Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
המכון הישראלי לדמוקרטיה הוציא דוח מחקר על החרדים ובתעסוקה של הגברים החרדים הם כותבים ואני אצטט
משנת 2015 ועד שנת 2025 ניכרת עצירה מוחלטת בעלייה בשיעורי התעסוקה שלהם.

הבעיה היא שבשנת 2023 הלמ"ס פרסמו שהתעסוקה של הגברים החרדים עלה ל55.5% שסך הכול שנתיים לפני היינו ב50.6% שזה אומר משנת 2021 עלייה של כמעט 10%.
משנת 2024 רואים ירידה ל53.9% ובשנת 2025 בחישוב שלוש רבעונים (כי אין עדיין נתונים על הרבעון האחרון) ירידה נוספת ל53.2%.

השאלה שלי נניח שהם היו צודקים בהגדרה שלהם שניכרת עצירה מוחלטת, (למרות שברור שזה לא מדויק) למה הם לא כותבים לפחות שייתכן שהירידה מושפעת מזה ש ל15% מהאוכלוסייה בין גיל 25-64 שבעיקר אותם מודדים בתעסוקה, (אני אצרף תרשים שמציג את הנתח המשמעותי שיש לגילאים הצעירים) שהם בני 25-27 אין להם פטור וממילא יש להם חשש ללכת לעבוד בגלל שאין להם עדיין פטור מהצבא

כידוע זה מכון מחקר שכולם מצטטים אותם, וזה גוף שאפילו הממשלה קובעת מדיניות לפי המחקרים שלהם, איך זה יכול להיות שהם כל כך רשלנים??
בעקבות זה
אשכול קלאסי לעבודת גמר בסוציולוגיה
איך הציבור החרדי עבר ממחשבה על רווחת הכלל והשכבות החלשות לתרבות של אני במרכז ומגיע לי (מירמור)

או בעצם ההבדל בין האנשים בשטח (עומס כל ערב בערייבים) למתלצים ברשת (לא קיבלתי מטלית)

מצורף מחקר שמבוסס על אשכול כאן בפורום
מצורף סרטון דפדוף עם צילומי מסך מכאן

חכמים היזהרו בדבריכם!

קרדיט:
mosheshochat

1767281732602.png
 תגובה אחרונה 
@אור אורות @נחמן העמקן
מנהלי הפורום היקרים

לאן נעלם כל הפורום?
כל מדריכי הנסיעה,
כל ההתכתבויות והעזרה ההדדית,
כל מאות עמודי המידע על כל נושא הנסיעות לאירופה.

הקישורים עוברים לערוץ רק של החדשות,
וכל האתר על שלל התוכן המשובח נעלם.

מחכה מאד לראותו שוב,
אשמח לכל עדכון בנושא.
"גוט שאבעס", אומר דודי ויוצא, לא שוכח לקחת איתו את הזבל. ילד טוב שכמוהו.
אני חושבת עליו, ילד בחליפה וכובע. רק לפני חודש חגגנו את בר המצווה שלו.
הוא לא אוהב ללכת לבית הכנסת, אני יודעת.

"אמא", ריקי נכנסת לסלון, מושיטה לי סיכת קטיפה. "שימי לי, טוב?"
"את יורדת לשחק עם חברות?" אני אוספת תלתלים מימין, תלתלים משמאל. מהדקת אותם בסיכה, במרכז הראש.
"כן, נעמי ובתיה הולכות לבוא ונשחק למטה חבל". אני מודה לה' על הילדה המקסימה שלי, החברותית כל כך.
דקות אחר כך היא מנופפת לשלום, ומתרצה לקחת איתה את הקטנה, שמאושרת מה'טיול'.

שקט בבית, והלב שלי שוב יוצא לדודי העדין והמתוק שלי, שצועד לבית הכנסת לבד. שמתבייש בכך מאברימי, חברו לכיתה.
שמחפש מדי שבוע כיסא פנוי, מתפלל בדממה וממהר הביתה כשהמתפללים מאחלים זה לזה "גוט שאבעס".
הילד היחיד בבית הכנסת שמלווה בסיום התפילה במלאך טוב ומלאך רע, שיענה בעל כרחו "אמן".
קשה לי לחשוב עליו, נבוך ובודד כל כך.
בשבתות הראשונות הוא הרחיק לבית הכנסת של אחי וגיסי, בשכונה הסמוכה.
הם פרסו עליו חסות, שמרו לו מקום לצידם ואפילו דאגו לו לפרוסת קוגל מהקידוש.
אבל הדרך ארוכה, ומהר מאוד דודי הודיע שאין לו כח.
לבית הכנסת המוכר הוא לא רצה לחזור. הבנתי אותו. בשורה השלישית, היה הכיסא הימני מיותם.
האפשרות האחרונה היתה בית הכנסת השכונתי שהכיל את התושבים שאינם חברים בקהילה מסוימת, ונער אלמוני אחד.

אני נושאת עיניים לשעון הקיר וקמה מהספה, מחלקת סלטים ללפתניות בהירות.
כשאני מגישה אותן לשולחן, נפתחת הדלת ושלושה ילדים נכנסים פנימה, ממלאים את הבית בפטפוטים עליזים, פסקול חי ותוסס.
ריקי מדווחת שהן טיילו ופגשו חברה נוספת מהכיתה; ציבי מדגימה לי איך החתולה הקטנה הלכה לידה; ודודי שותק, מחויך ומרוצה.
"גוט שאבעס, ילדודס!" אני מברכת אותם, שואפת אל קרבי את הנחת.
"איך היה, דודי? טוב?" הוא מציץ לגביע, שכחתי לשטוף.
עיניים כחולות מתרוממות אלי ובן אהוב מספר, קולו שמח:
"אבא של אברימי, הוא אמר לי גוט שאבעס."

תודה, אבא של אברימי. זה היה, אולי, אחד החסדים הגדולים שנעשו השבת.
הקב"ה ישלם שכרכם.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה