התייעצות 800 ש''ח בחודש להשקעה.[עבור נישואי הילדים] האם למחזר משכנתא צמודת מדד למל''צ, או להשקיע בשוק ההון

• הוסף לסימניות
ע''מ למחזר ההחזר החודשי יתייקר בכ800 ש''ח
האם למחזר או להשקיע [לטווח של בין 10-15 שנה]

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ע''מ למחזר ההחזר החודשי יתייקר בכ800 ש''ח
האם למחזר או להשקיע [לטווח של בין 10-15 שנה]
צדקו קודמיי שלא ניתן להשיב לשאלה כזו ללא ידיעת פרטים נוספים.
באופן כללי, מחזור משכנתא צריכה להעשות עם סיבה.

במקרה שלך לכאורה הסיבה למחזור היא, שאתה חושש שבגלל שהמשכנתא צמודה, תשלם יקר יותר מאשר ההפרש של ה800.
אם החשש הזה מוצדק אני לא רואה כל סיבה שלא למחזר, שהרי אם לאתמחזר תשלם יקר גם כן.

• הוסף לסימניות
אני יכולה להגיד מהנסיון שלי.
מיחזרתי את חלק המשכנתא שצמוד לפריים (חלק של כ 400K) במקום החזר ל 30 שנה, ההחזר התקצר ל 20 שנה
והמשכנתא התייקרה לחודש באיזור ה 700 ש"ח
החסכון המצטבר הוא 164K !
במקביל, דרך אחד המחשבוני תשואה באינטרנט, חישבתי אם הייתי משקיעה 700 ש"ח כל חודש לפי ממוצע הרווח של S&P500 (9%) ל 10 שנים, והגעתי לפחות מהסכום הזה וכמובן שהרווח גם לא וודאי.

• הוסף לסימניות
אני יכולה להגיד מהנסיון שלי.
מיחזרתי את חלק המשכנתא שצמוד לפריים (חלק של כ 400K) במקום החזר ל 30 שנה, ההחזר התקצר ל 20 שנה
והמשכנתא התייקרה לחודש באיזור ה 700 ש"ח
החסכון המצטבר הוא 164K !
במקביל, דרך אחד המחשבוני תשואה באינטרנט, חישבתי אם הייתי משקיעה 700 ש"ח כל חודש לפי ממוצע הרווח של S&P500 (9%) ל 10 שנים, והגעתי לפחות מהסכום הזה וכמובן שהרווח גם לא וודאי.
לא מדויק כי אם משקיעים את כל ה 164K ורק מחזירים כל חודש 700 שקל אז התשואה כנראה תיהיה יותר גבוהה
כלומר אם הצלחת לקחת כביכול את הכסף לעצמך ולהשקיע אותו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

שלום וברכה

ניסיתי לקרוא אשכולות אחרים ופשוט התבלבלתי

נתונים (בתקווה שהכל נכון ואדרבה תתקנו אותי):
יש דירות של 3 חדרים חדשות באיזור המיליון שח בהר יונה או עמנואל או איזור אחר (המיקום זה לא הנושא - במטותא אל תיכנסו לזה)
מדובר בדירה שנייה
ויש לי 390.000 ש''ח הון עצמי אמיתי (לא הלוואות) שיתחלק כך:
300.000 הון עצמי לדירה עצמה (עוד 700.000 משכנתא) + 80.000 מס רכישה + כמה אלפי שקלים לעו''ד (זה דירה חדשה מקבלן - אז יש עו''ד מטעם החברה בכמה אלפי שקלים)
השכירות של הדירה לא תכסה לגמרי את המשכנתא - אני יצטרך להוציא כ1200 ש''ח (לא בדקתי סכום מדוייק לעומק) מהכיס. אבל אני מאמין שתוך כמה שנים השכירות תעלה ואז תכסה לגמרי את המשכנתא (כמו שראינו ברור במקומות אחרים שאלה שקנו דירות שניות אז בהתחלה השכירות לא כיסה את המשכנתא אבל בתוך כמה שנים ספורות זה כיסה ואפילו יש להם עודף וזה רק גודל)
אני גם בונה על עליית ערך - זה לא דירה שאני מתכנן למכור תוך כמה שנים ספורות אלא להשאיר מינימום לטווח יותר ארוך

השאלה:
האם עדיף להשקיע את הכסף בדירה כמפורט לעיל
או להשקיע בשוק ההון את ה380.000 ש''ח + מינוף קטן עם החזר של 1200 ש''ח לכ5 שנים ראשונות (ולמה רק 5 שנים? כי אני משווה לדירה שאחרי כמה שנים השכירות מכסה את המשכנתא ולא צריך להוציא כסף מהכיס)

ואם ניכנס עוד יותר האם יש הבדל בתשובות בין אם טווח ההשקעה קצר או ארוך?

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה