למה חייב? זה סיפור על בעלי חיים (שבלול, כלב, כבשה, סוס ועוד ...)
למרות שאולי את מציעה כאן פתרון לבעיית ספרות הצנזורים - למי ש"מקפיד" על דמויות נשים....![]()
למה לא? זה לא בושה לומר כן. אנחנו מקפידים על תמונת נשים כפי שכתוב בתורהשימי לב שרוב רוב(מנסיון, עובדת בגן שיש בו גם ספרייה) ספרי הפעוטות בין במגזר החרדי ובין במגזר הכללי הדמויות הן חיות, ואני שואלת למה?? למה מציגים להם צורת חיים מעוותת??
גם אם זה מוצג בצורה מתוקה ורכה, למה הילד צריך לראות באמא דובה אמא? ואמא שהתגיירה-כיבשה?
מה רוצים להעביר בתת מודע של הילד?
מה אנחנו חיות? או בהמות?
יכול להיות בגלל בעיה להראות נשים,זה ממש מתוק!!
סתם שאלה, חייב תמיד לגיל הזה שיהיו חיות במקום בני אדם???
כאילו מה מנסים להכניס לתת מודע של הילד הרך? רכות של צמר??
באמת כאילו מה הבעיה להראות אמא נורמאלית עם תינוק??
השאלה לא נאמרה אלייך חנה ספציפית- שלא תביני אותי לא נכון ח"ו, זו שאלה שאני מעלה לאוויר כי אני באמת רוצה להבין מה קורה בחינוך של היום???
אין בעיה אבל לצייר אישה צנועה, לפי כללי הלכות צניעות, לא צריך להיות נטפרי שרק רואים בת ישר חוסמים בלי באמת לבדוק- זו אמירה מעליבה, העולם מורכב גם מגברים וגם מנשים ובתורה יש מקום גם לאישה!למה לא? זה לא בושה לומר כן. אנחנו מקפידים על תמונת נשים כפי שכתוב בתורה
את/ה מידע? מי אמר לך שהם לא חשבו? וגם אם זה בסדר אפשר כמה ספרים כאלה, אבל שבכלל לא מצוי סיפרי פעוטות עם ציור של אמא אישנ, זה מצב חמור לדעתי!ולכן ממחישים בעזרת חיות - גם בתורה בני ישראל נמשלו לחיות עופות ובהמות כגון יונה, צבי וכו'
ואף אחד לא חשב "מה זה יעשה להם"
כנראה שאתם מחזיקים מחוקרים, אני לא ברגע שלא ידוע לי שזה באמת אמין, ואדם ירא שמים מאמת את הדברים הללו. ולא צריך שום הוכחה בשביל לראות לאן הדור שלנו היום פונה וזה מתחיל מהגיל הפעוט- הכל בתת מודע! כמו שלא תספר את הסיפור של כיפה אדומה (או שכן?) ועוד סיפורי האחים גרים הבסיס משורשו רקוב ומלא שינאה ואנטישמיות ומינות.אגב החוקרים אומרים שההמשלה וההדמיה עוזרת ומפתחת מאוד ולכן ז מצויין שיש חיות במקום אנשים זה מפתח מאוד את הדמיון!
אם לא שמת לב כתבתי את זה כבר.(ועוד הערה קטנה גם אצל החופשיים והסרוגים יש ספרים כאלו..)
כן באמת, מה רע בחיות בתור משל לבני אדם? מסכים לגמרי.למה לא? זה לא בושה לומר כן. אנחנו מקפידים על תמונת נשים כפי שכתוב בתורה
ולכן ממחישים בעזרת חיות - גם בתורה בני ישראל נמשלו לחיות עופות ובהמות כגון יונה, צבי וכו'
יש פה עוד בנות שחשו קלסטרופוביה בעת קריאת שורות אלו?כי בעוונותינו, עד שנזכה להכניס אותם בתוך קופסאות קרטון סגורות, בעולם שברא בורא עולם בנות נמצאות בכל מקום.
הרבה יותר גדולה ו-מטרידה.אגב, לא כתוב בתורה לא לעשות ציור של בת בספרי ילדים.
ולגבי החשש מהרהור, לענ"ד זה רחוק מאוד שאיור חביב של בת מביא להרהור, ואם מצוי שזה כן מביא, אז הבעיה כבר הרבה יותר גדולה
הציור אגב מקסים, והבניה של הדמות התנוחה וההאנשה שלה מעולים,טעימה מספר חדש - "שבלול בלבול" מאת הדס שחם, הוצאת "צמרת". ספר קסום שיודפס קשיח לגיל הרך.
צפה בקובץ המצורף 313778
אממ... כתוב בתורה? אני בטוחה שלא ולדעתי זו ממש בושה כשהייתי ילדה רק בעיתון אחד לא היו מציירים נשים והיינו צוחקים על זה והיום בשום עיתון וספר חרדי לא תראו אשה מצויירת אני רואה ספרים של אותו צייר מלפני שנים ספורות שמצויירות בו נשים ובנות למכביר והיום הוא מצייר רק מטושטש או מאוחרה וכד'למה לא? זה לא בושה לומר כן. אנחנו מקפידים על תמונת נשים כפי שכתוב בתורה
ולכן ממחישים בעזרת חיות - גם בתורה בני ישראל נמשלו לחיות עופות ובהמות כגון יונה, צבי וכו'
ואף אחד לא חשב "מה זה יעשה להם"
אגב החוקרים אומרים שההמשלה וההדמיה עוזרת ומפתחת מאוד ולכן ז מצויין שיש חיות במקום אנשים זה מפתח מאוד את הדמיון!
(ועוד הערה קטנה גם אצל החופשיים והסרוגים יש ספרים כאלו..)
היום בשום עיתון וספר חרדי לא תראו אשה מצויירת אני רואה ספרים של אותו צייר מלפני שנים ספורות שמצויירות בו נשים ובנות למכביר והיום הוא מצייר רק מטושטש או מאוחרה וכד'
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים