Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
אני בחור שגדל בבית דתי, והיום אני חרדי. חשוב לי לדעת מה המנהג הראוי:
מה הצפייה של בחורה חרדית בסוף פגישה ראשונה/שניה? ודאי צריך להתעניין איך היא חוזרת ולוודא שהיא מסודרת.
1. האם צריך גם ללוות אותה לתחנת אוטובוס שלה? ולהמתין? (ואולי היא לא רוצה שאנשים יראו אותה נפגשת...?)
2. לוודא שהיא מזמינה מונית וגם נכנסת אליה?
3. להכנס איתה למונית עד הבית (ולשלם עליה?) ומשם לקחת אוטובוס?

מישהו אמר לי 3, ואם כן אני לא מבין מה האינטרס של הבחורה לטרטר את הבחור שיסע יחד איתה, היא בוגרת לא ילדה... היה להם הרבה זמן לדבר כל מה שרצו.
גם אני רגיל שמונית זה פריווילגיה, זה יקר פי 10, אני משתמש באוטובוסים. אבל אם הבחור משלם עליה, בקצב הזה זה 140 שקלים לכל פגישה, איך הבחור לא יתרושש? אני נפגש בתדירות גבוהה... ואין לי הכנסה - כמו לרוב הבחורים. (30 לאוטובוס + 50 לשתיה וישיבה + 60 למונית של 15 דקות)
נשמע לכם הגיוני? (איך בחורות מרגישות בנוח לעשות ככה?)

חשוב לי לשמוע הרבה דעות מה ראוי\מקובל, השדכן כעס עלי שלא הכרתי את זה, ואמרתי שאעשה סקר ואבדוק מה דעת הקהל על זה.
תודה רבה לעונים.
בליל שבת אתר פרוג עבר מתקפת סייבר, הפורצים ניסו לגנוב ולמחוק מידע, ללא הצלחה מרובה.
בחסדי שמיים ההתקפה נהדפה מיידית במוצאי שבת, ולמרווח ביטחון בלבד החזרנו את האתר יומיים אחורה, מיום חמישי לפנות בוקר.

כמעט ולא בוצעו נזקים, לא דלף שמות אמיתיים של משתמשים מאתר פרוג, לא סיסמאות, ולא פרטי אשראי. לכאורה בוצעה גניבת רשימה חלקית בלבד של לידים עם פרטי משתמשים ממחשב המכללה. והנושא בטיפול הגורמים הרלוונטיים.

מבחינת הנזק לאתר, זה הפסד תוכן של ימים חמישי ושישי, אתם מוזמנים לכתוב אותו מחדש :)
ואף הם הצליחו לשלוח מטעם פרוג (בליל שבת) הודעה למייל עם בקשת כופר.

אנו מבקשים שוב, למען בטיחותכם, אנא, אל תלחצו על שום לינק בהודעה זו, גם אם הוא נראה תמים לחלוטין, וגם אם הוא נראה רק הסרה מרשימת תפוצה.

וכן, אין צורך לדווח על ההודעה הזו כספאם, או ללחוץ על הסרה בלינק המובא שם.
סימון ספאם בעצם פוגע בפרוג, ומדרג את ההודעות משרתי פרוג כספאם - ומשרת את האינטרס של התוקפים.

כמו"כ במהלך הלילה בוצעו מספר כניסות של התוקפים לחשבונות משתמשים באתר, וכתבו דרכם הודעות באתר, (כמובן שמשתמשים אלו נחסמו זמנית, ויפתחו שוב באימות זהותם), המכנה המשותף לכולם, שסיסמתם נחשפה ונמצאה ברשימות שהודלפו ברשת.
שימו לב, גם סיסמא שהיא לא 1234 יכולה להיות קלה לפריצה, במידה והיא הודלפה בעבר לרשת, והפורצים ערכו השוואה עם כתובות מייל וסיסמאות וכך נכנסו לחשבונות בפרוג. ע"כ, אנו ממליצים לכולם לשנות את הסיסמא שלהם לפרוג, בלי בהלה, אבל כן לנקוט באמצעי זהירות.
ובפרט, מי שקיבל בתקופה האחרונה הודעה מגוגל / כרום על סיסמא שלו שזוהתה כפרוצה ברשת, שיחליף בהקדם את הסיסמא, ללא קשר לפרוג ומתקפת הסייבר עלינו, זוהי השתדלות שהיא חובה!

ניתן לבדוק בכרום > מנהל הסיסמאות של גוגל > בדיקה, ושם לבדוק אם ואילו סיסמאות הודלפו לרשת, ולטפל בהקדם.
1731835246066.png

תודה על שיתוף הפעולה
מנהל אתר פרוג

1731829725134.png
לפרטים נוספים על מתקפת הסייבר, עיינו כאן
טווווב אז הסיפור הולך ככה...
זה מוכר בכל משפחה נראה לי.
הבחור החתיך והרזה שהכרנו מאז ומתמיד,
הבחור שבשדוכים אף אחד לא נבהל כשביררו עליו אם הוא שמן... ואף אחד לא היה צריך למרוח ולחרטט שהוא נראה טוב והוא לא שמן ממש לא! רק אולי אולי קצת מלללא... ומיד להסתייג שחלילה לא ישתמע לא נכון הוא נראה מעולה ובכלל לא שמים לב וכו' וכו' כי ...פשוט לא, הוא ממש רזה אין פה מה לדון
ו...לא עברו כמה חודשים ובחור הלז בא בשע"ט בברית הנישואין וכמובן הצטייד בנדוניה הגונה הכוללת סרייה של חולצות ממיטב החברות המובילות כמובן בגיזרה המחמיאה וההולמת לו
ואוי, בקושי עברו כמה חודשים, בקושי הספיקה הנערה להנות ממלאכת הגיהוץ לחולצות הבוהקות של התלמיד חוכע'ם החדש שלה
ו..הופה התהליך התחיל אט אט החלל התחיל להתמלאות, הכפתורים החלו לחייך ואפי קצת לקרוץ לסביבה.
ואז הוא נזכר שאולי הוא קצת השמין ומבטיח לעצמו בשו שו שבע"ה בפעם הבאה שהוא יבקר ליד הקופת חולים הוא יקפוץ רגע לעבור דרך המשקל הדיגטלי שבפרוזדור, אבל זה לא ממש דחוף כי זה מקסימום 2 קילו או במקרה הגרוע 3 קילו
ואז כשה'איישת חיל' הצעירה מתחילה לקבל מחמאות מהשוויגער על האוכל הטעים ושכנראה הוא גם מגרה מאד...
נופלגם לה האסימון שהאברכון שלה מתחיל לקבל קרס אברכית עדינה... ו... ו....איך לא?! לא נעים אבל הצג בקופת חולים כמובן מבשר על 10 ק"ג נוספים שנוספו לגופו הצנום של האברך החדש...
ובכן, זה בערך מה שקרה גם איתי אני נשוי בקושי חצי שנה, בחיי לא ידעתי מה זה דיאטה לא חשבתי להתקרב למשל לקולה זירו או לכל המאכלים הלא מגרים האלו,(מחילה ממי שנפגע...) כי מה העניין זה לא רלוונטי עבורי ופתאום אני קולט שאני חייב לעשות משהו
במטותא, מה עושים??? איך עושים דיאטה קצרה!! מועילה!! וקלה!!! ???(מקווה שיש דבר כזה' פליז' אין לי כח לסבול)
נשמע לי מפחיד!
מישהוא יכול לעזור לי בדיאטה כזו?
בבקשה!!!
קיים ספר בשם כיצד תרכוש ידידים והשפעה מאת דייל קרנגי
הספר עוסק ביחסי אנוש ובדרך לרכוש ידידים והשפעה
בתקופה האחרונה עסקתי בעריכה של הספר ובתרגום שלו מהמקור באנגלית (לצורך בני משפחה)
(מכיוון שברשת קל מאוד למצוא אותו בגירסא האנגלית ולעומת זאת לא קיימת גירסא בעברית ברשת)
חשבתי שזו הזדמנות להעלות כאן באתר את העבודה שלי לתועלת הציבור
הוספתי גם הקדמה המביאה את התייחסותם של אנשים גדולים אל הספר, והנני ממליץ לכל קורא לקרוא הקדמה זו קודם לקראית הספר.
התרגום עדיין לא מושלם, אך היה חשוב לי להעלות אותו כבר עתה במהלך בין הזמנים
התרגום מכיל 4 מתוך 6 חלקי הספר - אולם אלו מכילים את עיקר הספר - אקווה שבהמשך אוכל לעבור גם על שני החלקים הנוספים.

התרגום מבוסס על המהדורה האנגלית של הספר משנת 1981, והינו תרגום עצמאי ללא כל קשר למהדורה העברית. התרגום מבוסס על תרגום אוטומטי של מנועי התרגום של בינג וגוגל, ואולם עברתי רבות על הספר הלוך ושוב, כדי לתקן את הטעויות, כך שניתן לומר שכמעט שפנים חדשות באו לכאן. אף על פי כן עדיין ישנן הרבה טעויות ודברים הנדרשים לתיקון, ואני מקווה כי במשך הזמן אוכל לעבור שוב על הספר ולתקנו שוב.

בנוסף השתדלתי לתקן את הספר ולהוציא ממנו קטעים שאינם מתאימים לציבור החרדי. יש לציין כי הספר לא נדרש כמעט לתיקונים מסוג זה. הספר נכתב במקורו בשנת 1936, וכנראה שבאותם שנים הכתיבה הייתה נקייה יחסית. בנוסף הוסרו מספר מילים וביטויים הנוגעים לנצרות. כל השינויים אינם פוגעים בתוכן הדברים. כמובן שהתיקונים הם על דעת הכותב, והאחריות מוטלת על כל אחד לבדוק את הספר ולראות האם הוא מתאים לו ולבני משפחתו.
בתקווה שתהיה תועלת מן הדברים
(נ.ב. אבקש לא להעביר את הקובץ אלא לכוון את המעוניינים בו אל עמוד זה (למעט אנשים שהאתר חסום אצלם)
(הערה נוספת - על כל אחד לבדוק לגבי זכויות יוצאים מול רבו. את החלק של העבודה שלי אני מאפשר לפרסם בהתאם לנאמר לעיל)

עריכה:
כנסו לקישור הציטוט, העליתי שם את הקובץ המעודכן
אני מעלה כאן מהדורה חדשה של הספר עם תיקונים נוספים
@shevi123 הסיפור שלך פשוט מדהים! אין מילים!
בפרק האחרון ששמת בPDF, נחסם כל העמוד השני בנטפרי
יש מצב להעלות בזיפ? אין מצב שאני מפספסת...
(אני לא יכולה להגיב שם בפורום)
תודה!!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה