דרוש מידע תינוקת סרבנית לבקבוק, מה עושים???

• הוסף לסימניות
תינוקת בת ארבעה חודשים לא מוכנה לאכול מבקבוק, לא בבית ולא אצל המטפלת והיא חוזרת מורעבתתת ניסיתי מאם ואוונט והיא לא מסכימה
מה עושים?

• הוסף לסימניות
המצב שאת מתארת מאוד נפוץ, במיוחד אצל תינוקות יונקים בגיל הזה. זה נקרא לפעמים "שביתת בקבוק", וזו יכולה להיות תקופה קשה ומתסכלת – אבל יש מה לעשות. הנה כמה כיוונים וטיפים שיכולים לעזור:

✅ 1. בדיקת סיבות פיזיות/רפואיות

• שלילת בעיות בריאות: וודאי שאין לתינוקת בעיות בפה (פטרייה, כאבים, לשון קשורה) או גודש/כאבים בבטן.
  • תחליפי חלב או חלב אם שאוב: לפעמים תינוקות לא אוהבים תחליף מסוים – אם זו חלב אם שאוב, ודאי שלא חומם יותר מדי או שהטעם לא השתנה (בחלב אם שאוב הרבה זמן לפעמים נוצרת טעם סבוני).

✅ 2. סוגי בקבוקים ופטמות

תינוקות לפעמים מאוד בררנים – וזה לא אישי!
  • נסי בקבוקים שונים: חוץ מאוונט ומאם, נסי מותגים כמו טומי טיפי, קומוטו, דר' בראון, Lansinoh, או Evenflo Balance.
  • שני סוגי פטמות: רכות יותר, מדמות את אמא, עם זרימה איטית מאוד.
  • לפעמים דווקא פטמה פשוטה וזולה כמו של בקבוק חד"פ מבית חולים – עובדת הכי טוב.

✅ 3. מי נותן את הבקבוק?

• לא את! אם את בסביבה, רוב התינוקות יעדיפו את האמא וידחו כל דבר אחר. נסי לצאת מהחדר או אפילו מהבית כשהמטפלת מנסה.
  • שיטות החזקה שונות: לא תמיד חייבים להחזיק כמו בהנקה. אפשר להושיב קלות, להשכיב בטרמפולינה או אפילו להחזיק עם הגב למטפלת – כך שהתינוקת לא תצפה לאמא.

✅ 4. מתי להציע את הבקבוק?

• כשלא מורעבת מדי – תינוקת רעבה מאוד תתוסכל מהבקבוק.
  • מצב רוח טוב – למשל אחרי שינה טובה, או במהלך טיול בעגלה.
  • אפשר לנסות להסיח את הדעת – לתת תוך כדי הליכה, שירה, קולות נעימים.

✅ 5. אלטרנטיבות זמניות

אם היא באמת לא מוכנה לבקבוק, אפשר:
  • להשתמש בכוסית קטנה, מזרק או כפית להאכלה איטית.
  • לנסות כוס מעבר רכה (עם פיה סיליקון רכה) – חלק מהתינוקות מקבלים את זה בקלות יותר מבקבוק.

✅ 6. התמדה, אבל לא מאבק

• חשוב לא להפוך את זה למלחמה – לא ללחוץ, לא להכריח, לא לצעוק או להתרגז (גם אם זה קשה).
  • לפעמים צריך התמדה של שבוע-שבועיים כדי שתתחיל לקבל בקבוק.

✅ מתי לפנות לייעוץ?​

אם:
  • התינוקת לא עולה במשקל או לא אוכלת מספיק.
  • יש סירוב מוחלט עקבי והמטפלת לא מצליחה להאכיל במשך שעות.
  • יש מתח רגשי חזק סביב האכלה.
שווה לפנות ל:
  • יועצת הנקה מוסמכת IBCLC שמתמחה בהסתגלות לבקבוק.
  • רופא ילדים לשלול סיבה רפואית.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • הוסף לסימניות
אומרת מה אני עשיתי על דעת עצמי בלבד עם הבן שלי בגיל דומה:

כל יום בעלי נתן לו קצת חלב מבקבוק ,
ברור שבהתחלה לא הסכים, התנגד, סובב את הראש.
אבל לכן עשינו את זה ממש כל יום פעם אחת ביום, רק שיבין את הקונספט.
גם אחותי הייתה נותנת לו בנוסף, אני לא כדי באמת לא לבלבל אותו ושהוא יבקש הנקה כי זאת אני.
וגם תוך כדי בעלי דיבר איתו בלי הפסקה שיהיה מרותק אליו ויאכל תוך כדי "בלי לשים לב" כביכול.
נכון לעכשיו הוא מסכים לקחת בקבוק ב"ה, והוא לא היה מסכים בעבר בשום אופן, גם על חשבון רעב.
(אגב בנוסף תראי שהפטמה של הבקבוק מתאימה לגיל של הבת..)

בהצלחה רבה!!

• הוסף לסימניות
עברתי סרט דומה עם הבת שלי גם סביב גיל 4 חודשים - היא גם לא הסכימה בקבוק בשום פנים ואופן, גם לא עם חלב שאוב. ניסיתי כמה סוגי בקבוקים, בסופו של דבר - היא מסכימה לאכול רק מבקבוק של Lansinoh (שמעתי שלתינוקות סרבנים נותנים אותו)
תמיד ההמלצה היא לתת לאבא להאכיל, אבל היא לא מוכנה שבעלי יאכיל אותה, אלא רק אני, אולי מרגיש לה קצת קשור להנקה עדיין...

• הוסף לסימניות
מנסיון שלי- הבקבוק הפשוט שעולה 5 ש"ח, רק אותו הסכימו הסרבנים שלי

• הוסף לסימניות
גם שלי הייתי סרבנית לחלוטין
בסוף הבאתי בקבוק לנסינו
והייתה אצל מטפלת שעשתה קסם וזה הצליח.

• הוסף לסימניות
היה לי אותו בעיה עד לפני כשבוע וחצי
הלכתי לאוסטופט והוא שיחרר לה-היה לה קושי בתחושה בפה (חשוב לציין שגם בקבוק וגם מוצץ לא-הנקה ב"ה היה בסדר)
לקח שבועיים/שלוש עד שהצליחה לאכול מהבקבוק

• הוסף לסימניות
מה ההמלצה כדי למנוע מצב כזה?
מאיזה גיל לתת בקבוק?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת