Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
@hbecker

1. טראטלטים כשמוגשים על השולחנות (לא בר) יחד עם עוגות נוספות צריך לשים אותם במנג'טים?

2. כשממלאים את הטראטלט ורוצים לקשט למעלה עם פנינים אכילות אפשרי לקשט כבר לפני ההקפאה או עדיף רק כשמעצבים על המגשים?

תודה רבה על התשובות
אני רוצה להכין את המתכון הזה
https://www.cookie-fairy.com/2017/04/strawberry-verrines/

למרות שכתוב שם בתגובות שא"א לוותר על הג'לטין
אני רוצה להמיר אותו במשהו אחר מה כן יוכל לעשות לי את השכבות יציבות?

אם אני אמיס שוקולד לבן וחצי מכמות השמנת אקרר ואקציף עם שמנת נוספת זה יהיה בסדר?
ואיפה אני משלבת את החלב?

או שבכלל כמות הג'לטין ביחס לכמות החומרים לא אמורה להיות מורגשת

תודה לעונות

יעל
בקשר לנושא הבוער, הריני להציג כאן את לשונו בהסכמתו לקונטרס "הציץ ונפגע" של הרב יעקב לוי (לא הרב"קובי לוי" הידוע) הכולל "הליכות והלכות בהשתמשות באינטרנט".
ההסכמה נכתבה ב"מוצאי צום העשירי תשע"ח".

הן ידוע כי בדור האחרון פשה נגע האינטרנט, ורבים חללים נפלו, וכבר התריעו על זה גדולי ישראל וזעקו זעקה גדולה ומרה להתרחק מזה ככל האפשר, מזה ותולדתו כיוצא בזה אף גרועה ממנו, הנקרא סמרטפון, ובו כל התועבות שבעולם, מלבד מה שהוא ממכר את האדם ונוטל ממנו את שיקול הדעת, וכידוע ומפורסם כל זה.
ועל כן בואו ונחזיק טובה להרה"ג רבי יעקב לוי שליט"א אשר סידר קונטרס מיוחד לחששות והאיסורים שיש בזה, ודברי מוסר לעורר הלבבות להתרחק מדבר זה.
ובאמת, מי שכבר נפל ונלכד ברשת זו, קרוב לוודאי שלא יועיל מאומה, שכבר נאטם מוחו ואזניו משמוע דברים נכוחים.
אך מי שעדיין מבחוץ וסבור הוא בדעתו שיכול הוא להשתמש בזה מבלי שיקרהו נזק, אליו מופנים הדברים שבקונטרס זה להודיעו כך וכך איסורים חמורים יש בדבר.
{ההדגשה במקור:} וגם מה שסידרו חסימות שונות, ואפילו המעולות ביותר, לא התירו כן אלא מדוחק רב, ולמי שחייב זאת לצרכי פרנסתו. וכידוע אף בחסימות הטובות ביותר מתגלות מפעם לפעם תקלות. ושומר נפשו ירחק מהם.
סוף הסכמה, וחתימה.

על שיעורם של "מפעם לפעם", אולי בהודעה אחרת.
  • תודה
Reactions: אבק1 //
1 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה