כללי תמחור עבודות שלא מופיעות במחירון

• הוסף לסימניות
בית ספר הזמין אצלי כמות של עבודות בסגנון הזה. המחיר לא היווה שיקול כך שהוא נדחה לסוף ועכשיו אני צריכה להגיש סיכום. אין לי מושג כמה לקחת על זה! ואל תגידו לי עכשיו: "תלוי כמה זמן זה לקח לך" כי לא בא לי לקחת לפי שעות.

העבודה היתה חלקה טכנית (לדוג': כרטיסים - מציאת תמונות מתאימות) ורובה עיצובית (לדוגמא: בית גדר שביל דשא תמרור שער - כל זה לפי דרישה ספציפית. וכן הילדים שעומדים בחלון בגשם. היה עלי לתווך בין תמונות וליצור ביניהן הרמוניה מסוימת.)

מה אתם אומרים?

קבצים מצורפים

• ביח 1.jpg
    KB 129.3 · צפיות: 14
  • ביח.jpg
    KB 160.8 · צפיות: 18
  • ביח 6.jpg
    KB 113.5 · צפיות: 18
  • ביח 4.jpg
    KB 203.4 · צפיות: 16
  • ביח 5.jpg
    KB 188.5 · צפיות: 9
  • הוסף לסימניות
בודאי שזה תלוי כמה זמן זה לקח לך, כי זה המדד שלנו לרמת הקושי שהיה לך בעבודה ומול קושי זה ניתן להעריך מחיר.

אנחנו לא יכולים לדעת מה היה לך מוכן ועל מה עבדת שעות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosher2005;498760:
בודאי שזה תלוי כמה זמן זה לקח לך, כי זה המדד שלנו לרמת הקושי שהיה לך בעבודה ומול קושי זה ניתן להעריך מחיר.

אנחנו לא יכולים לדעת מה היה לך מוכן ועל מה עבדת שעות...
לא מסכים בכלל!
למה נראה לך שגרפיקאי מוכשר צריך לבקש 15 ש"ח למודעה שהוא עושה ב-10 דקות, אותה מודעה שחברו הטיפש עושה בשעתיים ולוקח עליה 200 ש"ח?

מה זה פה, שכר מינימום?

בשום פנים ואופן. יש הערכת עבודה. רק במקרה שלא יודעים איך להעריך, אז יכולים לנסות לחשב לפי שעות, וכמובן יחסית למקובל בשוק.

(פעם הסתפקתי אם גרפיקאי שמספיק פי שנים מכולם, ורוצים ממנו מחיר לשעה, יכול לתמחר חצי שעה כשעה, כי אם הוא ידרוש 300 ש"ח לשעה יברחו ממנו, ובאמת העבודה שלו כן שווה את זה, כי אחרים שמספיקים חצי ממנו וברמת עבודה דומה לוקחים 150 לשעה. לא יודע, עוד לא הספקתי לשאול רב).

• הוסף לסימניות
ראשית, העבודות - מתוקות מדבש, יש לציין.

שנית, מהי הכמות? האם העלית את כל העבודות או שהיו עוד בסגנון? אם כן, כמה?

• הוסף לסימניות
כמו כל דבר שמוכרים בעולם,
תלוי כמה אכן הם יכולים לשלם\אם ירצו אותך פעם הבאה.

את יכולה לבקש 2000-3000 ש"ח, אבל בית הספר שבקושי מסתדר עם התקציב המסכן יתחיל פתאום להתקרצץ ולומר "מה, מה פתאום, אפילו נכדה של סבתא של שכנה לשעבר שלי עשתה לנו פעם ולקחה 10 שקל על כל מודעה, ובכלל, שאלנו גרפיקאית מקצועית והיא סיפרה שבכלל הכל מורידים מהאינטרנט וחוץ מזה היום במחשב זה שתי שטפים לעשות את זה, ומי את בכלל, כאילו איפה למדת שאת לוקחת כזה מחיר, ותראי כמה זמן מרחת אותנו, ואם היינו יודעים אז בכלל לא היינו מבקשים, ובלה ובלה בלה.

ואת, נבוכה כליל, מחייכת חיוך אצילי של גולגולת חלולה, ואומרת בקול שקט אך תקיף: "ובכן, זה המחיר." ואז מוסיפה בקול שקט ומורעל עוד יותר: אם אתם ממש במצב נואש אוכל להתגמש ולחשב ככספי מעשר".

ואז הם ישלמו ויזרקו את הכסף על השולחן בבוז, הכסף לא במזומן חלילה, מה פתאום, הנה, צ'ק דחוי לעוד שנתיים וחצי בחשבון שכבר בוטל לפני שנתיים וחצי.
את תוציאי מעטפה לבנה נקייה ותשחילי את הצ'ק בפנים, תודי במנוד ראש אילם, תצאי מהחדר ולא תדברי יותר איתם אף פעם, עד שאולי יום אחד מישהי שם תרצה פרוייקט איכותי.

---

את יכולה לקחת סכומים שנשמעים פחות מפחידים, אבל אולי לא שווים את העבודה. ומורידים את השם. ופוגעים בקולגות.

• הוסף לסימניות
אישית לא הייתי לוקח פחות מ$500
אם את הולכת לעבור את התהליך שאלי תיאר אז עדיף לקחת מחיר גבוה + מס בושת

• הוסף לסימניות
האם זה כל מה שעצבת?

א"כ 400 דולר .

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלי ויסברג;498815:
כמו כל דבר שמוכרים בעולם,
תלוי כמה אכן הם יכולים לשלם\אם ירצו אותך פעם הבאה.

את יכולה לבקש 2000-3000 ש"ח (תלוי בסטייל שלך), אבל בית ספר שבקושי מסתדר עם התקציב המסכן פתאום יתחיל להתקרצץ ולהגיד "מה, מה פתאום, אפילו נכדה של סבתא של שכנה לשעבר שלי עשתה לנו פעם ולקחה 10 שקל על כל מודעה, ובכלל, שאלנו גרפיקאית מקצועית והיא סיפרה שבכלל הכל מורידים מהאינטרנט והיום במחשב זה שתי שטפים לעשות את זה, ומי את בכלל איפה למדת שאת לוקחת כזה מחיר ותראי כמה זמן מרחת אותנו ואם היינו יודעים אז בכלל לא היינו מבקשים ובלה ובלה בלה.
ו
את מחייכת בנימוס, ואומרת בקול שקט אך תקיף: ובכן, זה המחיר. אם אתם ממש במצב נואש אוכל להוריד על מנת לחשב ככספי מעשר.

ואז הם ישלמו ויזרקו את הכסף על השולחן בבוז, לא מזומן חלילה, צ'ק דחוי לעוד שנתיים וחצי בחשבון שכבר בוטל לפנ ישנתיים וחצי, את תוציאי מעטפה נקייה ותכניסי את הצ'ק בפנים, תודי במנוד ראש, תצאי מהחדר ולא תדברי יותר איתם אף פעם, עד שמישהי שם תרצה פרוייקט איכותי.

---

את יכולה לקחת סכומים שפחות נשמעים מפחידים, אבל אולי לא שווים את העבודה.

השאלה שלי היא מהו הסכום שלא נשמע מפחיד אלא סביר בשביל עבודה כזו. (הם מודעים לכך שהם פנו לגרפיקאית ולא לקלדנית, ותקציב הבנתי שיש בשפע - אבל לי אין ענין להפריז אלא לבקש כמה שמגיע לי)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י moshiko00;498909:
אישית לא הייתי לוקח פחות מ$500
אם את הולכת לעבור את התהליך שאלי תיאר אז עדיף לקחת מחיר גבוה + מס בושת

אלה לא כל העבודות, יש עוד. העליתי כמה בשביל להמחיש לכם את הרעיון. לא מדובר פה בפרסום וקופי, ולא במוצרים מניבי רווח, אלא הפעלות למרכז למידה.
בכמה אפשר לתמחר דף? הם ודאי ירצו פרוט ולא מחיר גלובלי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מטאור;498915:
השאלה שלי היא מהו הסכום שלא נשמע מפחיד אלא סביר בשביל עבודה כזו. (הם מודעים לכך שהם פנו לגרפיקאית ולא לקלדנית, ותקציב הבנתי שיש בשפע - אבל לי אין ענין להפריז אלא לבקש כמה שמגיע לי)

אתה בטוח שהם מבינים את ההבדל?
כי יש איזה שהוא בלבול בשוק בין גרפיקאיות למזכירות.

הרבה פעמים לקוח מבקש ממני להקליד לו את החומר כי אין לו זמן והוא רוצה להכתיב לי בטלפון. ואחר כך, שולח פרסומת ישנה עם טונות של טקסט שאף אחד לא יקרא, ויאללה, תתחילי לעמד מחדש את הטקסט אבל קודם תקלידי אותו, אחר כך תשלחי אותו להגהה בסדר?

ויש גם את אלה שאומרים ש"מה הבעיה, לוקח לך חצי שניה במחשב לא?". זו גם דעה רווחת, שהכל לוקח חצי דקה ובמילא צריך לשם כמו שמשלמים למזכירה [אפילו לא בכירה].

• הוסף לסימניות
נראה לי שלא הובנתי נכון.

תסכימו איתי שכאשר לא מסכמים שכר מראש, אז יש השפעה גם לזמן העבודה.

קרה לי לא מזמן שלקוחה הזמינה אצלי עבודה מסוימת לבית ספר. היא לא שאלה מחיר כי זה לא ממש היה משנה לה. עיצבתי לה משהו שלקח לי יותר זמן ממה שתכננתי מראש. לפיכך המחיר היה גם קצת יותר גבוה ממה שהייתי אומרת לה אילו שאלה אותי מראש.

לא מדובר על דברים שיש להם מחירון קבועים פחות או יותר.

• הוסף לסימניות
האמת שאני לא מבינה איך לוקחים עבודה בלי לסכם מחיר קודם.
גם מבחינת הלקוח - אולי בכלל אין לו מושג במחירים, ושישמע את הסכום פשוט יברח וישאיר אותך עם החומר? וגם אם לא - אז יכולים להיוצר מצבים לא נעימים. פעם אחת זה קרה לי ומאז לעולם אני לא מתחילה עבודה לפני סיכום מחירים וקבלת חלק מהסכום מראש.. שלא יהיו טעויות..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;499121:
האמת שאני לא מבינה איך לוקחים עבודה בלי לסכם מחיר קודם.
גם מבחינת הלקוח - אולי בכלל אין לו מושג במחירים, ושישמע את הסכום פשוט יברח וישאיר אותך עם החומר? וגם אם לא - אז יכולים להיוצר מצבים לא נעימים. פעם אחת זה קרה לי ומאז לעולם אני לא מתחילה עבודה לפני סיכום מחירים וקבלת חלק מהסכום מראש.. שלא יהיו טעויות..

אני בחיים לא עושה את זה עם לקוחות פרטיים. עם בתי ספר - כן. יש להם תקציב וזה לא מהכיס של אף אחד. במקרה הכי גרוע - הם יחליטו שבפעם הבאה הם ילכו למישהי זולה יותר, ואז ממילא אני לא מרגישה שפספסתי לקוח, שהרי לא משתלם לי לעבוד בפחות מהמחיר שנקבתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מטאור;498917:
אלה לא כל העבודות, יש עוד. העליתי כמה בשביל להמחיש לכם את הרעיון. לא מדובר פה בפרסום וקופי, ולא במוצרים מניבי רווח, אלא הפעלות למרכז למידה.
בכמה אפשר לתמחר דף? הם ודאי ירצו פרוט ולא מחיר גלובלי.

קודם כל - עבודות יפות.
לענ"ד באמת כדאי לך לשלוח חשבון מפורט.
תחליטי בינך לבין עצמך מה המחיר לדפים הפשוטים יותר / הכרטיסים וכד',
מה המחיר ללוחות משחק. (לדוג' - החל מ50 ש"ח לדפים פשוטים, 200-300 ש"ח ללוח משחק,) סכומים גבוהים יותר ללוחות המורכבים וסכומים שנשמעים קטנים לדפים הפשוטים.

כך הסכום הסופי פחות דרקוני - כי מצורף אליו פירוט, ואת יכולה בתוך הפירוט לתת תחושה טובה - למשל אם יש 200 כרטיסים שהבסיס שלהם נורא דומה - לתת להם מחיר נמוך או אפילו לציין בשורת הפירוט שלהם 20% הנחה על כמות כרטיסים דומים. במקביל על הלוחות המורכבים לקחת סכום מלא לגמרי.
(ואני חושבת שזה דבר אמיתי ולא סתם 'בלוף'. שהרי על כרטיסים דומים באמת את עובדת על הבסיס ואחר כך יותר זורם.)
כך גם תשתדלי לתת להם הרגשה טובה, וגם תקבלי את מה שמגיע לך.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
העבודות שלך

עבודות ממש יפות. כל הכבוד!
אתי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה