וואי ממש הקפצה ישנהממש מבצעת כאן פעולת החייאה לאשכול נידח מלפני 13 שנה
אני מתכננת להכין השבת תפוחים אפויים
ראיתי המון סוגים של מתכונים, אבל בלי הרבה המלצות,
יש כאן אולי מישהי שהכינה וממליצה על מתכון ספציפי?
וגם אני מתלבטת איזה אגוזים לשים, מלך/פקאן/שקדים?
האם אני אסתדר בלי מגלען תפוחים?
קיצור מי שהתנסתה אשמח לשמוע, תודה!
אהבתי את הגיוון עם הצבעים של התפוחים ,וואי ממש הקפצה ישנה
אצלי מתכון הדגל
זה לגלען את התפוחים, לחתוך ל3 פרוסות לרוחב
(אם רוצים שדרוג יפה, מגוונים בצבעים של התפוחים ומבלבלים את הסדר - שכבה ירוקה מעליה אדומה מעליה צהובה..)
לסדר בתבנית, לזלף קצת דבש מלמעלה, קצת יין , לפזר מלמעלה קינמון וקצת סוכר חום
(לא שמים מים, התפוחים מוציאים נוזלים)
לאפות כשעה - שעה וחצי ,עד שנראה רך
שמה על הפלטה לפני שבת
טעיםםם
לפעמים אני שמה קצת אגוזים בחור של התפוח, אבל בעיני זה לא חסראהבתי את הגיוון עם הצבעים של התפוחים ,
אבל בעצם התפוח לא ממולא אלא רק מפזרים מלמעלה ? זה לא יוצא חסר טעם / טעם עדין מידי ?
ומה לגבי יין את לא שמה מסביב שייספג בתפוחים ?
אני חושבת שכתבו כאן למעלה שהתפוחים יוצאים מאוד יבשים ללא מים , לך לא מתיבש בגלל כיסוי או מסיבה אחרת?
או שזה מתייבש וזה טעים ?![]()
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים