Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
(או - תרגיל בחשיבה חיובית לשנה החדשה)

כולנו מייחלים לשנה טובה
מאחלים זה לזה שנה טובה
ובסתר ליבנו מתפללים
שהשנה באמת תהיה טובה
גם בתחומים שכרגע נראים לנו חסרים, תקועים או בלתי אפשריים

אני רוצה לתת לכם תרגיל נחמד
שיאפשר לשנה הקרובה לפרוש כנפיה בטוב באופן אישי אצל כל אחד ואחת
יעזור לכם להשלים את מה שחסר,
ולהרבות טוב ושפע בשנה המתחדשת

אחד הדברים שאנחנו עושים בחשיבה חיובית הוא
לגלות מהן הנקודות התקועות, ולתקן אותן מהשורש.
עושים זאת בשלב ראשון ע"י מודעות לנקודות הללו,
ובעיקר - מודעות למה שעומד מאחוריהן - אמונות מגבילות.
לשם כך לוקחים דף ועט ומתחילים לרשום משפטים שמנהלים אותנו
(אין צורך לנסח, חשוב לענות מהבטן)

לדוגמה, ניקח את התחום של הצלחה עסקית

1.
אלו משפטים "רצים לי בראש" עם כל כל כשלון?
( למשל - "יש הרבה יותר טובים ממני, למה שיקחו אותי?")
2.
אלו משפטים אני סוחבת מהבית שמחלישים אותי?

(לדוגמה - "יש לך כ-ז-ה פוטנציאל, חבל שאת לא מנצלת אותו")
3.
אלו דברים אני מרגישה שחייבים להתקיים כדי להצליח?

(למשל - "אני חייבת להוציא רק עבודות מושלמות, אם זה לא מושלם זה לא שווה")

מה שקורה בפועל,
כשאני חיה לפי המשפטים הללו (שרצים לי בתת-מודע, וחלק גדול מהעבודה הוא להעלות אותם למודעות) אני מניעה את עצמי באופן בלתי מודע למקומות של כישלון כדי להמשיך ולתת קיום לכאבים והתקיעויות הללו. מה שנקרא "הורסת לעצמי במו ידי", וכל סיטואציה שתאפשר לי הצלחה - אני אמצא דרך (בלתי מודעת) להחריב אותה.
כדי להתגבר על האמונות המגבילות הללו אני צריכה לנקות אותן, אחרת כל מה שאני אנסה - יכשל, או ילך מאוד-מאוד בקושי.
זה נכון לגבי כל תחום בחיים.

אני מזמינה אתכם לעבור על 3 הנקודות למעלה, לגלות מה תוקע אתכם
ואח"כ נוכל להתקדם לשלב הבא - של התיקון.
(בכל קטגוריה תגלו כנראה יותר ממשפט אחד. זה בסדר לחלוטין)

מי שרוצה - אפשר לשתף, לשאול, לבקש הבהרות
אפשר גם לפנות למייל שלי - <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
 תגובה אחרונה 

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה