שיתוף - לביקורת תפילתי

• הוסף לסימניות
איך אפתח פי — ושפתיי רועדות,
איך אשמיע קולי — וכתפיי כה כושלות.

איך אומר מילותיי ואני כה קטנה,
איך אשא נאומי — ואין משנה.

מי יאמר לי: צדקת?
ומי יזכיר חסד?
מי יחמיא — בעודו,
שומט את הלסת?

מי ירווה צימאוני,
מי ימלא בארי?
מי יוסיף וישבח —
גם כשתם קולי…

(ואם לא יימצא —
האם אדע בעצמי?)

זה קצת ממכר... להוציא מילים שכל כך הרבה זמן רצו לצאת, ולא העזו...

• הוסף לסימניות
קטע מהמם! נראה כאילו כל מילה מכילה כוונות רבות, ממש התענגתי. לגבי ארבע השורות הראשונות, יכול להיות שלא הבנתי כל כך, 'איך אשמיע קולי'- קצת לא הסתדר לי שהמנע זה הכתפיים ולא כמו בפה שזה היה השפתיים הרועדות. אולי כדאי שכל הארבעה יהיו משהו שלא קשור ישירות לדיבור? כאילו, להוריד את המשנה והשפתיים ולשים משהו אחר בסגנון של הכתפיים הכושלות וה'ואני כה קטנה'. ( או שזה היה מכוון?) הכתיבה שלך פשוט אומנותית!

• הוסף לסימניות
איך אפתח פי — ושפתיי רועדות,
זה קצת ממכר... להוציא מילים שכל כך הרבה זמן רצו לצאת, ולא העזו...
כתיבה יפה וממש מרגישים את המאמץ להוציא את המילים

• הוסף לסימניות
מאוד יפה ונוגע.
כתיבה נהדרת.

כדאי למעט במקפים. אפשר להחליף את חלקם בפסיקים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה