Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
    • נעול
    430
  • אספר לכם סיפור נהדר, שיסייע לכם להבין באיזו מדינה אתם נמצאים.
    לפני כשלוש שנים, בהרצאה מרתקת שנושאה "משואה לתחיה", שנערכה במלון המלך דוד בירושלים, סיפר הרב ישראל מאיר לאו (הרב הראשי לשעבר וניצול שואה) סיפור מרתק ומאלף.
    בשנת 1983 הוזמנתי לאוסטרליה למשך שבועיים לסדרת הרצאות שכללה 40 הרצאות.
    שבת אחת כשחזרתי מבית הכנסת במלבורן, יחד עם ידידי עורך דין הערשי, שנינו לבושים כיהודים, צעדנו ועצרנו ברמזור אדום. לידנו נעצרה מכונית בתוכה שני ג'נטלמנים בשנות הארבעים שלהם, בחליפות ועניבות. החלון נפתח ולעברנו נזרקה שאלה. "יהודים, שלמתם כבר את חשבון הגז של תאי הגזים" ?
    ממשיך הרב לאו ומספר, הבטתי בחברי ושאלתי "שמעתי טוב, הערשי" ? ידידי הוריד את עיניו לקרקע. "האם אתה רגיל לשמוע דברים כאלו " ? "כן", ענה והשפיל מבט.
    ואז מרים הרב לאו את קולו, "לשלם ? על מה ? לא שלמנו מספיק ? "
    ממשיך הרב לאו ומספר. עברו שנים רבות. לפני כעשר שנים (2008) אני צועד בירושלים והנה למולי רואה אני את הערשי, ידידי הותיק. שלום עליכם הערשי. מה אתה עושה כאן ?
    נענה הערשי ואומר: זוכר אתה הרב לאו, את השאלה מחלון האוטו במלבורן? כן. עניתי, איך אשכח ?
    ובכן, אומר הערשי, החלטתי לא לחכות לתשלום חשבון הגז, וחזרתי הביתה. אני גר בירושלים...
    עד כאן סיפורו המדהים של הרב לאו, אבל יש לו המשך.
    ואותו אוסיף אני הקטן.
    כאן בבית בירושלים, נאלץ הערשי היקר לשמוע לפני כמה חודשים פרסום ציבורי שפרסם עורך גרפי בכיר, בזה הלשון: "הם כבר מרוכזים וצפופים בישיבות, למה לא לנעול את הדלתות ולהזרים גז פנימה" ???
    זה לא היה איזה ג'נטלמן אנונימי מחלון רכב נוסע, אלא איש ידוע ומפורסם, בפרסום ציבורי.
    אבל לא נורא. ממש לכבוד יום העצמאות ה- 73 החליטה בכירת הפרקליטות לפרסם לפני יומיים, שפרסום זה הוא חוקי לחלוטין !!! הוא איננו הסתה...
    ברוך בואך הביתה הערשי היקר...
    שלום לך! תודה שפתחת!!

אני רוצה לקנות את
    השמלה הזאת בעלי אקספרס
    חשוב לי שלא יהיה קצר לכן אקח מידה מעל ואתן לתופרת להצר במותן

לגבי פתח הצוואר - אני רוצה גם להקטין אותו
    השאלה אם זה תיקון פשוט או מורכב??

אני מודה לך על המענה, פשוט אני לא מבינה בתפירה בכלל...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה