תיאום מס

• הוסף לסימניות
בטופס 101 יש שאלה:
האם יש לך משכורת ממעסיק נוסף?
יש לי מעסיק משנה. (שניים ליצר דיוק)
האם העובדה שלא אדווח על מעסיקים נוספים אמורה להפריע למעסיק הראשי?

המשכורת מכל המעסיקים יחד מגיעה רק ל5000 ש"ח

• הוסף לסימניות
אם מסמנים בטופס 101 שאין עבודה נוספת, המעסיק מכוסה ולא תהיה לו בעיה בביקורת ניכויים.
אבל מבחינה חוקית לך אסור לעשות את זה.

• הוסף לסימניות
התיאום מס נועד בשביל חיוב המס עליך לפי הסכום הכולל
לענ"ד אין קשר למעסיק אך אם מס הכנסה יעלו על כך הם יחיבו אותך מס בעזור ה 50 אחוז
אם הסכום הכולל הוא 5000א בדרך כלל לנשוי/ה יש מספיק נקודות מס ולא משלמים בכלל מס

• הוסף לסימניות
בהחלט יש קשר למעסיק.
אם מסומן שיש עבודה נוספת, המעסיק צריך לנכות מס מירבי (כיום 47%) או ע"פ תאום מס. ולא משנה מה גובה ההכנסות .
רק מה, אם לא מסומן שיש עבודה נוספת, המעסיק לא יודע מזה, ולכן בביקורת ניכויים לא יחייבו אותו ע"כ.
אבל העובד מבחינתו חייב! לסמן שיש לו עבודה נוספת ולעשות תאום מס.
(ובלי קשר, עד סכום של כ-6,000 ש"ח נקודות הזיכוי הבסיסיות לגבר - 2.25 לחודש - מכסות את המס, גם אם הוא לא נשוי).

• הוסף לסימניות
אני מבינה מפה שאני חייבת לסמן שיש משכורת נוספת אפי' שבפועל זה יטרטר אותי בלי תועלת לאפחד?

• הוסף לסימניות
בהחלט יש קשר למעסיק.
אם מסומן שיש עבודה נוספת, המעסיק צריך לנכות מס מירבי (כיום 47%) או ע"פ תאום מס. ולא משנה מה גובה ההכנסות .
רק מה, אם לא מסומן שיש עבודה נוספת, המעסיק לא יודע מזה, ולכן בביקורת ניכויים לא יחייבו אותו ע"כ.
המס המשולם הוא של העובד רק המעביד חייב לנכות אותו עמל במקרה שהעובד לא עודכן זה לא קשור אליו

• הוסף לסימניות
חודש שעבר עבדתי בשני עבודות ולא עשיתי תאום מס
מה אני צריכה לעשות?????
[משכורת אחרת שולם לי חלק מהסכום]

• הוסף לסימניות
מה זה אומר???
כל עוד שנת המס לא נגמרה,
את יכולה לעשות תיאום מס בקישור הזה:

• הוסף לסימניות
תודה רבה!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
אני מבינה מפה שאני חייבת לסמן שיש משכורת נוספת אפי' שבפועל זה יטרטר אותי בלי תועלת לאפחד?
במקומך הייתי מסמנת בכל העבודות עבודה יחידה.
ממילא אם תלכי למ"ה ותערכי תיאום מס על כזה סכום המשמעות תהיה אותה משמעות אם תסמני עבודה יחידה.

• הוסף לסימניות
במקומך הייתי מסמנת בכל העבודות עבודה יחידה.
ממילא אם תלכי למ"ה ותערכי תיאום מס על כזה סכום המשמעות תהיה אותה משמעות אם תסמני עבודה יחידה.
לא הייתי מייעצת בפורום כזה ציבורי משהו שנוגד את החוק.

• הוסף לסימניות
בטופס 101 יש שאלה:
האם יש לך משכורת ממעסיק נוסף?
יש לי מעסיק משנה. (שניים ליצר דיוק)
האם העובדה שלא אדווח על מעסיקים נוספים אמורה להפריע למעסיק הראשי?

המשכורת מכל המעסיקים יחד מגיעה רק ל5000 ש"ח
גובה השכר אינו רלוונטי לשאלה. למעסיק אין שום בעיה עם מה שאת ממלאה בטופס, הענין הינו שלך מול רשות המיסים.
עדיף לך לבצע תיאום מס, ענין לא מסובך בכלל ואפשר לטפל באינטרנט.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא הייתי מייעצת בפורום כזה ציבורי משהו שנוגד את החוק.
לא רואה בזה משהו שנוגד את החוק.
בסופו של דבר מס הכנסה מקבל הכל ב 126 ואין פה שום העלמה.
וגם יש אופציה של עריכת תיאום על ידי המעסיק.
ואם אכן המשכורות יחד קטנות מ 5000 לא רואה בעיה בזה.

• הוסף לסימניות
במקרה שעושים תיאום מס לבעלי הכנסות נמוכות - כדאי לעשות גם תיאום ביטוח לאומי כדי שלא ירדו דמי ביטוח לאומי גבוהים ממקומות עבודה "משניים"

ניתן לבצע בקישור הבא או להגיש טופס הצהרת עובד למעסיק משני.
יותר פשוט למלא טופס 664 ולהביא למעסיק המישני

• הוסף לסימניות
לא רואה בזה משהו שנוגד את החוק.
בסופו של דבר מס הכנסה מקבל הכל ב 126 ואין פה שום העלמה.
וגם יש אופציה של עריכת תיאום על ידי המעסיק.
ואם אכן המשכורות יחד קטנות מ 5000 לא רואה בעיה בזה.
זה במפורש נוגד את החוק.
תקנה 2(ב) לתקנות מ"ה (ניכוי במשכורת ושכר עבודה): (ב) עובד המקבל משכורת בעד עבודה נוספת, חייב להצהיר אצל אחד המעבידים כי הוא מקבל משכורת בעד עבודה של יותר מחמש שעות במקום נוסף או שהוא מקבל קצבה חייבת מס.
בנוסף, העובד חותם שהפרטים שמסר מלאים ונכונים, והשמטת פרטים או מסירת פרטים לא נכונים מהווה עבירה פלילית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה