כללי תכנון של כריכה קשה

• הוסף לסימניות
אם יש לי ספר מעומד, וביקשו ממני לעצב לו כריכה קשה
מה הבדי הגודל בין העמודים הפנימיים לכריכה? חצי ס"מ מכל צד?
איך מתכננים את זה אם לא יודעים בדיוק ועוד לא יודעים מי יהיה בית הדפוס שידפיס זאת?

תודה מראש

• הוסף לסימניות
קופצת על העגלה ומצטרפת לשאלה.
תודה מראש לכל המגיבים.

• הוסף לסימניות
לפי מדידה ידנית, נראה לכאורה שכריכה קשה היא 0.5 ס"מ בולטת יותר מאשר עמודים פנימיים אבל אני רוצה להיות בטוחה שלא אכין סתם ואצטרך לשנות הכל. לו היו בטוחים באיזה בית דפוס ידפיסו, אפשר היה לשאול אבל זה עוד לא בטוח.

• הוסף לסימניות
דברו עם בית הדפוס.

• הוסף לסימניות
כדאי לבקש פריסה מבית דפוס (רצוי איפה שמדפיסים) למניעת טעויות.
ככלל, גודל הכריכה בד"כ גדול ב-0.5 ס"מ מכל צד חוץ מהצד הפנימי.
בצד הפנימי (המחובר לשדרת הספר) יש להוסיף כ-0.8 ס"מ בו יהיה ביג עמוק לפתיחת הספר.
ועובי השדרה גם צריך להיות מדוייק ומתואם עם בית הדפוס.
הגלישות צריכות להיות גדולות במיוחד, כדי שיראו טוב אחרי קיפול וציפוי הספר. רצוי משהו כמו 3 ס"מ.
בדברים כאלו, לא כדאי לסגור לדפוס לפני תאום עם בית הדפוס.
אבל לעצב את הבסיס אין סיבה שלא.

• הוסף לסימניות
לכל ממליצי לדבר עם בית הדפוס - והוא שכתבתי למעלה: "לו היו בטוחים באיזה בית דפוס ידפיסו, אפשר היה לשאול אבל זה עוד לא בטוח"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;834265:
כדאי לבקש פריסה מבית דפוס (רצוי איפה שמדפיסים) למניעת טעויות.
ככלל, גודל הכריכה בד"כ גדול ב-0.5 ס"מ מכל צד חוץ מהצד הפנימי.
בצד הפנימי (המחובר לשדרת הספר) יש להוסיף כ-0.8 ס"מ בו יהיה ביג עמוק לפתיחת הספר.
ועובי השדרה גם צריך להיות מדוייק ומתואם עם בית הדפוס.
הגלישות צריכות להיות גדולות במיוחד, כדי שיראו טוב אחרי קיפול וציפוי הספר. רצוי משהו כמו 3 ס"מ.
בדברים כאלו, לא כדאי לסגור לדפוס לפני תאום עם בית הדפוס.
אבל לעצב את הבסיס אין סיבה שלא.

זה מה שכתבתי - שאני רוצה לעצב את הבסיס.
איך אני יודעת עובי שדרה משוער, לכמות של 430 עמודים?

• הוסף לסימניות
יש כאן כאלו שמתמצאים כמו נקי כפים למשל. אפשר לסמוך עליון בעינים עצומות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;834274:
זה מה שכתבתי - שאני רוצה לעצב את הבסיס.
איך אני יודעת עובי שדרה משוער, לכמות של 430 עמודים?
איזה עובי נייר 70 80 90? איזה סוג נייר רגיל כרומו? [וזו רק ההתחלה...]
כמעט כמה עולה חליפה משומשת לחתן יתום...;)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה