תפוחי אדמה

• הוסף לסימניות
תודות לכולם. הכל כבר מקולף. מחר נתקדם בעז"ה...

• הוסף לסימניות
אצלי תפוחי אדמה מיוחדים בבישול זה תפוחי אדמה מוקרמים בפטריות מעדן!
אני מבשלת אותם כבר פרוסים למצב שלא יהיו רכים מידי (שלא יתפוררו בהגשה) בבישול להוסיף מלח וטיפה א. מרק
הרוטב מאד פשוט מטגנים המון בצל- מזהיבים ואז בכוס אני שמה איזה 3-4 כפות קמח ומערבבת עם מים לרביחה שלא יהיה שום גוש, שופכת לסיר ומוסיפה מים קרים (לא חמים קרי)
כמה כפות גדושות א. מרק פטריות (אם אין לי אני שמה בצל או אפילו טעם עוף) וחבלית פטריות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי ברקאי;542158:
אצלי תפוחי אדמה מיוחדים בבישול זה תפוחי אדמה מוקרמים בפטריות מעדן!
אני מבשלת אותם כבר פרוסים למצב שלא יהיו רכים מידי (שלא יתפוררו בהגשה) בבישול להוסיף מלח וטיפה א. מרק
הרוטב מאד פשוט מטגנים המון בצל- מזהיבים ואז בכוס אני שמה איזה 3-4 כפות קמח ומערבבת עם מים לרביחה שלא יהיה שום גוש, שופכת לסיר ומוסיפה מים קרים (לא חמים קרי)
כמה כפות גדושות א. מרק פטריות (אם אין לי אני שמה בצל או אפילו טעם עוף) וחבלית פטריות
את הרביכה את מכינה במחבת של הבצל?-ומתי התפו"א מתבשלים שם,או שהם לא ורק שופכים עליהם?

• הוסף לסימניות
הרביכה זה בסיר נפרד (עם הבצל) ואח"כ שופכים על התפו"א המסוננים. אצלנו זה מעדן.

• הוסף לסימניות
הכי טעים -
רוחצים תפו"א בסבון [לא לקלף את הקליפה].
פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ, משטחים על תבניות
מפזרים אבקת מרק בצל [אפשר להוסיף רוזמרין]
מורחים בשמן וצולים בתנור כחצי שעה.
כמה נגלות כאלה תצטרכי לעשות
אבל לפחות לא לקלף תפו"א

• הוסף לסימניות
תודה לכל היועצות. בסוף ניצח המתכון של דבורי. היה מצוין. סיר ענק ומלא נגמר כמעט. הוספתי גם בטטות מלמעלה. מומלץ! יישר כח!

• הוסף לסימניות
אתם אוהבים לעבוד קשה...
לא היה פה אף אחד שחשב על כיוון של בלי לקלף. בלי לחתוך.
לשטוף היטב. לשמן כל אוחד בשמן זית ולפזר מלח גס.
הכלל במטבח אומר שקומבינציה של שמן זית + מלח גס יוצרת מעטפת קריספית (גם שמן רגיל, אבל שמן זית הרבה יותר טוב).
מכניסים לתנור, לא חם, 150 מע', למשך שעה וחצי. יש לשים לב להוציא בזמן מאחר ואין סמני חריכה כי התנור לא ממש חם, אבל באפיית יתר התפוד פשוט יתייבש ויתייבש עד שלא ישאר ממנו כלום.
נכתב ע"י קול-התור;541987:
תודה, דבורי. נראה שאלך על הצעתך. (יהיו גם אורז וגם ירקות מאודים שאחרות מכינות). אני מתחילה בקילופים.
דרך אגב, לידיעת כולם/ן: תפוחי אדמה מקולפים נשמרים מצוין שבוע ויותר בתוך שקית ניילון במקרר ומספר ימים גם מחוצה לו.
אם יש לכם בבית סבתא קשישה שמאד רוצה לעזור - הניחו לפניה מלוא השק תפוחי אדמה וקלפן ואף לא תחסרו תפודים לשימוש מיידי...
זה לא עובד. טעמם וצבעם משתנה.
נכתב ע"י מרק;542013:
בחנויות פלאפל יש תפוחי אדמה קלופים וחתוכים. תנסי לברר בטלפון איפה אפשר לקנות.
יש להם טעם לוואי. (חומר משמר?).

• הוסף לסימניות
rc תודה. אבל כיוון שהיה מדובר בכמות ענקית זה ממש לא התאים. אין לי תנור תעשייתי ואין לי מי שירחץ וימרח שמן על כל אחד..
בקשר לקלופים הנשמרים - מניסיון של שנים - הם נשמרים מצוין. גם אם פה ושם הצבע מעט משתנה (לא תמיד, תלוי בסוג) בבישול זה לא מורגש ולא נראה וזו תעסוקה נהדרת לסבתא, כפי שכתבתי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RCpro;542846:
יש להם טעם לוואי. (חומר משמר?).
לא. הם מגיעים כל בוקר טריים לפתחי החנויות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה