Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
עברתי עכשיו סיפור לא נעים!!!!
אני משכירה את דירתי (לכל המעונין-בצפון 5 חד' דירה מאווררת, ממוזגת, חדרים גדולים, יפה, נוף לחרמון, קומה א', לייד גן-שעשועים, ליד תחנת אוטובוסים (לא פעילה בשעות הלילה...;)) במחיר נחמד,
התקשרה אליי אישה לפני מספ' שבועות ואמרה לי שהיא רוצה לשכור את הדירה למשך 6 ימים, אבל היא לא מוכנה לשלם יותר מ-2500 ש"ח לכל הנופש והם 8 נפשות אבל על התינוק היא לא משלמת!!! כולל שבת, היא ציינה שהיא מחפשת דירה עם עדיפות לצעצועים וספרים, ואמרה ד"א שבעלה מאוד פדנט וחשובה לו דירה נקיה,
אבל-הסכום הזה הוא סכום פחות ממינימלי!
אמרתי לה שלא מתחשק לי בשביל כ"כ קצת כסף להשקיע היא הבטיחה לי שהיא תשאיר דירה נקייה והם מאוד איכפתיים וישמרו על כל הצעצועים והספרים היטב! וחוצמיזה שאסגור את כל הארונות שאני לא רוצה שיהיו בשימוש.
החלטתי שאם כך לפחות שתשלם על החשמל בנפרד (פטנט כזה, שאם אתם לא רוצים שישאירו את המזגן דלוק מעת לעת...)
באמת ככה עשיתי.
סגרתי ארונות, שטפתי את הדירה יפה, השארתי להם לוקסוס שיהיה נעים (פלטה, דוד חשמלי קפה וכו').
היא שילמה מיד כשהגיעה,
לא עברו שלושה ימים והיא מתקשרת היסטרית שכולם כל הזמן מתלכלכים בשרוול הימני ממשהו אדום, מיד קלטתי, יש לי בקבוקון של פפריקה מתוקה נוזלית במקרר שאיך שהיא מגיעה במגע של קור-היא קופאת. היא לא אמורה ללכלך אם לא נוגעים בזה.
היא טענה שכולם נשענו והתלכלכו, התנצלתי ואמרתי לה שזה יורד בכביסה.

ואז נסענו אנחנו לנופש.
הם פינו את הדירה בחמישי, אחרי שכמעט צעקתי עליה לפנות אותה כבר כי סיכמנו שאם באים ב-12 מפנים ב-12. אומנם לא סיכמנו את זה ממש, אבל אם זה בית מלון-אז עד הסוף...
מ-9 בבוקר צלצלתי אליה כדי לומר לה שב-12 היא אמורה לפנות, ב-12 וחמישה סופסוף ענתה לי וצעקה עלי "עכשיו את נזכרת?" אמרתי לה שמהבוקר אני מחפשת אותה, בקיצור, היא פינתה את הדירה ב-3 וחצי, אחרי ששלחתי את אחותי להוציא אותם...
שאלתי את אחותי אם הדירה נקיה, והיא אמרה לי שהם אמרו שלא היו להם חומרי ניקוי, אז ניקו עם מה שיכלו, והדירה נראית נקיה.

ביום שישי 10 דק' לפני שבת, קיבלתי טלפון למקום הנופש שלי כשהם כועסים שהכתמים לא ירדו, אמרתי להם שאני מבטיחה שהם ירדו בעז"ה, כי עוד לא קרה לי שלא ירדו בסוף, כשהטונים עלו, אמרתי להם שאפצה אותם, אבל הבעל אמר לי שאם נלך לדין-תורה הוא לא יהיה זכאי, אז אין מה ללכת, "אז מה אתם רוצים בעצם?" שאלתי אותם, הבעל צעק עלי שהוא רוצה שאתנצל שוב...:eek::rolleyes: אמרתי לו שס"ה בכסף שקיבלתי מהם אני לוקחת בחשבון שגם לי יהיו דברים שישברו\יתקלקלו שאצטרך לשלם עליהם, הבעל ממש רתח "גם השארנו לך דירה מבריקה שלא לפי משורת הדין וגם את מעלילה שיש דברים שבורים?"

בקיצור עד שלא צעקתי בזעזוע הם לא ירדו מהקו...

במוצאי-שבת חזרתי הביתה, כשנכנסתי חשכו עיניי פשוטו כמשמעו, את הדירה הם "הבריקו" בעזרת מטאטא... כשדרכתי, הריצפה היתה מחוספסת מרוב לכלוך, השרותים בריח של שרותים ציבוריים, כיורי שרות מלוכלכים (משחת שיניים, ליחה...), כיורים ושיישים מוכתמים בכתמים שלא ירדו גם אחרי אקונומיקה, שולחן משומן ומפורר, כיסא גבוה מלוכלך+השולחן שלו עם ליכלוך דבוק, גז עם שומן מרוח וכן הלאה -וזה אחרי ההצהרה של "הדירה מבריקה"...

לגבי הנזקים, לא עברו כמה שעות וגילינו שהילדים שברו לנו את הפדלים של אופני הילדים, קשקשו על הקירות והמגרות בצבעים, שברו קופסת עץ, שטענו שהיתה כבר שבורה... מה לעשות שאני הייתי האחרונה ש"שיחקתי"בה והיא היתה אז שלימה, וגולת הכותרת-בובה יקרה מאוד מחו"ל שא"א להשיג יותר שהבן שלי קשור אליה כמו אב אל ביתו נ-ע-ל-מ-ה!!! כל הזמן הוא שאל אותי מה שלומה ואיך היא מרגישה ולמה השארתי אותה אצל האורחים, הילד שלי ממש שבור,
ניסיתי להציע לו בובה אחרת , חדשה, אין על מה לדבר, הילד לא מעונין...
וזה אחרי שהם טענו שאין שום שום נזק...
שאלתי אותם למה הם לא שטפו את הדירה כמו שסיכמנו, הם אמרו לי בלעג, שבגלל שנעלתי את כל הארונות ולא הרשיתי להם לפתוח הם לא יכלו לנקות, מה שמענין שטישו שהיה באותו ארון הם כן יכלו לקחת...
שאלתי אותם, למה כשהייתם צריכים משהו, ידעתם לצלצל אלי, אבל לגבי חומרי הניקוי פתאום שכחתם לברר?! לא היה להם מה לענות...

למה אני כותבת את סיפור התלאות שלי?
רציתי שתסתכלו לפעמים גם על הצד של אלו שמשכירים את הדירה, תשמרו על הפרטיות ושלמות החפצים שלהם, נכון ששכרתם את הדירה למספ' ימים, זה עדיין לא אומר שהדירה שלכם וכל החפצים שם שלכם.
תדעו שמאוד אכפת לנו החפצים שלנו, אנחנו שומרים עליהם, אל תתמקחו איתנו על כל פיפס ואל תחשבו לנו את השקלים שלנו (כמו שהיא אמרה לי בפאתוס "הרווחת 2750 שקלים, זה כלום בשבילך???" (400 שח ליום ושבת 600) חבר'ה שבטוחים שזה המון, אני מודיעה בזאת- זה כלום!!!!!!!!! יכולתי להרוויח פי 3!)

תגובות???

אני כותבת בכאב גדול! אני כואבת את הניצול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה