Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
מבין שלל רעיונותי לתוספת הכנסה, חשבתי ברצינות על הקמת עסק ביתי לפיתוח תמונות, אבל יש לי המון שאלות וצדדים לא ברורים, אשמח לכל מידע ועצה:
בעניין ההשקעה הראשונית - בכמה זה מסתכם ומה הרווחים הצפויים (אחרי קיזוז ההוצאוצת השוטפות)? הבנתי שככל שהמכונה יותר יקרה, עלות ההדפסה יורדת. זה נכון?
איזה מינילאב כדאי, עם מי אפשר להתייעץ בנושא? האם חייבים תוכנה ייחודית לשליחה להדפסה והאם צריך גם גליוטינה?
האם זה מבוקש? עד כמה אנשים מפתחים תמונות היום? אני למשל כמעט ולא מפתחת. יש לנו חנות צילום ברדיוס הלא מאוד קרוב. ובכלל האם עדיףלעבוד עם לקוחות דרך הרשת?
מה לגבי עבודה עם צלמים? אם ההדפסה תצא איכותית ומשתלמת, זה בא בחשבון או שהם יעדיפו חנות צילום מסודרת? (ואם זה עסק כדאי, למה בד"כ צלמים לא מפתחים לעצמם?)
מהצד של העבודה השוטפת - מה זה דורש ממני? האם צריך להתאים את ההדפסה לכל לקוח לפי סוג התמונות שלו או שמכוונים ערכים פעם אחת ומריצים? ומכיון שאני לא מתכוונת שאנשים ישבו אצלי על עמדות מחשב לבחור את התמונות אלא יביאו תקייה מוכנה ומסודרת, האם זה ירתיע אנשים? כמה מקום בבית זה תופס? יש לי מרפסת סגורה קטנה שאני יכולה להקצות לצורך העניין.
זה מה שעולה לי בינתיים. מי שיש לו נסיון, אשמח שיחכים אותי.
תודה רבה
תודה לניקית החפצה בעילום שמה ששלחה לי סרטון הדרכה להכנת הסוכריות האלו.

שינוי קל בכמויות מהמקור והא לכם הדרכה להכנת סוכריות קשות או סוכריות על מקל.
רק 3 רכיבים [לבחירה].
מתאים גם למי שלא אוכל כמעט כלום.

אז מה יש בהן, בסוכריות?

2 כוסות סוכר
4 כפות מיץ לימון
2 כפות מים לסוכריות בצבע קרמל או 2 כפות צבע מאכל טבעי, אני שמתי מיץ סלק, לסוכריות צבעוניות.

הכנה:
שמים במחבת טפלון סוכר, מים ומיץ לימון:
צפה בקובץ המצורף 349410

מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהסוכר נמס והסירופ מבעבע והופך את צבעו לצבע קרמל [התמונה לא משקפת את הצבע הנכון]:
צפה בקובץ המצורף 349411

מכבים את האש ומחכים שהבועות "יתפוצצו":
צפה בקובץ המצורף 349412

הנה עם צבע מאכל- מיץ סלק [למי שדואגת, לא משפיע על הטעם]:
צפה בקובץ המצורף 349413

בכף ממלאים תבנית שקעים בסירופ. אפשר למלא בתבנית של סוכריות על מקל ולנעוץ מקל או לצקת תלוליות מהסירופ על ניר אפיה ולנעוץ בהם מקלות:
צפה בקובץ המצורף 349414
צפה בקובץ המצורף 349415

מניחים להתייבשות.
זה לוקח זמן. במיוחד בסוכריות גדולות.
אל תתפתו לחלץ לפני שהתקשה לחלוטין.

התקשה?
חילוץ קל ומהיר ו.....בתיאבון
צפה בקובץ המצורף 349416

נ.ב. אם הקרמל צתקשה תוך כדי יציקה, מחזירים לאש למספר שניות, מערבבים להמסה מחדש.

בעז"ה ננסה להביא עוד כמה מתכונים לפני החג. בלי נדר.
  • תודה
Reactions: דוכי בחול1 //
41 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה