תמונות לפיתוח

• פותח הנושא SPOT
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
דרך אגב חנויות הפוטו והציוד שבהם מדפיסים על 300 DPI, כמעט ללא יוצא מן הכלל.
אין צורך לעשות 350.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;1030913:
אין צורך לעשות 350.
אני לפעמים עושה על 350 (אם כבר יוצא לי מצב שאני יוצרת קובץ על פי ס"מ ו-DPI), כי אני לא בטוחה בגודל המדוייק על המילימטר, אז אם יהיה צורך בטיפה יותר - שיהיה מספיק מאיפה לקחת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;1030751:
השיטה שלך משנה את ה-DPI. זה לא רלוונטי כמעט לכלום. איפה זה כן רלוונטי? למשל באקשני החתמה וכדו', שממקמים אוביקט (כמו לוגו, טקסט או ציור במברשת) על גבי רצף של תמונות, ומזיזים את המיקום שלהם באמצעות הזזה ידנית (ולא באמצעות הצמדתם לשולי התמונה). אלו אקשנים שמתחשבים ב-DPI של התמונה. בעצם כל אקשן שמכיל טקסט מתחשב ב-DPI, כי הטקסט בפוטושופ מוגדר באמצעות pt=point וזה גודל שקשור ל-DPI. בקיצור, אם הקלטתם אקשן של החתמת טקסט על תמונה עם 300DPI, שמתם טקסט בגודל מסויים ועכשיו אתם מריצים את האקשן על תמונה שה-DPI שלה אינו 300 - הטקסט יצא בגודל אחר.

בכללי אני מעדיפה לא להשתמש בשיטות שמשנות את מה שהן לא אמורות לשנות.
והשיטה שלי לא מאריכה כמעט בכלום, אז לא רואה סיבה לא להשתמש בה.

אם כי יש לציין שאני לא מבלה את זמני בקרופים של תיקיות שלמות ליחס מסויים. באלבומי חתונות אני סומכת על הפוטו שלי שיקרופ עבורי כמו שצריך. באלבומי פורטרטים יש לי שיטות אחרות כי אני גם טיפה מעצבת, כי אני גם שמה לפעמים שתי תמונות באותו עמוד וכו'.
אז למעשה אם אני מעבדת תמונות ולא משתמשת באקשנים שציינת, האם זה מלכתחילה השיטה של יונה יונה? גם כאשר הלקוח מעונין להגדיל את התמונה בגדול?:confused:

• הוסף לסימניות
השיטה שלי לא פוגעת לך באיכות קובץ בכלל,
אין לך מה לדאוג.
(היא חוסכת לך בערך 2 לחיצות עכבר :) )

רבקה העלתה לפני כמה ימים הסבר מפורט על יחסי גודל ורזולציה (נראה לי באשכול של שושיה) תקראי את התגובה ותביני.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;1030913:
אין צורך לעשות 350.

אגפא עובדת על 400 DPI.
כעת שים לב, אם אני מכין תמונה לגודל 13-18 ב400 DPI, אז גם כשהמכונה צריכה "רק" 300 DPI, היא תפחית 25%.

אם ארצה להדפיס את התמונה בגודל 15-21, אז לא אפסיד שום DPI והתמונה תצא איכותית, כי היא תישאר על 330 DPI.

לעומת זאת, אם אערוך את התמונה בגודל 13-18 על 300 DPI, אז אם ארצה להדפיס בגודל "קצת" יותר גדול, כמו 15-21, אז אהיה בבעיה של חוסר DPI מתאים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי20;1030705:
זה בדיוק השאלה שלי :
אני מעונינת שהרזולוציה לא תוקטן ובכל אופן לקרופ קצת ולהגדיר יחס נכון שלא יחתך בפיתוח - איך הכי מומלץ לעשות זאת??

יחס נכון של 13-18?
פשוט להגדיר 13-18, ללא שום הגדרה ברזלוציה.
או להקליד יחס של 5-7.

קבצים מצורפים

• Untitled-1.jpg
    KB 61.3 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1031094:
יחס נכון של 13-18?
פשוט להגדיר 13-18, ללא שום הגדרה ברזלוציה.
או להקליד יחס של 5-7.

אבל התמונות לא מפותחת באמת בגודל הזה
גודל הנייר האמיתי הוא
12.7 על 17.8

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;1031107:
אבל התמונות לא מפותחת באמת בגודל הזה
גודל הנייר האמיתי הוא
12.7 על 17.8

צודק.

אני "קורא" לשמירה 13-18, אך שבפועל זה מוגדר בפיקסלים.
או 5-7 (אינטש)

קבצים מצורפים

• Untitled-1.jpg
    KB 61.3 · צפיות: 15
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1031111:
צודק.

אני "קורא" לשמירה 13-18, אך שבפועל זה מוגדר בפיקסלים.
או 5-7 (אינטש)

ואני כן הגדרתי על המילימטרים של חנות הפיתוח שלי אחרי שראיתי שאינצ' נספר בכל מקום אחרת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ויזואלי;1031246:
ואני כן הגדרתי על המילימטרים של חנות הפיתוח שלי אחרי שראיתי שאינצ' נספר בכל מקום אחרת

ככל הידוע לי דווקא יש גודל קבוע לכל המעבדות בארץ. מאוד מוזר, מה שאת אומרת.
אצלך זה לא 12.7*17.8?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;1031253:
ככל הידוע לי דווקא יש גודל קבוע לכל המעבדות בארץ. מאוד מוזר, מה שאת אומרת.
אצלך זה לא 12.7*17.8?

כן. בול.
אבל האינצים לא דייקו לי משום מה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ויזואלי;1031254:
כן. בול.
אבל האינצים לא דייקו לי משום מה
זה כי לא התייעצת עם ידידנו גוגל. חפשי שם:
5 inch in cm
ותראי ישועות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;1031260:
זה כי לא התייעצת עם ידידנו גוגל. חפשי שם:
5 inch in cm
ותראי ישועות.

מזמן הגדרתי לפי הס"מ
כבר נושעתי:p

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ויזואלי;1031261:
מזמן הגדרתי לפי הס"מ
כבר נושעתי:p
נו, התכוונתי לעתיד. זה קטע אדיר, אפשר לחפש שם גדלים, טמפרטורה (מצלזיוס לפרנהייט, שזה מה שמשתמשים באמריקה), משקלים... שימושי לאללה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה