כללי תפסיקו לשדר יוקרה

• הוסף לסימניות
ואוו! איזה פוסט יוקרתי... :p

• הוסף לסימניות
צריך להבין את הראש של הלקוח:
הוא רוצה להרוויח הרבה כסף, ולכן הוא חושב לעצמו- אני יקח מחירים גבוהים= רווח גבוה, ולמה יסכימו הלקוחות לשלם סכומים כאללו?? אה, אני יודע, זה יהיה מותג יוקרתי וככה הם יסכימו. מתקשר לגרפיקאי- אני רוצה לוגו יוקרתי...
התפקיד שלנו זה להסביר לו בצורה ברורה שהמשוואה שלו לא נכונה, עסק שמשווק נכון, שהמיתוג שלו מדויק, הוא עסק שבע"ה ירוויח. לא מחייב שמחירים גבוהים יניבו רווחים גבוהים, ואני תמיד מסבירה- למה מחסן החשמל ( סתם זרקתי שם) עושה לוגו מוזנח, פרסומת שיש בה המון ריבועים עם תמונות שאפילו לא צרובות טוב? כי הוא רוצה לשדר זול, שאדם ירצה לקנות זול הוא ילך לשם, למרות שלא בטוח שהמחיר אכן נמוך, ויש סיכוי סביר שבעל המחסן הזה מרוויח יותר מעסקים יוקרתיים אחרים...

• הוסף לסימניות
כלומר, צריך להסביר ללקוח, שאחרי שללקוחות שלו יש תמונה ותדמית על העסק שלו, הוא יכול לעשות במחירים מה שהוא רוצה... העיקר שהוא עצמו יהיה ממותג נכון.

• הוסף לסימניות
והנה לכם סיפור הפוך
לפני כמה שנים מישהו ביקש ממני עבור חנות לתשמישי קדושה שלט בצבעי - תחזיקו חזק - צהוב זורח עם כחול או אדום,
ונימק: הנה פה ממול יש סנדלריה, ורואים אותו מקצה הרחוב בזכות השלט הזורח.
אני צריך שיראו אותי, למה הצבעים האלו לא מתאימים לחנותי???
ארך לי כמה ימים להסביר לו מה זה יעשה לחנות מכובדת כשלו....

• הוסף לסימניות
כלומר, צריך להסביר ללקוח, שאחרי שללקוחות שלו יש תמונה ותדמית על העסק שלו, הוא יכול לעשות במחירים מה שהוא רוצה... העיקר שהוא עצמו יהיה ממותג נכון.

לא בדיוק
הוא צריך להחליט מה המיצוב שלו (הרמה הכלכלית של הלקוחות שלו), האם הוא רוצה להתעסק עם לקוחות אמידים/ עשירים/ עממים/ עניים ואז למתג לפי קהל היעד, לא בהכרח שהיוקרתיים הם אלו שמרוויחים נכון, הם אולי מגלגלים מליונים, אבל איש אינו יודע עם מה הם נשארים ביד בסוף שנה. מי שממותג בצורה מדויקת ופונה לקהל הלקוחות שלו בשפה שלהם- הוא בע"ה ירוויח.

• הוסף לסימניות
נתקלתי לא מזמן במודעה של בזאר עם תמונה יוקרתית. שידר ההפך מבאזר. אבל מה לעשות שזה בזאר?
הזכיר לי בדיחה שהמורה אומר לתלמיד: "תשובה מצוינת! אבל לא לשאלה הזאת"
לגמרי.
גם אני התפלאתי, אבל כנראה שהחנות מנסה לשנות את התדמית הבזארית שלה.

• הוסף לסימניות
לא בדיוק
הוא צריך להחליט מה המיצוב שלו (הרמה הכלכלית של הלקוחות שלו), האם הוא רוצה להתעסק עם לקוחות אמידים/ עשירים/ עממים/ עניים ואז למתג לפי קהל היעד, לא בהכרח שהיוקרתיים הם אלו שמרוויחים נכון, הם אולי מגלגלים מליונים, אבל איש אינו יודע עם מה הם נשארים ביד בסוף שנה. מי שממותג בצורה מדויקת ופונה לקהל הלקוחות שלו בשפה שלהם- הוא בע"ה ירוויח.
לא הייתי מספיק ברורה.
הכוונה שלי, כמובן, ללקוח שרוצה משהו שהוא הרבה מעבר לרמה האמיתית שלו.

• הוסף לסימניות
אני למדתי במשך השנים שלקוחות שמשמשים במילה "יוקרתי" בהקשר ללוגו, לא מתכוונים כלל לשדר במילה הזו את רמת השרות / האיכות / הסטייל של העסק שלהם.
הם מתכווניים להגיד:
"אני רוצה לוגו טוב, לוגו מדויק לעסק שלי, לוגו מסוגנן, מסודר ועדכני שישדר את המסרים הנכונים לעסק שלי בצורה מכובדת"
לא לכל הלקוחות יש שפה עשירה....
כולם יודעים "להרגיש" מה לוגו טוב עושה להם,
ולא כולם יודעים להגיד את זה....
ובמקום להסתבך בהגדרות הם משתמשים במילה "יוקרתי".

לכן....
כשלקוח משתמש במילה הזו אני מבינה מיד מה הוא רוצה:
הוא פשוט רוצה "לוגו טוב, לוגו נכון".
אז אני מסבירה לו שכל לוגו שמותאם לעסק שלו בדיוק יהיה "לוגו יוקרתי" - מתוך הבנה שהמילה יוקרתי לא מתפרשת אצלו כפשוטה. אלא מתפרשת אצלו כ"לוגו מותאם, נכון ומדויק".

ואכן,
בסופו של דבר באופן גורף ממש...
כשמעצבים ללקוח לוגו מדויק שקולע לעסק שלו הוא מסופק ומאושר,
ומרגיש שקיבל את ה"יוקרה" שחיפש, גם אם במונחים מקצועיים, הלוגו משדר דווקא "עממיות" בהתאם למסר של העסק.

אז אין מה להתרגש... תמשיכו לעצב לוגואים "יוקרתיים" במושגים של הלקוחות...
זה אומר שאתם עושים עבודה טובה, נכונה ומדויקת.

• הוסף לסימניות
אני למדתי במשך השנים שלקוחות שמשמשים במילה "יוקרתי" בהקשר ללוגו, לא מתכוונים כלל לשדר במילה הזו את רמת השרות / האיכות / הסטייל של העסק שלהם.
הם מתכווניים להגיד:
"אני רוצה לוגו טוב, לוגו מדויק לעסק שלי, לוגו מסוגנן, מסודר ועדכני שישדר את המסרים הנכונים לעסק שלי בצורה מכובדת"
לא לכל הלקוחות יש שפה עשירה....
כולם יודעים "להרגיש" מה לוגו טוב עושה להם,
ולא כולם יודעים להגיד את זה....
ובמקום להסתבך בהגדרות הם משתמשים במילה "יוקרתי".

לכן....
כשלקוח משתמש במילה הזו אני מבינה מיד מה הוא רוצה:
הוא פשוט רוצה "לוגו טוב, לוגו נכון".
אז אני מסבירה לו שכל לוגו שמותאם לעסק שלו בדיוק יהיה "לוגו יוקרתי" - מתוך הבנה שהמילה יוקרתי לא מתפרשת אצלו כפשוטה. אלא מתפרשת אצלו כ"לוגו מותאם, נכון ומדויק".

ואכן,
ומרגיש שקיבל את ה"יוקרה" שחיפש, גם אם במונחים מקצועיים, הלוגו משדר דווקא "עממיות" בהתאם למסר של העסק.

אז אין מה להתרגש... תמשיכו לעצב לוגואים "יוקרתיים" במושגים של הלקוחות...
זה אומר שאתם עושים עבודה טובה, נכונה ומדויקת.
מסכים לכל מילה.
תיארת במדויק מה שחשבתי ולא הצלחתי לבטא במילים, אני חושב שכתבת יוקרתי...;)

• הוסף לסימניות

כתבת דברי טעם, כ"כ מדויק ואמיתי. אבל לגבי הקטע הזה יש הרבה יוצאים מהכלל...
אכן רוב הפעמים זה כך,
אבל יש יוצאים מהכלל, שצריך לעשות עבודה מאוד קשה כדי לתת להם להבין שזה הטוב בעבורם.
לדוגמא, מתעקשים על צבעים מסויימים ("כי זה יפה"), שכ"כ לא משדרים את מהות העסק, וכיוצא בזה...

• הוסף לסימניות
נתקלתי לא מזמן במודעה של בזאר עם תמונה יוקרתית. שידר ההפך מבאזר. אבל מה לעשות שזה בזאר?
הזכיר לי בדיחה שהמורה אומר לתלמיד: "תשובה מצוינת! אבל לא לשאלה הזאת"
לא חשוב שמות---;)
גם אני ראיתי, פרסום שעשתה "מוגז עדין" ל"בזאר שטראוס",
שמלות תלויות להן על קולבים מלכותיים...
כל כך נהנתי מהעיצוב,
ורק כשהגעתי לתחתית הדף ראיתי שזה בזאר.
לפי דעתי היא הריצה להם לקוחות.
מה רע בלהתעלות מעל הלוגו שלהם, והשם הבזארי,
ולהביא לקוחות שמתעקשים לקנות דווקא ב "זארה קידס" את אותה סחורה, אבל ממותגת?
האם המודעה שלהם צריכה להיות ברמה של בזאר, ולא לייקר קצת?
אני בעד.

• הוסף לסימניות
לא חשוב שמות---;)
גם אני ראיתי, פרסום שעשתה "מוגז עדין" ל"בזאר שטראוס",
שמלות תלויות להן על קולבים מלכותיים...
כל כך נהנתי מהעיצוב,
ורק כשהגעתי לתחתית הדף ראיתי שזה בזאר.
לפי דעתי היא הריצה להם לקוחות.
מה רע בלהתעלות מעל הלוגו שלהם, והשם הבזארי,
ולהביא לקוחות שמתעקשים לקנות דווקא ב "זארה קידס" את אותה סחורה, אבל ממותגת?
האם המודעה שלהם צריכה להיות ברמה של בזאר, ולא לייקר קצת?
אני בעד.

באזר שטראוס, הם ממש לא באזר, בטח שלא במחירים... וגם לא בבגדים. (עד כמה שאני מכירה)
הדבר היחידי ש"באזרי" אצליהם, זה המבחר והגיוון.

• הוסף לסימניות
ואף אחד לא מדבר על זה!

• הוסף לסימניות
כנראה בזאר זה גם יחסי

• הוסף לסימניות
על הסויטש שסופר דרינק עשו דברו פה הרבה הרבה הרבה.
תחפרו בהסטוריה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה