Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
יום טוב,

מצאתי את איש הקשר שלך באינטרנט בזמן שחיפשתי ברצינות מישהו אמין.

אני ג'ולימה ווינדה, אני בת 24, מפריטאון, בירת סיירה לאון.
אני אחייניתו של פודיי סנקוה, מנהיג מורדים מסירה לאון שנלחם נגד ממשלתו של הנשיא לשעבר אחמד טג'אן קבבה.
אני בגלות בפורטו נובו, בנין, מאז ה-21 בנובמבר 2005.

אני מתגורר כרגע בפורטו-נובו, בנין עקב המלחמה במדינה שלנו. אמי נפטרה במהלך מלחמת האזרחים. אבי החליט לעבור איתי כי אני בן יחיד.
החדשות הרעות הן שאבי נפטר ב-25 בנובמבר 2021.

במהלך המלחמה, אבי הרוויח הרבה כסף ממכירת יהלומים, והגיע לסכום של 10,200,000 דולר. קרן זו מוחזקת כיום בסתר על ידי חברת האבטחה ECOWAS כאן בפורטו נובו, בנין. עם זאת,
עקב חוסר היציבות הפוליטית הנוכחית באפריקה, איני מסוגל להשקיע את הכסף הזה בעצמי.

לכן אני מבקש את עזרתכם בהשגתו וייעוץ כיצד להשקיע אותו.

הערה: אם תסכים, 35% מהשווי הכולל של הקרן יהיה שלך, בניכוי דמי פירוק בפורטו נובו, בנין. 35% אלה מייצגים 3,570,000 דולר, אשר יוחזרו לך עם אישור.

אם אתם חושבים שתוכלו לעזור לי להפוך את העסקה הנפלאה הזו למציאות, אל תהססו לפנות אליי. אשמח לשמוע מכם בקרוב.
אני שולח לך ולמשפחתך את ברכותיי הטובות ביותר.

תודה.
ברחוב המקביל אלינו מתגוררת במשך שנים רבות אישה חולה וערירית.
דמות מקסימה שמאד אוהבת ילדים והילדים כמובן אותה.
היא עברה לא קצת בחייה אבל אף פעם לא דרשה יותר מידיי מהזולת.
ומה שכבר כן ניתן לה תמיד הודתה במאור פנים.
תמיד הכרתי אותה כדמות חביבה שיש הרבה מה ללמוד ממנה.
לפני שנה בערך בערך היא שיתפה אותי בקושי שהיא עוברת עם אחד השכנים ברחוב ההוא, שמציק לה מידי פעם ושולח את ילדיו להקניט אותה ברחוב.
עודדתי אותה שלא תתייחס ואנחנו כולנו איתה וכמובן שאם חלילה נפגוש אותם נעיר להם.
האמת, שלא ממש התפניתי לכך והזמן עבר...
היא מידי פעם תזכרה אותי ואת האחרות ולצערי נפנפנו..
השבוע קרה מקרה מחריד.
אותו אדם שלח את ילדיו שיכו אותה בעוצמה על מנת שתסתלק, מבחינתו היא אמורה לעזוב את המקום ולחפש לה מקום מגורים אחר.
היא פונתה לבית חולים וחזרה צולעת קרוב לכניסת השבת.
אני לא ידעתי מכלום, לא היינו בבית.
אלא מה היום בצהריים התעוררנו לשמע שאגות מלמטה.
השכן הנ''ל ואשתו ירדו והשפילו אותה בבושת פנים ברחובה של עיר תוך אמירת ביטויים מחרידים.
עמדנו בחלון מס' שכנות ולא ידענו מה לעשות...
המילים המזעזעות הטון ועוד באמצע הרחוב ככה זוג חרדי שהחליט לרצוח אישה מסכנה לעיני כל.
לא המשיך בתיאור המחריד של מה שהלך שם,
רק אומר שאני וכל השאר בדילמה ממש קשה.
מצד אחד אני מאד רוצה לבוא לעזרתה ולהפסיק את ההתעללות המזעזעת הזו,
מצד שני וזה בעצם מה שגרם לכולנו לחשוש להגיב בכל הסיטואציות הנ''ל.
מדובר באדם ''רציני'' במגזר החרדי עם שם רציני ו המון קשרים וכסף.
ואני די חוששת שהוא יעבור אליי כשיקלוט שהתערבתי בסיפור.

אבל תגידו לי איך לב יהודי יכול לראות דבר כזה ולשתוק???
מה עושים???
אשמח למידע עדכני על שמיכה כבדה לילד גדול (10) עם קצת קשיי ויסות -
מאבדת קצת ידיים ורגליים..

בררתי עם פרופריו שהמליצו על
גודל שמיכת מבוגר (150*200) ומינימום 9 קילו (750 שח).
יש גם את נומימי (7 ק"ג, 150*200) ב400 שח.
רואה את אירופלקס 7 קילו ב200 שח, 120*180, הגיוני?

במקומות אחרים אני רואה המלצות על 10-15% ממשקל הגוף (~35 ק"ג), שיוצא הרבה פחות מ7 או 9 קילו , וגודל שמיכה קטן יחסית -
אני ואמאזון לא מסתדרים טוב, ולא הצלחתי למצוא בשילוח חינם שמיכה בגודל ומשקל מתאים.

אשמח ממש למידע ספציפי ולינקים מתאימים (האשכולות שמצאתי היו מלפני כמה שנים...).

בנוסף - מה לגבי ציפה?
האם ציפה רגילה מתאימה, או שצריך משהו מיוחד עם לולאות או משהו מבפנים?

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה