כללי תשמעו סיפור...

• הוסף לסימניות
לפני זמן לא רב, פנה לקוח לאחד מחברי הפורום (ארז ליברמן) בבקשה להצעת מחיר ל-30,000 כרטיסי ביקור.
המחיר שארז נתן לו היה מחיר סביר, אך מופקע ביחס למחיר שהלקוח קיבל מבית-הדפוס (1050 ש"ח, לא כולל גרפיקה)
מכיון שהלקוח פנה גם אליי לקבל הצעת מחיר, והמחיר היה נשמע לי לא הגיוני (כמו שלרבים מחברי הפורום), חשבתי שאולי מדובר בכרטיסי ביקור בשחור לבן, צד אחד שמודפס על בריסטול, כמו שעשו לפני 20-30 שנה.
ביקשתי מהלקוח לעיין בהצעה שקיבל ולתדהמתי גיליתי שההצעה ניתנה ע"י אחד מבתי הדפוס שמפרסמים בפרוג, ומבטיחים מחירים מיוחדים לחברי פרוג.
מסתבר שהמחירים המיוחדים האלה גבוהים הרבה יותר מאשר המחירים שהם נותנים ללקוחות מזדמנים...

• הוסף לסימניות
לא הבנתי ת'סיפור:

ההצעה שקיבל הייתה נמוכה או גבוהה מדי?
מצד אחד כתבת שזה היה נראה לך לא סביר ואולי התכוונו לש/ל וכו', מצד שני אתה כותב שהמחירים גבוהים, אז תזביר...

• הוסף לסימניות
סליחה אם לא הובנתי
אסביר שוב:
ארז נתן הצעה שנחשבת סבירה בשוק, אך ללקוח זה היה נשמע מחיר מופקע, מכיון שהלקוח קיבל הצעה זולה מאד.
אני חשבתי שההצעה זולה בגלל שמדובר בכרטיסים שחור לבן, צד אחד וכו', אבל כשראיתי את ההצעה ששלח בית הדפוס ללקוח הבנתי שמדובר בכרטיסים צבעוניים, דו"צ וכו'

ובכל זאת הלקוח קיבל הצעה טובה בהרבה מאשר ההצעה שארז קיבל מאותו בית דפוס, שמפרסם שחברי פרוג מקבלים אצלו מחירים מיוחדים.

• הוסף לסימניות
אולי הכמות (30,000) הוזילה משמעותית?
כי פה באתר הם מפרסמים על 1,000

• הוסף לסימניות
היות ולא כתבת מיהו בית הדפוס לא נותר לנו אלא לשער,
והיות ואני כמפיק המנסה להתפרנס "סובל" מההצעות של בית הדפוס הזה שהן בדרך כלל יותר זולות ממה שאני מציע,
מהסיבה הפשוטה שאני מפיק ולוקח רווח על העבודה, משא"כ הם נותנים הצעה ישירות ללקוח.

אסביר למה בדרך כלל הם זולים יותר אבל לא תמיד:
בתי דפוס מסוג זה כמו הדפס, רפי, איגואנה, ניו וויזן ודומיהם אינם זולים מבתי הדפוס האחרים ואולי אף מעט יקרים יותר.
אלא, שהתמחותם היא בצירוף לקוחות למילוי גליון. כך, ניתן למכור 5000 פליירים ב290 שח ו1000 כרטיסי ביקור ב75-90! מכיון שעלות העבודה מתחלקת בין מספר לקוחות, וזו גם הסיבה שאין הבדל בין הדפסה חד לדו"צ כי ברגע שלקוח אחד שילם על דו"צ כולם נהנים...

אבל, כשמגיעה עבודה שאין בה כדי חלוקה כמו העבודה של ארז פתאום היתרון שלהן אובד...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י r_a;514450:
אולי הכמות (30,000) הוזילה משמעותית?
כי פה באתר הם מפרסמים על 1,000

גם ארז קיבל מהם הצעת מחיר ל-30,000 - הצעה גבוהה יותר באופן משמעותי מאשר ההצעה שקיבל הלקוח
אל הפניות שלי (פניתי אליהם 2-3 פעמים לגבי זה) לקבל הצעת מחיר כנ"ל הם כלל לא התייחסו

• הוסף לסימניות
"והיות ואני כמפיק המנסה להתפרנס "סובל" מההצעות של בית הדפוס הזה שהן בדרך כלל יותר זולות ממה שאני מציע,
מהסיבה הפשוטה שאני מפיק ולוקח רווח על העבודה, משא"כ הם נותנים הצעה ישירות ללקוח."

אבל למיטב הבנתי כל הרעיון של מפיק דפוס זה שהוא אמור לקבל מחירים זולים יותר מבית הדפוס, מכיוון שהוא מביא להם הרבה לקוחות! אחרת מה הרעיון? זה כמו שאתה פונה למשרד הפקת ארועים, הוא אמור להשיג לך מחירים זולים יותר ממה שהייתי משיג לבד מבעלי אולמות, קייטרינג, תזמורות וכדומה...

• הוסף לסימניות
נכון, אני מקבל מחיר יותר זול מאשר מחיר הבסיס שלהם אבל בפערים האפסיים האלו אני לא מרוויח.

לדוגמה 1000 גליון לוחות נייר והדפסה עולים לי 1050 ש"ח ואצלם זה עולה 1150, נו אז מה אני אקח סיכון לבעיות, אעבוד כמו חמור לרוץ לבדוק העתקי שמש ואח"כ את ההדפסה, אטפל במשלוח, אחטוף צרחות למה עדיין לא מוכן והכל בשביל 100 ש"ח?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נקי_כפים;514466:
נכון, אני מקבל מחיר יותר זול מאשר מחיר הבסיס שלהם אבל בפערים האפסיים האלו אני לא מרוויח.

לדוגמה 1000 גליון לוחות נייר והדפסה עולים לי 1050 ש"ח ואצלם זה עולה 1150, נו אז מה אני אקח סיכון לבעיות, אעבוד כמו חמור לרוץ לבדוק העתקי שמש ואח"כ את ההדפסה, אטפל במשלוח, אחטוף צרחות למה עדיין לא מוכן והכל בשביל 100 ש"ח?

אוי, כמה שאתה צודק.

(זאת הסיבה שאני לא מטפל בהפקות דפוס, אלא מוסר אותם לך....)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרפיקנער;514543:
אוי, כמה שאתה צודק.

(זאת הסיבה שאני לא מטפל בהפקות דפוס, אלא מוסר אותם לך....)

או לי...

• הוסף לסימניות
אכן
:)

• הוסף לסימניות
למה אתה מופתע? ידוע שהפקות דפוס איכותיות ומשתלמות דרכו.

• הוסף לסימניות
שלום רב חברי פרוג,
בית הדפוס המדובר הוא הדפס של המדינה
שם שולח ההצעה הוא: יובל בן יהודה
אנחנו שלחנו ללקוח הצעת מחיר של 30,000 כרטיסי ביקור בעלות של 1,050 ש"ח
מדובר בנייר כרומו 300 גרם הדפסה צבעונית דו צדדית ללא למינציה
כאשר פנה אלינו חבר פרוג לקבלת הצעת מחיר הוא ביקש מחיר עם למינציה ולכן המחיר שלו היה יקר יותר מאשר המחיר שאנחנו נתנו ללקוח
אם היה ארז מבקש מאיתנו 30,000 כרטיסי ביקור ללא למינציה המחיר שהיה מקבל מאיתנו הוא 750 ש"ח
אך מכיוון שפנה אלינו לקוח: הצענו לו 1,050 ש"ח
שזה משאיר לארז (מפיק דפוס) רווח בסך 300 ש"ח בין המחיר שאנחנו מוכרים ללקוח ובין המחיר שאנחנו מוכרים למפיקים

הדפס של המדינה
תמיד ישאיר רווח למפיקים שיתפרנסו ושיתוף הפעולה והאינטרס הוא הדדי להפרייה הדדית

הדפס של המדינה הוא הספק של רוב בתי הדפוס בישראל
בהצלחה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה