תקנו לי!!!

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע עצות להתמודדות עם ילד שכל הזמן מבקש "תקנו לי.." (ילד בן 4)
תודה

• הוסף לסימניות
לא לקנות לו.

ולחזור על המנטרה בדביקות ובלי להתעצבן:
"אנחנו קונים לך כל מה שאתה צריך לא כל מה שאתה רוצה."

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימול;1348933:
לא לקנות לו.

ולחזור על המנטרה בדביקות ובלי להתעצבן:
"אנחנו קונים לך כל מה שאתה צריך לא כל מה שאתה רוצה."
הייתי אומר תיקון קטן
אנחנו נקנה לך מתי שאנחנו נרצה, ואנחנו נחליט מתי אתה צריך, כי אתה עדיין קטן ולא מבין הכל

• הוסף לסימניות
קודם כל - זה נורמלי...
דבר שני - להעצים כל פעם שאתם כן קונים לו.

• הוסף לסימניות
יש סוג של הדהוד שילדים מאוד אוהבים:

ילד: אמא, תקני לי מכונית עם שלט!
אמא: אהה... אתה רוצה מכונית עם שלט?
ילד: כן, זה עם שלט והיא נוסעת ר.... ר...
אמא: זה נשמע מכונית ממש משוכללת!
ילד: כן, אפשר לעשות איתה פעלולים: להקפיץ אותה על מדרגות ועוד מלן'!
אמא: איזה כיף זה מכונית כזו...
ילד: אז תקני לי, טוב?
אמא: אתה רוצה מכונית כזו, אני מבינה. זה מאוד כיף לשחק איתה ולשתף בה חברים... רגע, אני אבדוק בלוח השנה, אולי יש לך היום יום הולדת? או שאולי פסח עכשיו וגנבת את האפיקומן?... הא, מה אתה אומר?
הילד (תופס פרינציפ): לא, אין לי יום הולדת... תקני לי כי אני רוצה...!
אמא: אני בטוחה שאתה רוצה. גם אני הייתי רוצה לקנות לך. אצלנו בבית קונים מתנות כאלה כשיש ארוע מיוחד. אתה רוצה שאומר לאבא שהחלטת מה לקנות ליום הולדת?
ילד: כן, תגידי לו, אבל זה עוד לא בטוח, אולי אני אחליף עד אז....

אחרי שנתת לילד לעוף על כנפי הדמיון והראית לו שאת קשובה לגחמותיו- עברת חצי דרך. שלב הרכישה אינו סותר את שלב ההקשבה... והמכונית שלט היא משנית בענין. תני לו לתאר ועמדי על עקרונותייך לפני היציאה אל החנות (בה נופלת עליו מכת ה'תקני לי'- זה בד"כ במכולת וכדו', לא?...)

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
שלי אומר : אמא מה את אומרת אולי כדאי שתקני לי את זה? והוא לא מתייאש חנות אחרי חנות
(נשמע בוגר..חח כולה כמעט בן 4)

נגיד אם אני יוצאת ליום קניות אני קונה לו אחד ליום ... או אוכל או משחק בשקל וכד'
וככה אני מראה לו שאני קונה ומכבדת את דעתו אבל יש גבול
לפעמים אני קונה ולא מביאה לו את זה באותו יום

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Michal480;1348920:
אשמח לשמוע עצות להתמודדות עם ילד שכל הזמן מבקש "תקנו לי.." (ילד בן 4)
תודה

אוי, מוכר מאוד!!!
הבן שלי יותר קטן 3+
אין מצב ללכת איתו לחנויות
כל הזמן תקני לי....
הקטע שמספיק שהוא יראה דברים ברחוב, לא צריך להגיע עד לחנות...
והדרישות שלו מאוד גבוהות..
אופנוע, אוטו, מנוף... וכל מה שזז (הכל באמיתי כמובן לא על משחק..)

בקיצור, אם יש איזו נוסחת פלאים אשמח גם אני לשמוע...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1348940:

אמא: אתה רוצה מכונית כזו, אני מבינה. זה מאוד כיף לשחק איתה ולשתף בה חברים... רגע, אני אבדוק בלוח השנה, אולי יש לך היום יום הולדת? או שאולי פסח עכשיו וגנבת את האפיקומן?... הא, מה אתה אומר?
אמא: אני בטוחה שאתה רוצה. גם אני הייתי רוצה לקנות לך. אצלנו בבית קונים מתנות כאלה כשיש ארוע מיוחד. אתה רוצה שאומר לאבא שהחלטת מה לקנות ליום הולדת?

אחרי שנתת לילד לעוף על כנפי הדמיון והראית לו שאת קשובה לגחמותיו- עברת חצי דרך. שלב הרכישה אינו סותר את שלב ההקשבה... והמכונית שלט היא משנית בענין. תני לו לתאר ועמדי על עקרונותייך לפני היציאה אל החנות (בה נופלת עליו מכת ה'תקני לי'- זה בד"כ במכולת וכדו', לא?...)

בהצלחה!

"מילה בסלע", פשוט כמשמעו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1348940:

בהצלחה!

להקשיב תמיד נכון!
אבל אני בעד לקנות לילדים גם לא דווקא ב"אירוע מיוחד"
סתם כי אנחנו אוהבים אותך / אתה גדול / מתנהג יפה.. וכו'
כמובן בגבול נכון ובמידה נכונה
זה יכול להיות משהו קטן וזה מספיק להם לגמרי!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חויד;1348965:
להקשיב תמיד נכון!
אוקיי לקנות, כשאתם מחליטים
לא כשהילד מכתיב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חויד;1348965:
להקשיב תמיד נכון!

כמובן, העקרונות הם שלך, תוכלי להטות את השיחה לאפיק המתאים. אפשר גם לומר: "קבלת כבר את הפרס היומי..." - למי שקונה כל יום.

• הוסף לסימניות
כאמא לילד חמוד בן שלש
מה שהכי עוזר לכל הרצונות החזקים שלו/ קניות /בקשות שכרגע אי אפשר לבצע...
זה להזדהות איתו ולדבר איתו על מה שהוא רוצה להבין ולפשט לו את הרצון ואז
לספר לו על הדילמה וזהו.... בד"כ הוא נרגע אחרי שמראים נכונות להבין אותו ולפשט לו את הדברים
(הדוג' של מילה בסלע מעולה...)

• הוסף לסימניות
הנשק הכי לא קונבנציונלי שלהם זה:' אמא, רק ל... נותנים כל היום ורק אמא שלהם 'מורשה' הכל. ורק אבא שלהם וסבתא שלהם והדודים שלהם ,ו'הבנות דודות 'והבובות והגחליליות..
ובכלל ,
בבית שלנו את לא מרשה כלום!

אוי ,כמה שהנשק הזה קטלני...

דווקא הילדים מהזן הזה זקוקים בהכרח להצבת הגבולות הזו.

• הוסף לסימניות
פעם התפרסם ב"הבית שלנו" קטע מתוק על אמא שהולכת עם הילדה שלה בסופר. הילדה כל הזזמן מבקשת ומנדנדת - אמא, תקני לי, אמא תביאי לי. והאמא בסבלנות אומרת כל פעם- בת שבע, עוד מעט אנחנו הולכים הביתה. בתשבע, עוד מעט אנחנו גומרים. מאחוריה הולכת מישהי ומתפעלת מהסבלנות ומהעמידה על העקרונות.
בסוף הקניה היא ניגשת לאמא ואומרת לה - אני ממש מתפעלת איך ענית בסבלנות לביתך בתשבע, ואיך לא התפתית לבקשותיה.
אומרת לה האמא - בתשבע זו אני. לביתי קוראים תמר.

חני

• הוסף לסימניות
חברתי ספרה לי ספור ששמעה:
אשה אחת היתה בדילמה כזו, עד שנסעה לחו"ל עם ביתה מסיבה מסויימת. הן נכנסו שם לסופר מרקט, ותוך כדי הליכה היא רואה אתיופית הולכת עם בנה שמבקש לקנות כל דבר שהוא רואה. טרם היא תוהה מה תענה האם היא שומעת את תשובתה: "It's not kosher". כך על כל מוצר שביקש.
לאחר מספר דקות כאלו היא נגשת לאשה שחזות פניה לא הראתה על יהדות או מסורתיות, ושואלת אותה לפשר הדברים. השיבה האם הנ"ל: "אני מתגוררת באזור של יהודים חרדים. כשילדיהם מבקשים לקנות משהו והם אומרים "It's not kosher" - הילדים לא משמיעים ציוץ מחאה. מאז גם אני נוהגת כך, והוא חש שלא יעזור דבר - ולא ארכוש לו דבר שהחלטתי כי זה לא הזמן לכך".

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה