כללי תמונה פנורמית

• הוסף לסימניות
באיזו תוכנה ניתן לעשות תמונה פנורמית?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חלומי;780899:
איך?
אם יש לי כמה תמונות של חלק מחדר ואני רוצה להראות כאילו הכל נמצא בחדר אחד.
יש דרך לעשות זאת?

• הוסף לסימניות
תמונה פנורמית

• הוסף לסימניות
:( לא נראלי שעלה התמונה
עשיתי מראה מסך
אבל עושים את זה ככה:
בפוטושופ
file - automate - phtomerge
שם צריך לבחור את המקור של 2 או שלוש תמונות שיש בהם את כל החלק הרצוי (לא משנה אם יש חפיפה בחלק מהם)
ואוטומטית הוא מצרף אותם לתמונה פנורמית
בהצלחה ויום טוב

• הוסף לסימניות
אני לא מסתדרת.
אני מביאה מקור של 4 תמונות והוא עושה כל מיני פעולות, והתוצאה הסופית היא שרואים רק תמונה אחת מתוך ה4 שתופסת רק חלק מהעמוד.
אשמח לקבל עזרה

• הוסף לסימניות
נראה לי שעדיף להעלות את השאלה בפורום צילום, יש שם חברה שעובדים עם תמונות פנורמה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י משקיעה;781889:
אני לא מסתדרת.
אני מביאה מקור של 4 תמונות והוא עושה כל מיני פעולות, והתוצאה הסופית היא שרואים רק תמונה אחת מתוך ה4 שתופסת רק חלק מהעמוד.
אשמח לקבל עזרה

בעוונותיי אינני מכיר את פוטושופ (משתמש בתוכנות חינמיות בלבד).

בכל אופן את יכולה לנסות את ICE החינמית והמעולה של מיקרוסופט.
http://research.microsoft.com/en-us/um/redmond/groups/ivm/ice/

היא אינטואיטיבית ופשוטה, ויחד עם זאת חזקה, גמישה ויעילה מאוד.

אפשר פשוט לגרור ו"להשליך" את התמונות לחלון התוכנה (או להשתמש ב NEW PANORAMA) ולראות מיד את התוצאה בחלון המרכזי.

שימי לב שלשם פנורמה מוצלחת צריך להקפיד על מספר כללים בעת הצילום -
  • חייבת להיות חפיפה משמעותית בין כל שתי תמונות רציפות (רצוי - כשליש פרֵים).
  • הפוקוס והחשיפה צריכים להיות קבועים באופן אחיד בכל התמונות.
  • כשמדובר בפנורמה של מרחק קרוב - חדר במקרה שלך - צריך להקפיד מאוד על הדרך שבה משנים את מיקום המצלמה בין כל פרים ופרים. צריך להקפיד ככל האפשר על סיבוב המצלמה (ולא הזזתה כולה) כך שה"ציר" שעליו היא כביכול מסתובבת הוא פחות או יותר החיישן שבמרכזה. הזזה לא מדויקת, בייחוד במרחב קטן כמו חדר, תיצור תופעה שנקראת פרלקסה, ותתבטא בתפירה לא מוצלחת של התמונות זו עם זו.

אם הקפדת כראוי על סיבוב המצלמה, בחרי בתוכנה ב CAMERA MOTION את האפשרות ROTATING MOTION, ואז תוכלי לבחור למעלה בסמל שנראה כקוביה, ואחרי כן לבחור באפשרויות שונות של צורות הטל. אני מניח שלצורך חדר הטוב ביותר יהיה ברירת המחדל שהתוכנה תציע, אבל אולי תרצי לבחור ב"PERSPECTIVE" כדי להדגיש את אפקט הזווית הרחבה.

אפשר לשמור במגוון רחב של פורמטים.

• הוסף לסימניות
אני לא מסתדרת.
גררתי לשם ארבע תמונות והוא כותב לי הודעה באנגלית שאני לא מבינה

• הוסף לסימניות
ההודעה היא זו

קבצים מצורפים

• הודעה.jpg
    KB 69.9 · צפיות: 23
  • הוסף לסימניות
איך צילמת את התמונות? הוא כותב שכנראה לא לקחת אותם מאותו מקום- אזור

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חלומי;781982:
איך צילמת את התמונות? הוא כותב שכנראה לא לקחת אותם מאותו מקום- אזור
זה תמונות מוכנות לא שאני צילמתי

• הוסף לסימניות
נראה לי הוא מתכוון בהודעה שכל התמונות צריכות להיות שמורות בתקיה אחת (באותה תקיה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י apple studi;782034:
נראה לי הוא מתכוון בהודעה שכל התמונות צריכות להיות שמורות בתקיה אחת (באותה תקיה)

לא. התוכנה מבקשת בהודעה לוודא שהתמונות צולמו מנקודה אחת ושיש חפיפה ביניהן.

אי אפשר לצפות מארבע תמונות שצולמו סתם כך באותו חדר, שיתחברו היטב זו לזו, וכך כתבתי גם לעיל - צילום של פנורמה צריך להתבצע לשם המטרה הספציפית הזאת ובעבודה מדויקת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה