תמונה אימפרסיוניסטית

• הוסף לסימניות
אני לא בטוח האם יש כבר הגדרה מילונית רשמית לצילום אמפרסיוניסטי.
היצירתיות במקרה הזה היא פחות בצילום עצמו ויותר בהמצאה העקרונית. ואסביר את עצמי.

כשציירים קלאסיים עמלו על יצירות, עמד לפניהם אתגר, איך לקחת מציאות עשירה בפרטים, צבעים אור צל מיתארים הילות ועוד, ולהעתיק אותם למדיום חדש ודו מימדי. אתגר ענק, עבודת נמלים כבירה, ותוצאות ריאליסטיות מדהימות, אין מה לומר.
כשבאו האימפרסיוניסטים והמציאו את הציור ה'התרשמותי' הזה, שמעביר תחושה כללית בלי להכנס לפרטים, הם בעצם 'חסכו' המון עבודה על פרטים שהיו לגבם שוליים וחסרי חשיבות. כידוע מסיבה זו לקח לעולם האמנות זמן רב עד שהצליח 'לסבול' את הציירים האידיוטיים והמזלזלים האלו...

קקטוס לעומת זאת, מתמודד עם בעיה אחרת. המצלמה שלו חדה מדי, משוכללת מדי, צבעונית מדי ובפירוש לא מספיק מגורענת. היא מספקת בקלות אינספור פרטים ותיאור מפורט של המרכיבים השונים במרחב המתועד, במקום לתת לנו להרגיש את התמונה הכללית. בעיה חמורה, ללא ספק.
הפתרון היה להוציא את הכל מפוקוס, לתת לקני הסוף לנוע ברוח ולהימרח על החיישן. שנרגיש את המקום, נריח את הלילה, נתרשם מהתמונה.

האם הוא קיקטס לנו סגנון חדש? לא בטוח. אבל הוא הוא התמודד לא רע עם האתגר שלו!

• הוסף לסימניות
אני חושבת שבהחלט אפשר לאמר על התמונה הזו שהיא אימפרסיוניסטית.

אמנם האימפרסיוניזם זה זרם בציור, ואף פעם לא התבטא בצילום.
אבל לא כ"כ מתאים להשוות את התצלום הזה לזרם הציור האימפרסיוניסטי מבחינת האמצעים האמנותיים.
כי לך תשווה מצלמה למשיכות מכחול קצרות, בועטות ומביעות.
אבל מה שכן, מבחינת התוצאה אני בהחלט רואה בתצלום של קקטוס התרשמות. מבט מהיר על השדה, בלי למקד ראיה יותר מידי ולרדת לפרטים. כי הרי הפרטים חולפים ומשתנים, ומה שנשאר לנו זה הנוף המטושטש.

(כל זה מהיכרות עמוקה עם הנושא האימפרסיוניסטי, ומלימוד מעמיק של כל זרמי האמנות. ולא מויקיפדיה.)

מה שבטוח זה שהדרך לאוונגרדיות פתוחה לפניך.

• הוסף לסימניות
השניה אמנתית ויפה לטעמי.
הראשונה הרבה פחות- פחות מידי מרוחה ויותר מידי מגורענת.

• הוסף לסימניות
השניה הרבה יותר טובה ונראת בכיוון המדובר. אני חושבת ששימוש בטכניקה כזו צריך סיבה, זאת אומרת צריך שהטכניקה תוסיף ולא תגרע, תבטא משהו, וכו'. בשניה הטכניקה הזאת עושה את התמונה מיוחדת וציורית, בראשונה נראה כמו פשלה וכל הפריים לא ברור. אבל תמשיך להתנסות בכיוון הזה, נראה שאפשר לקחת את זה לכיוונים יפים...
אגב לי אישית נראה שיש כמה תמונות שמזכירות את הסגנון באתגר של יוכי "ללא פוקוס"
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=167495

• הוסף לסימניות
קקטוס, התמונה השניה טובה יותר וקרובה יותר לסגנון האימפרסיוניסטי,
עוד צילום שקרוב לסגנון, זה הצילום הזה של רוזמרין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י *לאה;1588327:
קקטוס, התמונה השניה טובה יותר וקרובה יותר לסגנון האימפרסיוניסטי,
עוד צילום שקרוב לסגנון, זה הצילום הזה של רוזמרין.
נכון
גם אם התמונה שלי אינה אימפרסיוניסטית בכלל, הדיון היה שווה..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה