכו', או לפי גישתך, העמדת שאטלים כל דקה שיסיעו לפאתי העיר כדבריך וכך ינגישו את הנסיעות הבינעירוניות, אבל לא בטוח שאז לא יהיה עמוס שוב...
תכלס גם לתושבים וגם למבקרים לא יהיה קל ונח להגיע בכוחות עצמם לתחנות מרוחקות ומהן למרכז העיר.
אם תחשבי בגדול,
אם לא תהיה תחבורה נגישה, תרד רמת הקניות בעיר ע"י תושבי חוץ שבאים בהמוניהם, לחרוש את ר'עקיבא...
ירדו ההכנסות לחנויות האוכל לסוגיהן, יפחתו המטופלים הבאים דוקא למרפאות בעיר [יודעת על מרפאת שיניים זולה שהרבה ממטופליה מחוץ לעיר] ועוד ועוד...
יש לכך השפעה משמעותית המשליכה לא רק על בעלי החנויות והעסקים- התושבים וכו' אלא גם בסופו של דבר על קופת העיריה...
אם מישהו היה חושב שזה נכון, זה כבר היה קורה...
ואגב, יש לי קשר קרוב מאד למנכ"ל העיריה, יכולה להציג בפניו את הנתונים ולהשמיע את דבריו אם תרצי....

• הוסף לסימניות
גם אם יש אוטובוסים שמגיעים רק לכניסה לעיר בירושלים, עדין זה סמוך מאד למרכז- רח' ירמיהו ובר הליכה רגלית לאזור מרכזי. מענין אילו קוים וכמה לא נכנסים לירמיהו, כי אני נוסעת כמעט כל יום לירושלים ורואה את רב הקוים והערים עוברים בירמיהו מ2 הכיוונים...
ברחוב ירמיהו יש נת"צ נפרד לתח"צ.
ביום שיהיה כזה בבני ברק, העומס יפחת ככל הנראה

במצב הנוכחי, קו 402 מבצע ביום שישי מסלול איסוף של עד כשעה וחצי, לפי נתוני GPS ועדויות מהשטח.

• הוסף לסימניות
מן הסתם אתם כן מבקרים בירושלים?!
שם אין תחבורה בינעירונית לכל העיר וזה מובן?!

גם לבני ברק, אתם כמובן מוזמנים בשמחה,
אבל תתכבדו להחליף אוטובוס כנהוג בשאר הערים בארץ.

ברור שישנם כאלו שזה יוצר להם קושי, וזה באמת מובן שלכן אתם מתנגדים,

אבל גם במצב כיום ישנם אנשים מבוגרים רבים מאוד,
שנאלצים לנסוע באוטובוס הבינעירוני שעה וחצי בתוך העיר עד ליציאה,
רק כי הם כבר לא צעירים שיכולים לנסוע/ללכת ברגל לקוקה קולה ולהרשות לעצמם לעמוד כל הנסיעה!

וישנם א/נשים מבוגרים רבים שנאלצים לנסוע באוטובוס עירוני,
מרחק קצר לביה״כ/כולל/ישיבה/סמינר/סופר,
כי כבר קשה להם ההליכה,

אבל בגלל הפקקים של האוטובוסים הבינעירוניים,
הליכה של אדם צעיר של 5 דק׳ לוקחת להם 30 דק׳ נסיעה!
ובגלל שהבני ברקים קופצים לכביש כל שניה ,לאוטובוס הפנימי יקח עוד 10 דקות של בלימות בגלל הולכי הרגל בכביש והאופנייםהחשמליות,אז בני ברקים קודם כל תתקנו את עצמכם ואז נדבר על להוציא את האוטובוסים מהרחובות.............

• הוסף לסימניות
ובגלל שהבני ברקים קופצים לכביש כל שניה
וואי, ביום חמישי נסענו ברכב פרטי ופתאום איש צעיר ירד לכביש והתחיל ללכת לכיוון אמצע הכביש, ממש נכנס לנו בין הגלגלים, את הצרחות שצרחתי הוא לא שמע אבל הלב שלי כמעט היה על הרצפה...
איך אפשר לנסוע בבני ברק אנשים ממש חסרי זהירות, מי אמור לחנך בנ"א בן 40????

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

שלום לכולם,

בשנים האחרונות אני מנסה לקדם את עניין התחבורה הציבורית בחינם בכל הארץ. העניין הוא שאין לי מספיק תומכים. פניתי במכתבים מספר פעמים למשרד התחבורה ולמבקר המדינה, לשרה רגב ולסגן השר שלה אך בגלל שלא מציפים אותם בנושא הזה הם מזניחים אותו.

תחפשו בגוגל תחבורה ציבורית בחינם ותיכנסו לקישור של ויקיפדיה. אתם תראו שם מאמר על " מחקר שערך
המדען הראשי של משרד התחבורה, התשתיות הלאומיות והבטיחות בדרכים אמיר זיו-אב בשנת 2015, הוא מצא שסבסוד מלא של התחבורה ציבורית בישראל יעלה 4 מיליארד שקל בשנה בעוד שעלות הנזקים מהגודש בכבישים (אובדן שעות עבודה, זיהום אוויר, בלאי וכו') עומדת על 12 מיליארד שקל בשנה[15]. "

עולה מזה שתחב"צ בחינם תחסוך לקופת המדינה 8 מיליארד שקלים בשנה!! למה זה לא קורה עד עכשיו אין תשובה חד משמעית. סברה שלי היא שהמדינה חושבת שקיפוף האזרחים הוא דבר חיוני בדביל להפוך אותם לממושמעים....

אני מבקש ממכם להציף את כל מי שאתם חושבים שיכול לקדם תחב"צ בחינם. זה יביא כ"כ הרבה תועלת לכל אזרחי המדינה.

צירפתי צילום מסך

וזה הקישור לויקיפדיה-

פורסם על ידי מבקר המדינה -

משרד מבקר המדינה מקיים בימים אלה תהליך ביקורת בנושא השירות בתחבורה הציבורית בישראל – והקול שלכם חשוב לנו מאוד!

אנו פונים אליכם, נוסעים ונוסעות באוטובוסים, ברכבת ישראל, ברכבות הקלות ובמטרונית, ואפילו למי שבוחר/ת לנסוע ברכב פרטי, כדי לשמוע על החוויה שלכם. מה עובד ומה לא, מה מונע מכם לנסוע יותר בתחבורה ציבורית ולהביא את הקול שלכם לדוח ביקורת שנפרסם בהמשך השנה בנושא.

פחות מ-7 דקות וסיימתם את השאלון.

1763374955624.png

הובא לידיעתי משהו שלא ידעתי, ואני מניח שיש עוד שלא יודעים, על אתר המביא את כל נתוני ה-GPS של האוטובוסים בישראל.
הנה לכם דוגמא לחיפוש שערכתי היום אחר שבתי התלוננה שהיא עמדה בתחנה בטולידנו והאוטובוס לא הגיע
מהנתונים עולה, כי האוטובוס יצא מהמסוף, עשה סיבוב בשכונה, וחזר למסוף ולא ביצע את המשך המסלול.
כמובן שפניתי לאקסטרה בתלונה, ואפנה גם למשרד התחבורה.
הנקודה היא, שיש לנו דרך לעשות סוף להשתוללות של החברה, או לפחות לנסות לעשות זאת.
אני חושב שכדאי שנתארגן, וכל אחד יתנדב להקדיש יום אחד בשבוע, בו הם עוברים על כל האוטובוסים של היום, של קו מסיום ובמידה ויש איזשהו אוטובוס שלא יוצא בזמן, נארגן לכל הפחות עשר תלונות לחברה ולמשרד התחבורה. לשם כך, צריכים אנו עשרות מתנדבים, כשכל מתנדב יקבל יום קבוע בשבוע שבו הוא בודק כיוון אחד של האוטובוס שאותו הוא קיבל
הבדיקה היינו קצר ואינו אמור לקחת יותר מ 5 דקות

במידה ויהיו לנו נתונים מספיקים, נוכל גם להתארגן לתביעה בבית משפט לתביעות קטנות.
מה דעתכם?
ואם היא חיובית, האם תרצו להתנדב?

הקישור לאתר

https://open-bus-map-search.hasadna.org.il/single-line-map?timestamp=1753640983719&operatorId=38&lineNumber=57&routeKey=חזון+איש/מסוף+רמת+שלמה-ירושלים<->מרכז+תחבורתי+הארזים/הורדה-ירושלים-1#
(כמעט) שבת שלום לכולם!

נעים מאוד — שמי נעם, ואני אחד המתנדבים
במיזם "דאטאבוס" וב־סדנה לידע ציבורי.
אולי חלקכם מכירים אותי מהרצאות שהעברתי (לפני 6-7 שנים) במסלולי בניית האתרים במכללת פרוג, או מפוסט קודם שהעלתי בפורום :)

“אור השמש הוא הטוב שבחומרי החיטוי” — לואי ברנדייס,
היהודי הראשון שכיהן כשופט עליון בארצות הברית.

למי שלא מכיר — "דאטאבוס" הוא מיזם קוד פתוח לאיסוף וניתוח נתונים על תחבורה ציבורית, במטרה למדוד, להבין ולשפר את המערכת.

אנחנו נפגשים בכל יום שני בערב לשעתיים של סיעור מוחות ופיתוח, וכך הפרויקט מתקדם לאיטו —
מתכנתים, אנשי תחבורה ציבורית וגיקים חביבים — כולם עובדים יחד כדי לחשוף תובנות ולעזור לשפר את התחבורה הציבורית בישראל.

אם אתם רוצים לפגוש עוד אנשים טובים, שמנסים לשנות לטובה את המציאות — אשמח להזמין אתכם להצטרף 🙌

ההשתתפות פתוחה לאנשים בעלי רקע בתכנות או בתחבורה ציבורית (מתנצל מראש שלא לכולם זה יתאים).
המפגשים מתקיימים בבית העמותות בתל אביב, בסמוך לתחנת קרליבך של הרכבת הקלה.
אני ועוד מתכנת מגיעים מגבול ר"ג \ בני ברק, כך שמי שמעוניין יכול להצטרף אלינו בדרך חזרה.

למען הסר ספק — המרחב בסדנה אינו מופרד, ויש גם מתנדבות ונשים בצוות (כולל מנכ"לית העמותה).
מי שהנושא משמעותי עבורו מוזמן בהחלט להצטרף דרך זום ולהיות חלק מהעשייה מבלי לפגוע באורח החיים.

ניתן גם להתנדב מרחוק בלבדאנחנו מנהלים את המשימות באתר GitHub (בצורה פתוחה ושקופה לגמרי),
ומתקשרים ב־Slack (דומה לוואטסאפ, אבל לעבודה מקצועית). כך ניתן להשתלב בפרויקט בזמן שנוח לכם — לצד הלימודים או העבודה.

אם זה נשמע לכם מעניין —
אשמח לשמוע מכם ב־דוא"ל <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
או בוואטטסאפ 053-6218158

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה