תינוקת בת 8 חודשים שלא מתקדמת על הגחון

• הוסף לסימניות
היא גם לא מתהפכת מהגב לבטן.
הלכתי לייעוץ אצל מרפאה בעיסוק שלמדה גם פזיוטרפיה התפתחותית, והיא טוענת ששרירי הבטן שלה חלשים.
מה עושים כדי לחזק אותם וכדי לקדם אותה?
אשמח לשמוע מבעלות נסיון.
תודה!

• הוסף לסימניות
היא מסתובבת מסביב ונעה אחורנית?

• הוסף לסימניות
כן, אבל לא הרבה.
חסרה לה מוטיבציה (איפה קונים את זה?...)
טוב לה איפה שהיא ולכן לא מתקדמת.

• הוסף לסימניות
הילדים היותר שמנים שלי והחורפיים, גם לא הואילו במיוחד לזוז.
בסוף זה קרה.
היום צריך להרגיע אותם לשבת יפה ובשקט...
נראה לי שזה עדיין לא נחשב כחריגה מהנורמה, אבל תמיד כדאי לבדוק מאשר לשבת בחיבוק ידיים.

• הוסף לסימניות
לדעתי זו לא חוסר מוטיבציה אלא היא פשוט לא יכולה לנוע ולכן נשארת במקומה, ברגע שתטפלו בנושא טוב תראי ששניה אחת היא לא תשאר במקומה.

• הוסף לסימניות
ובכן לבת שלי זה קרה.
זה הי-ה חוסר בויטמין D
דבר ראשון נתצנו לה ויטמין D (וגם לי)
הלכנו לפיזיותרפיה ואחרי 6-7 פעמים היא זחלה וכו

• הוסף לסימניות
"לדעתי זו לא חוסר מוטיבציה אלא היא פשוט לא יכולה לנוע ולכן נשארת במקומה, ברגע שתטפלו בנושא טוב תראי ששניה אחת היא לא תשאר במקומה."

מה כולל הטיפול, ואיפה?
עד שיהיה לי תור לרופא להתפתחות הילד או לפזיוטרפיסטית - יעבור זמן יקר. מה אפשר לעשות בינתיים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;691128:
ובכן לבת שלי זה קרה.
זה הי-ה חוסר בויטמין D
דבר ראשון נתצנו לה ויטמין D (וגם לי)
הלכנו לפיזיותרפיה ואחרי 6-7 פעמים היא זחלה וכו
איך עליתם על זה? בבדיקת דם?
עכשיו עולה בדעתי הקשר בין ילדי חורף לחוסר בויטמין די - יכול להיות שזה בגלל שהם לא נחשפים לשמש בחורף?

• הוסף לסימניות
חוסר ויטמין D לפני הלידה.
אני התקשרתי ואמרתי שאני רוצה שהם יאשרו לי בכתב שזה התור שהם יכולים לתת, שאם יהי-ה נזק הם יעמדו מאחורי זה.
אחרי שבוע קבלתי תור
לט.
פיזיותרפיסט החליט לפי בדיקה

• הוסף לסימניות
נשמע הגיוני, מחסור בויטמין D. אבל חפשי רופא ערני וקשוב שיהיה לכבודו להאזין לעצותיך.

• הוסף לסימניות
התיאור של התינוקת הנ"ל מזכיר לי את הבן שלי, שגם עד גיל תשעה חודשים לא זחל על הגחון ולא התקדם, הוא רק הסתובב סביב עצמו, וקצת אחורה.

בגיל 9-10 חודשים הוא עשה קפיצה, גם זחל על גחון, גם על ארבע, וגם נעמד.

כך שלא תמיד תמיד צריך לרוץ לרופא. לפעמים צריך לזרום עם הילד, זה יגיע בסוף.

• הוסף לסימניות
שניים מילדי היו עם שרירי בטן חלשים - בבדיקה שגרתית של רופא טיפת חלב עלו על זה, (בגיל חודש) הם לא אהבו לשכב על הבטן ולהרים את הראש - כי היה קשה להם לבצע זאת.
הלכנו לפיזיוטרפיה פעמיים בסה"כ (כמובן שהכנתי איתם ש.ב. כל השבוע... - זה לא קל, כי הם צורחים ולא רוצים לעשות את התרגילים, אבל חייבים.) והשרירים התחזקו.

כדאי לך לבדוק את נושא הויטמין די, כי רוב האוכלוסיה זקוקה לתוספת הויטמין הזה. ואם יש חסר בו - זה משפיע גם על תנועת השרירים וגם על ספיגת הסידן בגוף.

• הוסף לסימניות
כן לטפל וכן לנדנד על שעות ריפוי בעיסוק. כל יום הוא שעובר ללא התקדמות או ללא טיפול - יש לו משמעות וחשיבות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bracha;691282:
התיאור של התינוקת הנ"ל מזכיר לי את הבן שלי, שגם עד גיל תשעה חודשים לא זחל על הגחון ולא התקדם, הוא רק הסתובב סביב עצמו, וקצת אחורה.

בגיל 9-10 חודשים הוא עשה קפיצה, גם זחל על גחון, גם על ארבע, וגם נעמד.

כך שלא תמיד תמיד צריך לרוץ לרופא. לפעמים צריך לזרום עם הילד, זה יגיע בסוף.

מאוד תלוי.
גם הבת שלי החליטה לעשות דברים בקצב שלה, אבל לקחתי אותה למס' רופאים כדי לבדוק שהשרירים שלה חזקים ושזה באמת עניין של זמן.
אחרי שהרגיעו אותי ואמרו לי שהילדה הזו לוקחת את הזמן (אחרי שאחותה רצה בגיל 10 חודשים:rolleyes:) - נרגעתי ובאמת היא עשתה בסוף הכל כמו שצריך.

לדעתי חשוב לבדוק, ואם אומרים שהשרירים חלשים צריך לטפל ולא להזניח כי הם לא יתחזקו מעצמם.

• הוסף לסימניות
אני קופצת על העגלה.
ביתי בת 5 חודשים ונולדה עם טונוס שרירים גבוה, קשה לה להרים את הראש ועדיין לא מתהפכת.
הרופא נתן לי 2 תרגילים לעשות איתה ואני עדיין לא רואה שיפור, הגוף שלה נוקשה ונעמדת מדיי חזק אשמח לשמוע עם מישהי מכירה את התופעה ומה ניתן לעשות.
תודה!

• הוסף לסימניות
משום מה, נשמע לי ממש לא נורא תינוקת בת 8 חודשים שעוד לא זוחלת על הגחון... מה הלחץ? מה קרה? נידמה לי אפילו שלפי טיפת חלב אמורים להתחיל לזחול רק בגיל 9 חודשים....

• הוסף לסימניות
אני קופצת על העגלה.
ביתי בת 5 חודשים ונולדה עם טונוס שרירים גבוה, קשה לה להרים את הראש ועדיין לא מתהפכת.
הרופא נתן לי 2 תרגילים לעשות איתה ואני עדיין לא רואה שיפור, הגוף שלה נוקשה ונעמדת מדיי חזק אשמח לשמוע עם מישהי מכירה את התופעה ומה ניתן לעשות.
תודה

בן של חברה שלי היה כך עד גיל שנה, המליצו לה מאד על מישהי בחיפה (!) שעלתה על זה, היא טיפלה בו במקום כשעה, ונתנה להם תרגילים לבית. ראו שיפור מיידי (למשל - לא שתה מבקבוק, ואכל במבה כשאצבע בתוך הפה - עשו לו עיסוי קל בחניכיים להרפות את המתח - לפני האוכל, וזה עזר) אחרי חודש - היא היתה באזור שלהם בדיוק ועשתה לו עוד טיפול קצר.
אם זה רלוונטי אברר פרטים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה