Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
פעם זה לא היה, אני משוכנע.
בשנים האחרונות תוגברו הדציבלים של צפירות כלי מסע כבדים לכאלה המזכירות צפירות של ספינות.

הצפירות הרגילות והפשוטות כבר עוברות תחת הראדר, אבל אלה חזקות מכל הרגל, משביתות את המוח לרגע, מתדפקות בכוח על עור התוף, והכי גרוע - מעירות את הילדים.
אם זה היה מסתכם בשעות היום, היינו סופגים בשתיקה, אבל זה לא, 1 בלילה גם בטווח.

אין לי אמצעים למדידת רמות רעש, אבל כל מי שצפירה רמה כזו הקפיצה אותו פעם ואת מי לא?, יכול לשער איך זה מוכפל בצרורות ובתדירות גבוהה. תוסיפו על זה את יללות האמבולנסים שעם התגברות התחרות באים בלהקות, קבלו מחול צפירות ואזעקות בלתי נסבל ובלתי אפשרי.

מדוע הוגברה עוצמת הצפירה? מן הסתם משיקולי בטיחות, כלים כבדים כמו אוטובוסים, מסוכנים יותר בכביש וחשוב שישמיעו את קולם גם לתוך רכב ממוזג עם חלונות סגורים ומוזיקה דולקת. אין ספק.

לא איש כמוני יתווכח עם שיקולי בטיחות, אבל אני מניח שניתן למצוא איזונים שיקלו על הסביבה, ואני מניח גם שאם וכאשר נקבעה תקנת בטיחות כזו, קולם של השכנים לא נשמע.

קיבלתי את הרושם שדווקא השר הזמני במשרד התחבורה עשוי לקבל הצעות לשינוי מהפכניים ולקדם אותן.

בקיצור, מה אני רוצה ממכם? הצעות הגיוניות להפחתת הרעש שאוכל לשלוח אל השר סמוטריץ'(לא חלונות כפולים, אני בדירה שכורה).
יתכן שבשעות הלילה אין חשיבות לצפור מעבר לטון הצפירה המוכר,
אפשרי אולי לכתוב נוהל פתיחה בצפירת אוניה ואיסור שימוש בצפירה כזו לשם האצת רכב משתהה.

יש גם שיקולי בטיחות הפוכים: חבר שלי שנסע בשוליים, נפצע כשחתך ימינה לשיחים מאימת צפירה קולנית כזו.

ואולי בסוף יתברר שזה בשליטת המשרד לאיכות הסביבה ונצטרך לנסות את אלקין.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה