כללי Endnotes באינדזיין

• הוסף לסימניות
אז בהמשך לחיפושים שלי, מצאתי עוד רעיון, (indesignsecrets.com) שנראה לי גאוני, ופשוט מאוד לביצוע:
לעשות endnotes באינדזיין, שבקלות אפשר לאמץ אותו אוטומטית ביבוא טקסט עם endnotes מוורד:
לכתוב את ההערות בסוף הקובץ (באפשרות הכנסת ספר, אפשר לעשות אותם כקובץ נפרד, בפונקצית הספר) ולתת להם סטייל של פסקה ממוספרת, עם מספור אוטומטי.
במקום בטקסט בו רוצים לתת לו הערה, להכניס cross reference שיתחבר להערה מסוף הקובץ, בחלונית של הcross reference בפורמט של הcross reference לתת לו (תפריט שנפתח) Paragraph number.
זהו, כל כך פשוט וחכם!
תהנו!

• הוסף לסימניות
מה זה cross reference ?
וכיצד זה פתר לך את הבעיה של הערות ברצף בעמוד הדרוש?

• הוסף לסימניות
אין לי מושג איך לקרוא לcross reference בעברית, זה שאת מפנה טקסט למקום מסויים בספר, כמו ראה תמונה עמ'... או ראה פרק... להסבר מפורט וכו'.
בcross reference זה מכניס סימון בספר, בתוך הטקסט, שמוביל אותו למקום אחר בטקסט...
במקרה שלנו זה יעביר אותו להערה בסוף הספר, והסימון יהיה מס' אותה הערה, כך שההערות יהיו ממוספרות נכון... (ומכיון שהמספור אוטומטי, הם גם יישתנו עם תוסיפו או תורידו הערות תוך כדי עבודה)

זה לא עוזר לסקריפט שאני מחפשת עם ההערות ברצף באותו עמוד, שזה footnotes רק שזה עוד יכולת שלא מגיעה עם אינדזיין, ודנו עליה פה רבות, וזה פיטרון מעשי.
אני עדיין תקועה בלי הסקריפט (יש לי אותו וזה עובד נהדר, אבל לטקסט משמאל לימין, אני חייבת לשנות שזה יעבוד מימין לשמאל, ואין לי מושג בסקריפטים, אז אין לי דרך לשנות את זה לבד)

• הוסף לסימניות
תודה על ההסבר.
כנראה הכוונה להכנסת קוד מה"מרקרס" עם תיבת טקסט הנוגעת בתיבת הטקסט הבסיסית.
מענין לנסות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראלה;503336:
תודה על ההסבר.
כנראה הכוונה להכנסת קוד מה"מרקרס" עם תיבת טקסט הנוגעת בתיבת הטקסט הבסיסית.
מענין לנסות.

אני חושבת שאין קשר לתיבה שנוגעת בתיבת הטקסט הבסיסית.
זה מתבסס ע"פ סגנון שאת בוחרת בתפריט הקופץ של החלון. ושם בוחרים את שם הכותרת הרצויה.

• הוסף לסימניות
אפשר למקם בתחתית העמוד תיבת טקסט עם דחייה וכך לשחק עם ההערות בכל עמוד.
כמובן למקם במאסטר.

• הוסף לסימניות
אחד מהסקריפטים באתר שהבאת אתמול, הוא סקריפט להפוך FOOTNOTES לENDNOTES

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילכה;503250:
אז בהמשך לחיפושים שלי, מצאתי עוד רעיון, (indesignsecrets.com) שנראה לי גאוני, ופשוט מאוד לביצוע:
לעשות endnotes באינדזיין, שבקלות אפשר לאמץ אותו אוטומטית ביבוא טקסט עם endnotes מוורד:
לכתוב את ההערות בסוף הקובץ (באפשרות הכנסת ספר, אפשר לעשות אותם כקובץ נפרד, בפונקצית הספר) ולתת להם סטייל של פסקה ממוספרת, עם מספור אוטומטי.
במקום בטקסט בו רוצים לתת לו הערה, להכניס cross reference שיתחבר להערה מסוף הקובץ, בחלונית של הcross reference בפורמט של הcross reference לתת לו (תפריט שנפתח) Paragraph number.
זהו, כל כך פשוט וחכם!
תהנו!

לא הצלחתי לעשות את זה אוטומטית
מי עובר בכל המקומות בתו המלל ומכניס את הcross reference ?
מלבד זאת זה לא עוזר לעימוד הטקסטים בצורה אוטומטית
ויש לעשות מה שחיטובים אמר - תיבה עם דחית מלל ולשנות ידנית

נכתב ע"י ישראלה;503322:
מה זה cross reference ?
וכיצד זה פתר לך את הבעיה של הערות ברצף בעמוד הדרוש?

הפניות מקושרות

http://help.adobe.com/he_IL/InDesign/6.0/WS4C8C8917-DD31-44ae-8B83-7009428C501E.html

http://help.adobe.com/en_US/InDesign/6.0/WS4C8C8917-DD31-44ae-8B83-7009428C501E.html

http://tv.adobe.com/watch/visual-design/creating-crossreferences/

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה