עזרה תשלום ביטוח לאומי

• הוסף לסימניות
אני בחורה בסמינר ועובדת מידי פעם כדי שלא לשלם ביטוח לאומי, עבדתי כל חודש ועכשיו קיבלתי
מכתב מביטוח לאומי שאני צריכה לשלם, יש למישהו מושג מה אני אמורה לעשות???
אשמח לעזרה, תודה!!

• הוסף לסימניות
תשלחי להם תלושים
אולי תשאלי את הבוסית אם שלמה עלייך

• הוסף לסימניות
האם לבחורי ישיבה יש אפשרות לפטור או חייבים לשלם מלא והאם ידוע לכם כמה?

• הוסף לסימניות
מבקשים משכנ/ה/חברים של ההורים/קרובי משפחה שידווחו לביטוח לאומי שהם מעסיקים את הבחור/ה מספר שעות בודדות בשבוע שהם: מנקים מדרגות/ מקפלים כביסה/ עושים בייביסיטר/ עוזר/ת בית וכדו' - מקבלים דרישת תשלום של מספר שקלים לחודש ונותנים לבחור/ה שישלמו.
כך אני עשיתי לפני מספר שנים לבת של חברה שלי. קיבלתי שוברים לתשלום והעברתי לחברה שלי והיא שילמה. יכול להיות שהיום זה מקוון. צריך לבדוק.

• הוסף לסימניות
מבקשים משכנ/ה/חברים של ההורים/קרובי משפחה שידווחו לביטוח לאומי שהם מעסיקים את הבחור/ה מספר שעות בודדות בשבוע שהם: מנקים מדרגות/ מקפלים כביסה/ עושים בייביסיטר/ עוזר/ת בית וכדו' - מקבלים דרישת תשלום של מספר שקלים לחודש ונותנים לבחור/ה שישלמו.
כך אני עשיתי לפני מספר שנים לבת של חברה שלי. קיבלתי שוברים לתשלום והעברתי לחברה שלי והיא שילמה. יכול להיות שהיום זה מקוון. צריך לבדוק.
1. לא כדאי לרשום קומבינות בפורום פתוח
2. כמעסיקה יש לך התחיבויות נוספות ולא רק דמי ביטוח לאומי אלא גם חובת הפרשות לפנסיה, ביטוח עבודה, פיצויים וכו'
3. הפיתרון לא מתאים לבחורי ישיבה שלא רוצים להפסיד את מעמדם לצבא. צריך לבדוק היטב את התנאים.

• הוסף לסימניות
דבר ראשון צריך לשנות את הסטטוס שלך לשכירה
ואז להעלות באזור האישי את התלושים שעבדת וזה יתקזז
יתכן שהיו חודשים שלא עבדת או שהמעסיק דיווח על חודש אחר ולכן ישנם בעיות

• הוסף לסימניות
סיפור מוזר שקרה לי
עבדתי בשני מקומות עם שני תלושים ואחד ייעץ לי לעשות תיאום ביטוח לאומי, וכן עשיתי.
למחרת אני פותח את האתר האישי שלי ואני רואה שיש לי חוב של 1400 ש"ח התקשרתי לביטוח לאומי, והם אומרים לי שהיית צריך לדעת שמי שעושה תאום ב.ל יכול להפסיד גם מזה, והיית צריך לבדוק לפני שעשית
האם זה הגיוני??
האם יש כזה דבר?

• הוסף לסימניות
סיפור מוזר שקרה לי
עבדתי בשני מקומות עם שני תלושים ואחד ייעץ לי לעשות תיאום ביטוח לאומי, וכן עשיתי.
למחרת אני פותח את האתר האישי שלי ואני רואה שיש לי חוב של 1400 ש"ח התקשרתי לביטוח לאומי, והם אומרים לי שהיית צריך לדעת שמי שעושה תאום ב.ל יכול להפסיד גם מזה, והיית צריך לבדוק לפני שעשית
האם זה הגיוני??
האם יש כזה דבר?
אכן נכון.
המקום ימלא חסרונך.

ולפחות תלמדו להבא להתייעץ עם מישהו שמבין בתחום בו אתה רוצה לעשות משהו.

• הוסף לסימניות
האם זה הגיוני??
בהחלט
כי עד סכום מסויים, מורידים אחוזים נמוכים (7000+)
מעבר לזה, הביטוח לאומי מתייקר משמעותית ממש...
אם כל מקום עבודה חישב רק את עצמו, הגיע לסכום הנמוך
אבל יחד- את צריכה לשלם על חלק הרבה יותר
ומכאן החוב.

• הוסף לסימניות
כל חודש שבו לא עבדת תצטרכי לשלם ביטוח לאומי
תשלחי לביטוח לאומי את התלושי שכר בחודשים בהם עבדת שיפחיתו לך את דמי הביטוח
כל שאר החודשים תצטרכי לשלם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה