Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
  • 425
  • כהמשך לאשכול הנ"לhttps://www.prog.co.il/threads/גמגום.488529/#post-6970920
    קיבלתי המלצה על מטפלת רגשית בשם ט. ביטרמן מבית שמש , האם למישהו יש נסיון איתה?
    0 תגובות
    אם השאלה הזו מעוררת אתכם כנראה שאתם בחברה טובה,
    זה הנושא שיכול להכריע להמון זוגות אם ליסוע שבת להורים, או לוותר,
    זה הנושא שיכול ליצור קשיים הזויים במערכת שכנות, וביותר בתוך הבית,
    אפשר לכתוב על זה מגילות שלמות
    על המעלות שבדבר שבאמת מי כעמך ישראל המפרגנים.....
    ומהצד השני על הניצול לרעה כנראה בתום לב
    של כל מיני עדיני נפש שלפעמים מה לעשות הם אנשים די נקיים ופדנטים,
    שבשבילם לתת את הדירה---גם לשכנים מעבר לדלת זה בגדר הקרבה,
    זה דורש כביסות לא סטנדרטיות ולפעמים ניקיון כפול של הבית

ההצעה שלי:
    הקמת בנק דירות, שכל מי שנותן את הדירה יקבל תעריף --לא של שכירות, אלא דמי עגמת נפש,
    כמו כן כשהלוקחים ייתנו את דירתם הם יקבלו כסף מהבנק סכום דומה +- [תלוי בנתוני הדירה עם/בלי מצעים]
    וההיגיון:
    הרי מי שמזמין בקלילות יוריד פרופיל כדי לא להטריח את השכנים [ונהיה לו חור קטן בכיס]
    ומי שבאמת יצטרך להזמין יזמין בכיף, ולא יצטרך לחשוב אלף פעמים איך להשיג דירה בלי להיות חייב לשכנים ההם את החיים שלו, והחור בכיס? שבת הבאה מתמלא, כי השכנים מדירה 20 ביקשו מהבנק דירה לשבת,
    אז נכון שדירה 20 רחוקה ובקושי אומרים שלום במעלית, אבל כשנהיה כאן בנק הכל יהפוך לנעים יותר
    כיף יותר וייפתרו כ"כ הרבה בעיות

לא אלאה אתכם ואשמח לדעתכם בעניין--- חכמת ההמונים של משפחת פרוג המעטירה
    הזמנתי לאחרונה מונית בבני ברק [לא אציין את שם התחנה].
    הסדרן הודיע לי שהוא שלח 'רכב שירות'.
    זה חדש לי, אבל מפאת דוחק הזמן לא התווכחתי.
    הגיע רכב 'מאזדה' די ישן, שהזדהה כ'רכב השירות' שבא לאסוף אותי...
    עליתי עם מעט חשש, וביקשתי 'מונה בבקשה'. הצחקתי אותו... "אין כאן מונה, אבל זה יעלה לך 30 ש"ח".
    זה היה נשמע לי קצת מוגזם לנסיעה של כקילומטר אחד בתוך בני ברק בשעות הערב.
    ואז הוא התקשר לתחנה ששם אמרו לו ב'קשר' [זה כן יש לו... אגב גם ווייז (כשר, כשר...) לא היה...] "זה נסיעה של 30 ש"ח, זה תעריף לילה". לא היה כח להתווכח על חמישה שקלים ונסענו.
    בדרך שאלתי אותו 'זה לגמרי חוקי הדבר הזה'? והוא השיב 'בערך'...
    לאחר שיחה עם נהג מונית אחר הבנתי שזה לא רק לא חוקי, אלא גם לא היה לי ביטוח על הנסיעה, ואם יש לי בעיה אין לי לאן להתלונן - כי אין 'פיקוח' על חאפרים, וגם שהמחיר ששילמתי יקר, כי בשום מונה לא הייתי מגיע לזה, ושהוא מכיר עוד סיפורים על מחירים מופקעים יותר שנגבו בשיטה הזו.
    אגב, הנהג היה חרדי, ואין לי שום בעיה עם עוד יהודי משלנו שיתפרנס. רק שלי כל העסק הזה לא הריח טוב.

מה אתם אומרים?

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה