Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
פרק א'- ובו יסופר על טופס בקשה תמים להפליא

אז אחרי 5 שנות הוראה רצופות תחת אותו מעביד, החלטתי להוציא BA על חשבון מדינת ישראל. בצעד מפרכס מהתרגשות לקחתי טופס מענק שעות והתחלתי למלא ברעד קל של ציפיה. וכי קלה בעיניכם? סוף סוף ללמוד...

לאחר שהטופס התמלא נשארה לי שאלה לגבי אחד הריבועים, אבל התנחמתי בכך שאשאל את המזכירה. במזכירות המכון הלימודי המזכירה הנהנה ושרבטה בקלילות את הספרה 4 תחת הכותרת: "מס' שעות לימוד שבועיות."

לאחר שבועיים התקבלה התשובה: נדחתה. לומדת פחות מ-12 שעות שבועיות.

פרק ב': ובו יסופר על רצף מספרים.

חזרתי למזכירות ושאלתי איך יתכן הלא הם בעצמם מלאו לי את הסעיף של "מס' ש"ש"- אז איך נדחתה הבקשה דוקא מהסיבה הזו?
הן כמובן לא ידעו לענות לי, תקַנו את הסעיף המבוקש ושלחנו שוב.

לאחר שבועיים, הפתעה: סטטוס בקשה: נדחה.
הנימוק: חסר סמל מוסד. נא מלאי את הטופס ושלחי חזרה.

טופס הבקשה מולי, וסמל המוסד כתוב שם כחול ע"ג לבן. ואני הלא לא בקשתי להתקבל לבית חינוך לעיוורים.
פקססתי על האתר את הטופס כולל סמל מוסד (כמעט בברייל) וחזרתי לעמדת המתנה.

פרק ג': ובו יסופר על ורדה בורובסקי

לאחר שבועיים הגיעה מעטפה לבנה. הלב דפק לי, קרעתי עוד בחדר המדרגות את הלשונית, תכננתי גם ריקוד הודיה קצר, נו.

סטטוס בקשה: נדחה.
לצערינו בשנת תשע"ד היה היקף משרתך פחות מחצי משרה.
על החתום: ורדה בורובסקי.

הלווווווווווווו אני כבר 5 שנים עובדת משרה מלאה, ביום בלילה בשמש בגשם בחורף בקיץ בלכתי ובקומי. הטפסים מאושרים ועידים על כך, התיק במשרד החינוך מעודכן ומסודר להפליא.

יצאתי למאבק.

ורדה הנ"ל קבלה מייל ממני ומאחראית המחוז במשרד החינוך.
היא קבלה בקשה בפקס וטפסים המאשרים את כל הקריטריונים לקבלת מענק שעות.
מכון הלימודים שלי מצידו הציע עזרה ושלח אף הוא בקשה מצידו.

מה עוד ניתן לעשות?!
המענק הזה מציאותי או שהוא דרך לטרטור האזרח??

משהו מכיר את זמני קבלת קהל של אותה גב' בורובסקי הנכבדה?
כי אם כן היא תראה אותי מיד במצאי ר"ה במשרדה...

אשמח לכל מידע.

פרק ד' בקרוב, מקוה לספר לכם הפי אנד.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה