תלוש ראשון אחר חל"ד

• הוסף לסימניות
בתלוש ראשון שלאחר הלידה ביצע המעסיק שלי ניכויים מאסיביים מהשכר... נשארתי עם פחות מרבע מהשכר הרגיל!

אני מבין שמנכים את הפנסיה שהמעסיק הפריש בחל"ד, אבל יש בתלוש גם ניכוי של מס הכנסה. מדוע מס הכנסה יורד בחודש שלא עובדים בו?

וגם ראיתי שהמס הוא לפי שווי ההפרשות פנסיה, כלומר אם הפנסיה היא 1000 שקל הוא הפריש 10% מס על חשבוני. מדוע יורד מס על שווי פנסיה? זה לא כל הרעיון שאין מס על פנסיה?

אשמח לתשובות

• הוסף לסימניות
לגבי הניכויים, נוכה לך חלק העובד של הפנסיה שהופרש במהלך תקופת החל"ד + מיסים (מ"ה , בט"ל, ביטוח בריאות)
מ"ה יורד בהתאם לשווי השכר שזקפו בתלוש החל"ד (שווי השכר לו הופרש סוציאליות במהלך החל"ד נגזר משכר העובד בחודשים לפי החל"ד)
המס הוא לא על הפנסיה אלא על השכר שזקפו.
לאחר החל"ד עליך לתת למעסיק את אישור דמי הלידה מביטוח לאומי והוא יכניס את הנתונים למערכת השכר ויתחשבן עם כל הההכנסות והמס מתחילת השנה / העסקה

• הוסף לסימניות
לגבי הניכויים, נוכה לך חלק העובד של הפנסיה שהופרש במהלך תקופת החל"ד + מיסים (מ"ה , בט"ל, ביטוח בריאות)
מ"ה יורד בהתאם לשווי השכר שזקפו בתלוש החל"ד (שווי השכר לו הופרש סוציאליות במהלך החל"ד נגזר משכר העובד בחודשים לפי החל"ד)
לאחר החל"ד עליך לתת למעסיק את אישור דמי הלידה מביטוח לאומי והוא יכניס את הנתונים למערכת השכר ויתחשבן עם כל הההכנסות והמס מתחילת השנה / העסקה
בכזה מקרה - זה מול מס הכנסה? (פתיחת תיק)
או מול המעסיק בלבד?
כי במקרה של פתיחת תיק במס הכנסה - הרבה פעמים מתברר שחייבים להם:(

• הוסף לסימניות
אני מנסה רק להבין, המס אמור לרדת כאילו קיבלתי משכורת מלאה שלפני הלידה? כי אני רואה שהמעסיק הוריד את המס באחוזים לפי ה"שווי פנסיה". כלומר אם השווי פנסיה 1000 הוא הוריד מס הכנסה 100 שקל.
אני מנסה להבין.
תודה על העזרה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה