Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
גובים שלא ברשות!
אחרי שמקבלים פעם אחת את פרטי האשראי!
ולא מסכימים לחסום.

הגיעו אלי 2 סיפורים בשבוע האחרון - על הפרת אמון של חברות אשראי.

סיפור 1.
שמעון רצה לעשות ביטוח לרכב שלו. אבל לא היה לו אפשרות לשלם באשראי. שמעון, פנה לחזקי, וביקש ממנו לשלם בשבילו את הביטוח בתשלום אחד, ושמעון ישלם לחזקי בתשלום אחד.
חזקי הסכים אבל פיחד, שחברת הביטוח תשתמש בכרטיס שלו לעוד שימושים, (כנראה ששמעון יש לו קצת בעיות) אז דיבר עם חברת הביטוח "וברחל בתך הקטנה" הבטיחו לו שלא ייעשה עוד שימוש בכרטיס.
עוברים כמה חודשים ופתאום, יש גביה של חברת הביטוח. חזקי פונה לחברת הביטוח, למה גביתם ממני? והם עונים לו ששמעון הוסיף נהג חדש, ולכן גובים מהאשראי. חזקי כועס ואומר אני לא מרשה לכם להשתמש בכרטיס שלי. (וזה לא עוזר)
חזקי פונה לחברת האשרי שלו ומספר להם את כל הסיפור, חברת האשראי אומרת, תקשיב אנחנו נעשה לך "הכחשת עיסקה" אומר חזקי, מצויין. אבל מכיון שאני רואה שהם ממשיכים לגבות, אני לא רוצה לרדוף אחריהם. אני מבקש שתחסמו אותם מהאפשרות לגבות ממני. - עונים לו בחברת האשראי, שאי אפשר! הוא מנסה לנדנד להם, ומדברים עם המנהל... והדבר היחיד שהם הציעו לו שהמנהל יבוא איתו ביחד לתחנת משטרה להגיש תלונה! ולא נותנים את האפשרות לחסום חברה מבויימת מלגבות הכרטיס שלו. (אין לחזקי זמן לבזבז יום שלם בתלונה למשטרה)

והשאלה איך חברה, שהבטיחה שלא שומרת את נתוני האשראי, כן שמרה את הנתנונים וכן השתמשה בהם.
ולמה אין אפשרול לחסום חברות מסוימות מלגבות בכרטיס? (הרי אם לא היה מקום במסגרת הם לא יכלו לגבות, אז שיהיה אפשרות הפוכה...)

סיפור 2.
אליעזר, היה צריך לשלם את כרטיס האשראי ב2 לחודש, ולצערו הגבייה לא עברה עקב אכ"מ.
חברת האשראי פנתה לאליעזר, ואמרה לו שהגבייה נכשלה ומבקשים ממנו לשלם, ויכול לתת להם כרטיס אחר לתשלום.
אליעזר פנה לחבר שלו "זוהר" וביקש ממנו אם הוא מסכים שיגבו מהכרטיס שלו את האשראי? זוהר הסכים ונתן לו את האפשרות שיגבו מהכרטיס אשראי שלו.
ואכן הייתה גבייה. אבל אחרי חודש, בלי שדיברו איתו שוב הייתה גבייה נוספת מחברת האשראי של החבר שלו אליעזר. עוד חודש, שוב גבייה.

איך חברת האשראי משתמשת בנתוני האשראי של זוהר, בלי לבקש רשות!

וזוהר עובד עצות הוא אפילו לא יודע למי לפנות?
זוהר שואל האם זה מה שרוצה חברת האשראי שאני לא יעשה יותר חסד עם החברים שלי?

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה