Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
רוצים לדעת לדבר ברוסית?
הגעתם למקום הנכון.

הבנתי
מהאשכול שיש כאלו שמעוניינים לדעת קצת יותר רוסית, אז בדומה לאשכולות של אנגלית, צרפתית ואידיש, אשתדל כאן לתת כל יום כמה מילים או משפט\ביטוי ואסביר איך יש להגות אותם כראוי.
אם אתם צריכים מילים או משפטים ספצפיים תכתבו לי בנספח. אם יש הארות או הערות לשיפור, כנ"ל.
בתקופה האחרונה התחלנו לקבל עקיצות במיטה בכל הגוף, אחרי חשד שמדובר בפשפשים העברתי שואב אבק על המזרונים שלנו וגם כביסה רותחת לכל המצעים והבגדים שהיו בחדר.
זה עזר לתקופה קצרה אבל באחד המיטות מידי פעם הרגשתי עקיצה שלא הייתי בטוח אם זה לכלוך או פשפש. ובזמן האחרון העקיצות חזרו אמנם פחות אבל חזרו.
אני מעדיף שלא לבצע הדברה בגלל המחיר הגבוה.
אני לא בטוח מה יש לי במיטה, האם הם פשפשים, פשפשי מיטה, פרעושים או קרציות יונה או כל משהו אחר. ההרגשה שהרדגשתי היא גירוד מציק ומתמשך לכמה דקות ולפעמים לכרבע שעה ויותר ברמה של הגירוד הולך ופוחת. ראיתי גם עקיצה שדומה בצורה ובגודל לעקיצה של יתוש רק שלא ראיתי כניסה של עוקץ או נקודה אדומה במרכז כמו עקיצות יתוש.
אני גר בקומה שניה בבית שמש אם המידע רלוונטי.
תפסנו פעם על חם ג'וק ממש קטן שהיה בצבע אדום ולאחר שהרגנו אותו והשארנו בצד להראות למדביר אם יהיה רלוונטי לאחר קצת זמן הפך לצבע שחור.
ביום שישי האחרון ראינו שיוצא מתחת למיטה ג'וק קצת גדול בצבע שחור מוארך קצת וצר אם 2 מחושים ואשתי חושבת שהיה לו 3 רגליים אבל אני לא בטוח אבל ראיתי משהו דומה לזה אם הרבה רגליים קטנות.
דומה לזה:
1726341954905.png
אמשח לעזרה בעזרת השם.
תודה רבה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה