הייתי אומר תיקון קטןנכתב ע"י רותי בן שימול;1348933:לא לקנות לו.
ולחזור על המנטרה בדביקות ובלי להתעצבן:
"אנחנו קונים לך כל מה שאתה צריך לא כל מה שאתה רוצה."
נכתב ע"י Michal480;1348920:אשמח לשמוע עצות להתמודדות עם ילד שכל הזמן מבקש "תקנו לי.." (ילד בן 4)
תודה
נכתב ע"י מילה בסלע;1348940:יש סוג של הדהוד שילדים מאוד אוהבים:
ילד: אמא, תקני לי מכונית עם שלט!
אמא: אהה... אתה רוצה מכונית עם שלט?
ילד: כן, זה עם שלט והיא נוסעת ר.... ר...
אמא: זה נשמע מכונית ממש משוכללת!
ילד: כן, אפשר לעשות איתה פעלולים: להקפיץ אותה על מדרגות ועוד מלן'!
אמא: איזה כיף זה מכונית כזו...
ילד: אז תקני לי, טוב?
אמא: אתה רוצה מכונית כזו, אני מבינה. זה מאוד כיף לשחק איתה ולשתף בה חברים... רגע, אני אבדוק בלוח השנה, אולי יש לך היום יום הולדת? או שאולי פסח עכשיו וגנבת את האפיקומן?... הא, מה אתה אומר?
הילד (תופס פרינציפ): לא, אין לי יום הולדת... תקני לי כי אני רוצה...!
אמא: אני בטוחה שאתה רוצה. גם אני הייתי רוצה לקנות לך. אצלנו בבית קונים מתנות כאלה כשיש ארוע מיוחד. אתה רוצה שאומר לאבא שהחלטת מה לקנות ליום הולדת?
ילד: כן, תגידי לו, אבל זה עוד לא בטוח, אולי אני אחליף עד אז....
אחרי שנתת לילד לעוף על כנפי הדמיון והראית לו שאת קשובה לגחמותיו- עברת חצי דרך. שלב הרכישה אינו סותר את שלב ההקשבה... והמכונית שלט היא משנית בענין. תני לו לתאר ועמדי על עקרונותייך לפני היציאה אל החנות (בה נופלת עליו מכת ה'תקני לי'- זה בד"כ במכולת וכדו', לא?...)
בהצלחה!
נכתב ע"י מילה בסלע;1348940:יש סוג של הדהוד שילדים מאוד אוהבים:
ילד: אמא, תקני לי מכונית עם שלט!
אמא: אהה... אתה רוצה מכונית עם שלט?
ילד: כן, זה עם שלט והיא נוסעת ר.... ר...
אמא: זה נשמע מכונית ממש משוכללת!
ילד: כן, אפשר לעשות איתה פעלולים: להקפיץ אותה על מדרגות ועוד מלן'!
אמא: איזה כיף זה מכונית כזו...
ילד: אז תקני לי, טוב?
אמא: אתה רוצה מכונית כזו, אני מבינה. זה מאוד כיף לשחק איתה ולשתף בה חברים... רגע, אני אבדוק בלוח השנה, אולי יש לך היום יום הולדת? או שאולי פסח עכשיו וגנבת את האפיקומן?... הא, מה אתה אומר?
הילד (תופס פרינציפ): לא, אין לי יום הולדת... תקני לי כי אני רוצה...!
אמא: אני בטוחה שאתה רוצה. גם אני הייתי רוצה לקנות לך. אצלנו בבית קונים מתנות כאלה כשיש ארוע מיוחד. אתה רוצה שאומר לאבא שהחלטת מה לקנות ליום הולדת?
ילד: כן, תגידי לו, אבל זה עוד לא בטוח, אולי אני אחליף עד אז....
אחרי שנתת לילד לעוף על כנפי הדמיון והראית לו שאת קשובה לגחמותיו- עברת חצי דרך. שלב הרכישה אינו סותר את שלב ההקשבה... והמכונית שלט היא משנית בענין. תני לו לתאר ועמדי על עקרונותייך לפני היציאה אל החנות (בה נופלת עליו מכת ה'תקני לי'- זה בד"כ במכולת וכדו', לא?...)
בהצלחה!
אוקיי לקנות, כשאתם מחליטיםנכתב ע"י חויד;1348965:להקשיב תמיד נכון!
אבל אני בעד לקנות לילדים גם לא דווקא ב"אירוע מיוחד"
סתם כי אנחנו אוהבים אותך / אתה גדול / מתנהג יפה.. וכו'
כמובן בגבול נכון ובמידה נכונה
זה יכול להיות משהו קטן וזה מספיק להם לגמרי!
נכתב ע"י חויד;1348965:להקשיב תמיד נכון!
אבל אני בעד לקנות לילדים גם לא דווקא ב"אירוע מיוחד"
סתם כי אנחנו אוהבים אותך / אתה גדול / מתנהג יפה.. וכו'
כמובן בגבול נכון ובמידה נכונה
זה יכול להיות משהו קטן וזה מספיק להם לגמרי!
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים