Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
משתפת בתסכול ואולי אזכה גם לעצות נבונות, במידה ויש כאלו.
ואם זאת לא היתה פעם שלישית בתקופה הממש אחרונה, לא הייתי מטריחה את באי ובאות הפורום ועוד בליל הושענא רבא.
במה דברים אמורים?
שמעתם משהו על רופאים שמפספסים דלקות ריאות?
שמהדקים את האזיקים על היד הנותנת מרשם לאנטיביוטיקה?
שנותנים לילד לסבול שבועיים ואז מפנים לבירור מעמיק יותר?
אני פשוט יוצאת מדעתי!
היה לי סיפור כזה עם שני ילדים, ועכשיו השלישי.
ילד סובל, משתעל, סליחה, נחנק משיעול, מעלה חום לסירוגין, שבועיים.
במשך הזמן הזה הייתי אצל רופא הילדים אחרי יומיים מתחילת המחלה - הריאות נקיות. שבוע חולף ואין שום הטבה. שיעול כמו קיטור. הרופא נתן אנטיביוטיקה לשיעול (לא כי יש משהו, אלא כי יש הרבה ליחה). חלף שבוע ואין שום שיפור. אפילו החמרה. הולכים לרופא בפעם השלישית, והוא 'מסכים' לתת הפניה לרנטגן. חול המועד, לכו תמצאו מכון רנטגן פתוח. בסוף רופא של עזר מציון נתן הפניה למיון...
קדמו לסיפור הזה סיפורים דומים עם שני ילדים אחרים.
אחד העלה חום לסירוגין. לסירוגין זה אומר יומיים עם חום, ויום וחצי הפסקה ושוב, וחוזר חלילה. שיעולים עמוקים ומלאי ליחה. אחרי שבועיים, שלושה ביקורים אצל הרופא, קיבלנו אזניל.
השני קיבל חום, אחרי כמה ימים ירד, ושוב עלה ושוב, ירד, בקיצור. שוב לאחר שבועים שבהם ביקרנו שלוש פעמים אצל הרופא, הוחלט שזה ברונכיט והילד קיבל אנטיביוטיקה.
ועכשיו תגידו, זה נורמלי?!
בשביל זה הוא רופא ילדים? (והטופ שבטופ - כך אומרים...)
מה הענין להוציא לילד ולהורים את הנשמה עד שמאבחנים?
אוף, אני מתוסכלת, שבליל הושענא רבא בעלי צריך לבלות עם הפציינט במוקד במקום לשבת וללמוד או לומר את התיקון.
מה אומרים על כך המבינים דפה?
בימים אלו של ריבוי שבתות וחגים ב"ה, קצת גיוון מהחלות המוכרות ( גם הביתיות המוצלחות והטובות ביותר, כמה אפשר...) מתכון קליל ומהיר ל3 פיתות אפויות בגריל עגולות, גדולות, רכות ואוריריות...
פיתות לקריעה..

החומרים:
1 ק"ג קמח
כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
2-3 כפות סוכר
1/4 כוס שמן
2-3 כוסות מים פושרים
ׁׁׁ( מותאם לכוסות רגילים, לא לח"פ)

ההכנה:
ללוש הכל היטב לבצק רך ונעים, להתפיח פעמיים.
לחמם תנור על גריל עליון,
לחלק את הבצק ל3 חלקים ולכדרר מעט כל חלק,
לקחת נייר אפיה, לשמן בקטנה , ליצור ביד מכל כדור פיתה עגולה וגדולה, (לא עבה מידי, זה תופח)
ככה למתוח את הבצק על פני רב הגודל של הנייר אפיה, לכסות ולהתפיח 10 דקות,
להחליק את הפיתה עם הנייר אפיה ע"ג רשת התנור ולהכניס לתנור המופעל במצב גריל, להכניס בחלק התחתון של התנור ל5 דקות אפיה, להוציא, להפוך לעוד 2-3 דקות בלבד, עד שמשחים מעט. להוציא, ולעשות כך בשאר בחלקים הנותרים
( זה מוכן מהר מאוד אז להיות באיזור...5 דקות וזה מוכן, מקסימום עוד דקה- שתיים,
זה גם נשרף בשניות)

בהצלחה, בתיאבון ורק זמנים שמחים!
רחובות, מדרכות, מלאות, עמוסות, חסומות, דחוסות, פקוקות, צפופות, צעקות, נפילות, צפירות, חבילות, קופות, צדקות, התרמות, שולחנות, כסאות, שרשראות, טבעות, ערמות, ערבות, דחיפות, דריסות, דוכנים, סוחרים, מוכרים, רמקולים, גברים, נשים, ילדים, נדחפים, אתרוגים, לולבים, הדסים, ארבעת'מינים, קישוטים, פלקטים, שלטים, נרתיקים, כבישים, סתומים,
כך היו נראים כל שנה הימים שקודם חג הסוכות בעיר בני ברק.

איני יודע אם הוא ישמע מהודעה זו,
אולם תודתי שלוחה בזאת לראש עיריית בני ברק, חנוך זייברט, על הימים האחרונים. בהם קיבלנו אנו, תושבי העיר את הרחובות, הכבישים והמדרכות לידינו. ללא באסטות פזורות, ללא הוצאת סחורה מהחנויות וללא כל התיאור דלעיל כפי שהיה בשנים עברו.
כמו"כ, התודה לכל השותפים להצלחה, כל אחד בשמו הטוב יבורך (ישראל לייזר, ישראל דרנגר וכו')

אני בטוח שאני כאן משמש כפה ל98% מתושבי העיר שמרגישים כמוני (למעט 2-3% בעלי חנויות וכד')
וכן מילה טובה לפקחים (כן, הרשעים האלו) שעושים עבודתם נאמנה לטובת כולנו.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה