Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
  • 407
  • תודה בפה מלא!
    בידידים, הפנים היפות של ישראל, ערוכים לכל בקשת סיוע ככל שתהא ומסייעים בסיועים רבים, בשגרה ובחירום, גם לכאלו חריגים.
    אבל הקריאה שהתקבלה בין חג הפסח לשבת הפתיעה גם את מוקדני ידידים המנוסים.
    למוקד ידידים היגעה פנייה מאביה של ילדה צעירה ממודיעין עילית, כשבפיו בקשה לא שגרתית: לבת שלו יש גשר בפה, מבנה מתכת ליישור השיניים. אחד החישוקים בגשר השתחרר והיה צורך לסדר אותו. בעקבות הטיימינג הלחוץ של בין חג לשבת אין אף רופא שזמין לטפל בבעיה, אך בפנייה טלפונית הבהיר לו רופא השיניים שכפתרון זמני, עליהם לחתוך בזהירות את הברזל העודף שנשאר בפה, ולאחר השבת הם יוכלו לגשת למרפאה ולסדר את העניין. האב המודאג, שאל את המוקדן האם יוכלו מתנדבי ידידים לסייע לו בפתרון העניין.
    מוקדני ידידים בחנו את הפנייה, ולאחר התייעצות עם מנהלי ידידים הוחלט לאשר את הסיוע לבקשה החריגה.
    שני מתנדבי ידידים מסניף מודיעין עילית, אליעזר חזן - מזכיר הדרכות צפון, ויצחק בדר, הגיעו במהירות לכתובת כשבידם קאטר זעיר.
    דקות חלפו, ותושייתם ונסיונם של המתנדבים הוכיחו את עצמם - הם הצליחו לבצע חיתוך עדין ומדוייק של חתיכת הברזל בפיה של הילדה, ולהוציאה מהפה בזהירות וביעילות.
    האבא הנרגש הודה רבות ואמר: ״ברוך השם שהכל הסתדר… אתם לא ׳ידידים׳ - אתם מלאכים!״
    כל הכבוד אליעזר ויצחק על סיוע מכל הלב.
    336356763_1277141259568829_9043841033911269823_n.jpg336546497_2259394121115784_2707855575621314079_n.jpg
  • 159
  • 0 תגובות
    אני לא אוכל לתזכר בכל יום אז אשמח שהאשכול יעודכן...
    נא לשמור על האשכול במטרתו ולא להגיב בכלל
    אין צורך לתזכר עם כל ההוספות אלא רק את הברכה עם היום והרחמן...

בָּרוּךְ אַתָּה יְיָ אֱﬥֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, אֲשֶׁר קִדְּשָׁנוּ בְּמִצְוֹתָיו וְצִוָּנוּ עַﬥ סְפִיﬧַת הָעֹמֶר:

הַיֹּום יוֹם אֶחָד לָעוֹמֶר

הָרַחֲמָן הוּא יַחֲזִיר לָנוּ עֲבוֹדַת בֵּית הַמִּקְדָּשׁ לִמְקוֹמָהּ, בִּמְהֵרָה בְיָמֵינוּ, אָמֵן סֶלָה:

לַמְנַצֵּחַ בִּנְגִינוֹת מִזְמוֹר שִׁיר:

אֱלֹהִים יְחָנֵּנוּ וִיבָרְכֵנוּ, יָאֵר פָּנָיו אִתָּנוּ סֶלָה:

לָדַעַת בָּאָרֶץ דַרְכֶּךָ, בְּכָל גּוֹיִם יְשׁוּעָתֶךָ:

יוֹדוּךָ עַמִּים אֱלֹהִים, יוֹדוּךָ עַמִּים כֻּלָּם:

יִשְׂמְחוּ וִירַנְּנוּ לְאֻמִּים, כִּי תִשְׁפֹּט עַמִּים מִישֹׁר, וּלְאֻמִּים בָּאָרֶץ תַּנְחֵם סֶלָה:

יוֹדוּךָ עַמִּים אֱלֹהִים, יוֹדוּךָ עַמִּים כֻּלָּם:

אֶרֶץ נָתְנָה יְבוּלָהּ, יְבָרְכֵנוּ אֱלֹהִים אֱלֹהֵינוּ:

יְבָרְכֵנוּ אֱלֹהִים, וְיִירְאוּ אוֹתוֹ כָּל אַפְסֵי אָרֶץ:

אָנָּא, בְּכֹחַ גְּדֻלַּת יְמִינְךָ, תַּתִּיר צְרוּרָה.

אב״ג ית״ץ

קַבֵּל רִנַּת עַמְּךָ, שַׂגְּבֵנוּ, טַהֲרֵנוּ, נוֹרָא.

קר״ע שט״ן

נָא גִבּוֹר, דּוֹרְשֵׁי יִחוּדְךָ, כְּבָבַת שָׁמְרֵם.

נג״ד יכ״ש

בָּרְכֵם, טַהֲרֵם, רַחֲמֵי צִדְקָתְךָ תָּמִיד גָּמְלֵם.

בט״ר צת״ג

חֲסִין קָדוֹשׁ, בְּרֹב טוּבְךָ, נַהֵל עֲדָתֶךָ.

חק״ב טנ״ע

יָחִיד גֵּאֶה, לְעַמְּךָ פְּנֵה, זוֹכְרֵי קְדֻשָּׁתֶךָ.

יג״ל פז״ק

שַׁוְעָתֵנוּ קַבֵּל, וּשְׁמַע צַעֲקָתֵנוּ, יוֹדֵעַ תַּעֲלוּמוֹת:

שק״ו צי״ת

בָּרוּךְ שֵׁם כְּבוֹד מַלְכוּתוֹ לְעוֹלָם וָעֶד:

מי שמעוניין יש תוסף לכרום..
    חינוך.png

באשכול זה ננסה להמשיך לעזור אחד לשני ולחשוב ביחד :unsure:
    חינוך ילדים הוא הדבר הכי חשוב שבו תלוי כל עתיד ילדינו
    וכל דבר הכי קטן יכול לשנות ולעצב את דמות ילדינו ...

קישור לאשכול הקודם

יש הרבה דרכי חינוך ואני רוצה קצת לנתח :)

איך מנתחים? חושבים על זה

סיפור שני נושא : מריבות
    הפעם נתחיל מהסוף
    אנחנו כאן נעצור רגע לחשוב:

מהם הסיבות שעלולות לגרום לילדים שלנו לריב ?
    ומה קרה כאן ?

הסיבה הראשונה: הילדים שיחקו ביחד ולא הסתדרו ביניהם ואז הם רבו.
    ואז הדרך הכי קשה והכי תועלתית היא לתת להם לריב לבד ובדרך הזו הם יבינו שזה לא משתלם .
    כמובן ללא חציית קווים אדומים שמרביצים אחד לשני וכו' .

הסיבה השנייה: חסר משהו לילד, קשה לו, לא טוב לו, הוא מנסה למשוך תשומת לב באמצעות ריב
    וצריך לברר מהו מאיפה הקושי הזה נובע ולמה הוא צריך תשומת לב בדרך שלילית.

הסיבה השלישית: היא ההורים שהם נוהגים בבית כבבית משפט;
    פוסקים את הדין לפני טענת התובע.
    שלומי בגיל 10 ויעקב בגיל 6 והם מתקוטטים ביחד ומגיעים לאבא ואמא
    ויעקב אומר אמא שלומי הרביץ לי והוא נורא בוכה
    מה היא התגובה הראשונה שלכם ??
    לצעוק על שלומי כמה אתה גדול ומה זה הרמה שלך וכו'

ואם נעצור רגע ונחשוב, מה מסתבר שהיה כאן?
    כנראה שיעקב עצבן או פגע בשלומי ושלומי נפגע ואז הרביץ ליעקב
    ובעצם מי שהתחיל זה יעקב ואז יעקב הקטן בוכה ומגיע אלינו
    ואומר ששלומי הרביץ לו, ונשאל את שלומי מה הוא יגיד? שהוא נפגע?
    מהי המטרה של יעקב?
    שנקרא לשלומי ונצעק עליו ואולי אף נעניש אותו ואז הוא ניצח

מה הדרך ? בית חייב היררכיה ושלכל ילד יש את המעמד שלו
    אחרת זה יהיה בית שיפגע בילדים שלו ולא יכול לגדל אותו
    ולכן בדוגמא האחרונה הכי טוב זה להרגיע את יעקב כמו שהוא נפל/ קיבל מכה ומאוד כואב לו,
    ואז הוא אומר אבל שלומי הרביץ לו, ואז אומרים לו:
    לא, שלומי ילד גדול וטוב והוא לא עושה דברים כאלה.
    ואז שלומי שומע את זה מהצד או מהחדר וזה נותן לו המון כוח והערכה...
    וגם יעקב מבין שהוא לא מרוויח מזה כלום...

יש לכם דרך אחרת / עצה אחרת? חולקים עלי? אשמח לשמוע!

ואבקש- לכולנו יש דעות, בואו נכבד אחד את השני
    לא חייבים לכתוב תגובות נחרצות כאילו רק אנחנו יודעים
    לכל אחד יש את דרכו והנהגתו
    ונשמח לשמוע ולהחכים מדעותיכם ורעיונותיכם!

שיהיה לכולנו בהצלחה ונזכה לבנות את ילדינו בצורה הטובה ביותר!

חינוך.pngבאשכול הזה ננסה לעזור אחד לשני ולחשוב ביחד :unsure:
    חינוך ילדים הוא הדבר הכי חשוב שבו תלוי כל עתיד ילדינו
    וכל דבר הכי קטן יכול לשנות ולעצב את דמות ילדינו ...

יש הרבה דרכי חינוך ואני רוצה קצת לנתח :)

איך מנתחים? חושבים על זה

סיפור ראשון :

שלומי ביקש מאימא שלו שתקנה לו מחשב, הוא רוצה לשחק במשחקי מחשב. אימא אמרה לו: לא, אנחנו לא מכניסים לבית שלנו מחשב. בכה שלומי אבל אצל מושי יש מחשב, ולכל החברים שלי יש מחשב ולמה רק לנו אין? אמרה לו אימא: בבית שלנו אין מחשב, אתה רוצה שנשאל את אימא של מושי אם יש להם מקום מיותר בבית? ענה הילד: את אימא רעה
    נעצור כאן ונחשוב:
    אם נגיד לילד שהוא חצוף ונעניש אותו אז זה לא יגרום לו שיבין למה אצלינו בבית אין מחשב וגם הוא לא יבין שאסור להתחצף, זה רק יגרום מרד שהאמא נלחמת עם הילד שלה וזה יסחוט הרבה כוחות גם מהאמא וגם מהילד.
    מצד שני אם האמא תבליג הוא גם לא יבין מדוע היא לא מסכימה וגם הוא ידע שאפשר לדבר לאמא איך שהוא רוצה...
    אז מה עושים?
    בסוף שלומי הגיע לאימא וביקש לקבל קולה, אך אימא לא עונה. פעם ראשונה, שניה ושלישית, הילד מתחיל לבכות ואז אומרת לו אימא: אמא רעה לא עונה.
    אומר הילד: את אימא טובה. אומרת לו אימא, אם אני אימא טובה לך לחדר ותחשוב על מה שעשית ותכתוב מכתב.
    מה בעצת קרה פה? שלומי רצה קולה וצריך בשביל זה את אימו, ולכן שווה לו ללכת ולחשוב. אף אחד לא הכריח אותו ללכת לחשוב וממילא הוא מבין שהנושא הזה הוא לא נושא של ויכוח כלל, בבית שלנו אין מחשב וזהו ואין קשר לבית של מוישי.
    וכן הוא הבין שהוא התחצף אך בצורה בונה וללא פגיעה.
    יסוד הענין הוא להבליג.
    לא להעניש באותו רגע אלא להמתין לזמן מתאים ואז להעיר בצורה בונה ולא בצורה שעלולה חלילה לפגוע או להרוס את הילד.

עד כאן חלק ראשון.

יש לכם דרך אחרת / עצה אחרת? חולקים עלי? אשמח לשמוע!

שיהיה לכולנו בהצלחה ונזכה לבנות את ילדינו בצורה הטובה ביותר!
    איך נוכל להתגבר במצבים שאנו מרגישים לא נעים?
    אפשר שכל אחד יכתוב מניסיונו :rolleyes:

חשבתי על 4 כללים שיעזרו לנו מאוד;
    1. לחשוב על הצד השני- איך אני מהצד השני הייתי רואה את הדברים?
    הייתי חושבת שזה לא נעים? לא לעניין?
    לדוגמא מאד לא נעים לי לפנות לשכנה חדשה ולנסות לערוך הכרות
    מה שיעזור לי להתמודד זה לחשוב אם מישהי הייתה פונה אליי לערוך הכרות,
    הייתי רואה את זה כדבר מוזר, לא לעניין או שהייתי שמחה ונהנית שאותה שכנה אזרה אומץ וכך יש לי קשר איתה.
    ברגע שאני מנסה להיכנס למשקפיים של הצד השני בד"כ כל האי נעימות והפדיחות מתגמדות מאד.

2. לחשוב כמה זמן תמשך האי נעימות.
    כמה זמן תמשך לי האי נעימות? האם לאחר הדקה הראשונה אמשיך להרגיש אי נעימות? האם עכשיו בשנתיים הקרובות אתבייש מאותה שכנה? או זה עניין של חצי דקה ואז הרגיש כבר נעים?

3. מה התועלת האישית שתצא לי מזה?
    מה התועלת שתהיה לאחר המעשה/ סיטואציה של אי נעימות?
    לדוגמא לבקש עזרה מקרוב משפחה, שיכול באמת לעזור לי
    ונכון שבקשת העזרה לא נעימה בכלל ויתכן שאח"כ גם לא ארגיש הכי נעים, אבל התועלת שקבלתי מהעזרה שלו היא גדולה.
    ולכן לפעמים זה שווה.

4. האם המעשה הוא ערכי?
    לדוגמא בעבודה במקום שאינו חרדי ולא כ"כ נעים לבקש אינטרנט מסונן,
    אך אם אחשוב מה אני רוצה לבקש? זה משהו שלילי? לא בסדר? או שזה דבר ערכי וחיובי וכך ה' ציווה אותנו לנהוג
    החשיבה הזו גם יכולה לשים את האי נעימות בפרופורציה ואף לבטלה לחלוטין.

שנהיה כולנו בטוחים בעצמינו ובדרכינו ונרגיש תמיד הכי נעים וטוב בעולם:)

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה