כללי 2 סקיצות למודעה, כבסיס לתדמית גרפית

• הוסף לסימניות
מוסד עמו אני עובדת באופן קבוע מזה זמן בעבודות מזדמנות, פנה אליי בבקשה ליצור תדמית גרפית מאחדת לכל הפרסומים שלהם. המוסד מתחלק למחלקה אנגלו-סכסית ומחלקה ישראלית, והם בחרו להתחיל בתדמית שפונה לקהל האנגלו-סכסי (התדמית הישראלית תצטרך להיות שונה לגמרי, מכיוון שזה קהל אחר לחלוטין).

בשנים האחרונות, הם עבדו עם משרד פרסום מסויים, לא נחשוף את שמו, שעיצב והפיק את כל הפרסומים שלהם. לא היה שום קו גרפי מאחד בין הפרסומים השונים. לעיתים הלוגו הופיע בבורדו, לעיתים בלבן, לעיתים בתכלת. בכל מודעה נעשה שימוש בפונטים שונים, שפה עיצובית שונה, גריד שונה וכו'.

מעט מאוחר, אבל בדיוק בזמן עבורי, הם החליטו לערוך שינוי וליצור תדמית חדשה, שתשמר אחידות ממודעה למודעה.

הצעתי להם את התהליך הבא:
עיצוב 2 סקיצות שונות למודעה, שתהווה בסיס לקביעת השפה העיצובית של כל הפרסומים.
לאחר בחירה של הלקוח בין 2 הסקיצות, אצור על בסיס המודעה שנבחרה וריאציות מגוונות לפרסומים (עם תמונות, בלי תמונות, פורמטים שונים, פרסום לארוע חגיגי לעומת מודעות דרושים וכד'). וריאציות אלה יוכלו לשמש כל משרד פרסום עמו יעבדו בשנים הבאות.

אני מצרפת ראשית מודעה ישנה, אותה יצר משרד הפרסום שעמו עבדו, ושעל הטקסט שלה התבססתי בעיצוב המודעות שלי. השמטתי במתכוון את הקרדיט למשרד.

קבצים מצורפים

• JPost Pesach 2010.jpg
    KB 267.1 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
המשך

וכעת לסקיצות שלי, שטרם נשלחו ללקוח.

הקוים שהנחו אותי -
הצבע הבורדו נקבע, בהסכמת הלקוח, כצבע המוביל של המוסד - היות שב70% מהפרסומים הקודמים נעשה שימוש בו, והוא המזוהה ביותר עם המוסד.

העיצוב היה צריך להיות שמרני באופיו, סולידי, ללא התפרעויות מיוחדות, כיאה למוסד תורני (דתי לאומי) שממצב את עצמו בשורה הראשונה של מוסדות מסוג זה, מבחינת רמת הלימודים (וגם, באופן ספציפי, אשת הקשר שעובדת מולי מחזיקה בטעם מעודן מאוד ולא סובלת שום קיטש וקישקושים. נקודה לזכותה...).

עם זאת, עדכון השפה הגרפית לשפה מודרנית הוא משהו מתבקש, שכן המוסד מבקש לראות את עצמו ככזה שמושפע מהתמורות בעולם, וככזה שמותאם לתלמידות מחו"ל שבאות מבתים מודרניים, בעלות השכלה אקדמית גבוהה ומעורבות בתרבות העולם.

מצורפות שתי הסקיצות. בסקיצה הראשונה טישטשתי את התמונה, שמופיעות בה נשים.

קבצים מצורפים

• scatch1 copy2.jpg
    KB 984.7 · צפיות: 22
  • scatch2 copy.jpg
    KB 815.7 · צפיות: 21
  • הוסף לסימניות
שכחתי לציין:

המודעות בגודל 9X13 ס"מ.
גודל בעייתי מאוד מבחינת הצורך "לדחוס" טיפוגרפיה, שתהיה קריאה, ושתאפשר בכל זאת ליצור עיצוב מעניין.

• הוסף לסימניות
עבודה יפה.
במבט ראשון - הכיוון של הסקיצה הראשונה יותר מתחבר לי איתם.
מעניין - למה בחרת את העיגולים ברקע? יוצר אווירה קצת יותר מדי ממוחשבת, לא?

שאלות:
א. האם הם מתכוונים לשנות גם את עיצוב האתר (הצצתי עכשיו.) - אם לא - אז מבחינת הצבעים זו גם נקודה לזכות הסקיצה הראשונה.
ב. מבחינת גיל קהל היעד שלהם: התכניות מיועדות רק לצעירות? (העיצוב מאד צעיר. את הסקיצה השניה לא הייתי מאבחנת כ'סולידית')

• הוסף לסימניות
בעיניי עיגולים לאו דווקא שווה 'ממוחשב'.
הלקוחה מסתייגת מאוד משימוש בסימבולים 'מובנים מאליהם' כמו ספר קודש וכו'. היא רוצה עיצוב נקי מצד אחד, ומושך את העין מצד שני. אני חושבת שהעיגולים מסייעים לזה.

לגבי האתר, לצערי אני לא אחראית לזה, וזה עיצוב חדש שנעשה לאחרונה, שלא כחלק מחשיבה מיתוגית.
מכיוון שעיצוב האתר לא מדהים בעיניי בלשון המעטה, ומאוד מגביל, ההחלטה היא לא להתבסס עליו בשום צורה.

לגבי קהל היעד, זה מורכב. יש צעירות ויש מבוגרות יותר, אבל בשנים האחרונות הם מנסים לפנות כמה שיותר לקהל צעיר (גילאי 18-22), שאלה גילאים בהם בנות יותר פנויות נפשית להקדיש שנה שלמה ללימוד תורה.

• הוסף לסימניות
ולגבי ה'סולידי', ייתכן שלא השתמשתי במינוח הנכון, אבל הכוונה היא לקווים נקיים, ללא קשקושים, ללא תמונות שתופסות חצי מהמודעה, ללא קופי, סלוגנים ושאר eye-catchers.

• הוסף לסימניות
יופי. אז נראה שסה"כ יכול להתאים למה שאת מתארת, ולקהל היעד (גם הסקיצה השניה - שהיא צבעונית יותר).
בסקיצה השניה יש יותר מה לקחת אח"כ בתור שפה עיצובית (שלושה צבעים נלווים, הצורה המיוחדת של המלבנים). בראשונה זה קצת פחות חזק. איך תתמודדי עם זה?

• הוסף לסימניות
את צודקת שהשני מזוהה יותר (ונו, כן, בסתר ליבי אני מקווה שהוא ייבחר), אך גם הראשון בהחלט מאפשר להתבסס עליו.
הצבעים, הטיפוגרפיה, הגריד, הקווים המפרידים בין הטקסטים בצד, הפס הדק מעל התמונה (תחשבי על מודעה עם 3 תמונות שלכולן פס כזה, זה בהחלט נותן איפיון) וכן הקו הבורדו העבה בצד - הכוונה היא שבמודעות עומדות הוא יופיע למעלה, ובמודעות ריבועיות למטה. כשזה יושב ליד מודעות נוספות בעיתון, זה עוד מאפיין שיוצר בידול.

תודה רבה על ההתייחסות!

• הוסף לסימניות
יש כאן השקעה!!!
לעניות דעתי, הסקיצה האחרונה מעוצבת בצורה יותר מעניינת ופחות סטנדרטית, אם כי צבע הרקע בולט מידי.
אבל בפרוש יפה!!!

• הוסף לסימניות
שניהם מאוד יפות! אבל אני לא יודעת אם הם מתאימות לשיעורי תורה וכולי... הם משדרות פרסומת לקורס מחשבים... (אני רואה את המודעה בלי להתיחס לכיתוב... כי האנגלית שלי...;))
שניהם מעוצבים כמו אתר פלאש. ממש עושה חשק להקליק על השורות...
אני מנסה לחשוב על זה בתור מודעה לעיתון והראשון יותר מתחבר לי. אבל העיגולים ברקע הופכים אותו לממוחשב ומרובע. לא קראתי את כל ההסבר שכתבת למעלה (השעה...) אבל לפי מה שנראה לי זה כן צריך לשדר חמימות וביתיות. כך זה משדר מין ריבוע מרוחק כזה... אז כדאי לענ"ד להחליף את הריבועים ברקע לעיטורים עדינים וצפופים בשקיפות.
בקשר לצבעים- שוב אותה בעיה. זה לא משדר לי אווירה חמה... זה מתאים יותר לקורס מחשבים...
חוץ מזה מודעות מסודרות ברורות נקיות ויפות...

• הוסף לסימניות
כמו שלא תשימי 'אריאל' במודעה בשפה העברית, אל תשימי אותו בשפה האנגלית.
למרות הקריאות הגבוהה שלו הוא משדר חוסר מקצועיות גדול.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
איפה ראית פונט אריאל?
במודעה הראשונה השתמשתי בפונט myriad pro ובמודעה השנייה בפונט gill sans. שניהם פונטים שנחשבים פונטי בסיס איכותיים באנגלית. ממש לא אריאל.

לגבי חוסר ההתאמה למודעה לשיעורי תורה, אני חושבת שההערות נוסעות מחוסר הכרות עם קהל היעד. לא מדובר על קהל חרדי שמרני, אלא על על קהל אמריקאי דתי מודרני (מודרן אורתודוקס) שסגנון 'דוסי' עלול להרתיע אותו.
אבל, במידה ואתם בכל זאת צודקים, אני כבר אשמע זאת מהלקוחה שלי :).

תודה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;421218:
איפה ראית פונט אריאל?
במודעה הראשונה השתמשתי בפונט myriad pro ובמודעה השנייה בפונט gill sans. שניהם פונטים שנחשבים פונטי בסיס איכותיים באנגלית. ממש לא אריאל.

במבט ראשון היה נראה לי אריאל, אבל טעיתי.
sorry.

• הוסף לסימניות
אני בעד מס' 2
יותר עכשווי ויותר צעיר
הראשון מדי מרובע, ואם את הולכת עליו תעשי משהו שישבור את המרובעות שלו
למשל, פינה אחת מעוגלת, פחות בורדו שיוצר תחושה של כבדות, שימוש בצבע יותר צעיר

• הוסף לסימניות
השני תפס אותי מיד, ואת צודקת לגבי קהל היעד ולגבי הסגנון. לדעתי - לכי על זה ותצליחי!

• הוסף לסימניות
אריאלס, תודה, את צודקת בעיקרון וייתכן מאוד שאני אעשה את זה במידה והסקיצה הזאת תיבחר. אבל אני תמיד מעדיפה ליצור 2 סקיצות עם כיוונים מעט מנוגדים, ואז כל אחת מדגישה את האפיון המנוגד של השניה (וזה גם מאפשר פתח מילוט למקרה שהלקוחה כן דמיינה משהו כבד :)).

• הוסף לסימניות
הראשונה יותר יפה.
דרך אגב, אומרים יום עיון גם באנגלית??:)
בכל אופן חסר קצת ליטוש לגרפיקה, בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
הרבה מושגים יהודיים מתורגמים ישירות לאותיות אנגליות, כשפונים לקהל יהודי.
ודאי שהמונח ל"יום עיון" באנגלית 'טהורה' הוא משהו אחר...

כשאת כותבת 'חסר ליטוש' בגרפיקה, למה את מתכוונת?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה