Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
בדיוק ראיתי עוד עלון התרמה גנרי.
תיאור מפורט, בפרטי פרוטרוטרוט וברזולוציית שיא, על אומללותה של המשפחה, כמה שהם היו אומללים עוד לפני שקרתה הטרגדיה, ואז תיאור של הטרגדיה לשלביה, ועד כמה - אחרי שקרתה הטרגדיה - על אחת כמה וכמה שהם אומללים, עלובי החיים כמו שלא הכרתם.

כמובן הטקסט מלווה בקלוזאפים של הילדים, אחד אחד. אלו מעל גיל 5 יש תמונה מאמירת הקדיש בהלוויה. איזה איכות של תמונה! רואים כל דמעה, בדיוק היכן היא ממוקמת. וההוא בגיל שנתיים - יש תמונה שהוא שוכב בעגלה ליד מיטת האם, ומחכה, לדברי העלון - שהיא תקום תחייך אליו. היא לא קמה, ולא חייכה, ולכן הדפיסו עלון.

ובני המשפחה מסתובבים בבתי הכנסת עם העלון, ומבקשים תרומה. הרבנים כתבו לתת 100 ש"ח ל24 חודש או משהו. לא נראה לי שהרבה נתנו כזו הו"ק. אבל כן מוציאים איזה מטבע. ישראל נתבעים ונותנים.

אני לא כותב בציניות. העלונים האלו הם רע הכרחי. אין ברירה.

אבל רק חשבתי לעצמי. איך זה הגיוני שיש אנשים שעוד לא הצטרפו לתוכניות של עֲרֵבִים. איך זה שנשאר עוד מישהו אחד מתוך הציבור הנפלא שלנו, שעדיין לא מבין שצריך לעשות סטופ לתופעה העצובה הזו.

וגם אם לא סטופ, לא מבינים שכל משפחה שהצלנו זה עולם ומלואו? שכל משפחה אומללה כזו, שנכנס לחשבון הבנק שלה מליון שנים ש"ח בלי שום קמפיין, פשוט הצלנו אותה מטרגדיה כפולה?
שהיתומים שיושבים ב"שבעה" - לא עלינו - לפחות לא צריכים לדמיין איך החברים שלהם עכשיו קוראים את סיפורם הטראגי. שמהיום כשהם ילבשו כובע חדש השכן לא יחשוב - אה, טוב שנתתי להם הוראת קבע.
ושהאבא או האמא האומללים לא צריכים להחליט מה יותר חשוב - לחם לאכול או הכבוד הבסיסי של בני הנעורים שלו.

וגם אלו שה"ערבים" לא הספיק להם, אבל לפחות יש להם איזשהו בסיס. הם יכולים לצאת לקמפיין לא מתוך לחץ של "איך יהיה לנו לחם מחר בבוקר", אלא בשיקול הדעת וברוגע.

אני שואל על עצמי. גם לי עד לפני תקופה לא היה "ערבים". איך? איך זה הגיוני? אין לי תשובה.

אז לפחות אני שוטח את התמיהה הזו כאן. אולי זה יעזור למישהו להיזכר.
לפני שנה פורסם ע"י @בעילום שם.
ועכשיו עם תחילת זמן חורף נראה לי מתאים להעלות את זה שוב!

אני רוצה להעלות על הכתב קצת מהכאב שחווה כל בחור בשידוכים תקופה ממושכת:

אני בחור בן עשרים וכמה, לומד בישיבה חשובה, כבר כמה שנים בשידוכים, לא יותר מידי אבל מספיק.

התחלתי שידוכים כמו כולם בתחילת ועד שישי. בהתחלה כולם נפגשו, עוד בחור ועוד בחור וגם אני ביניהם. ואז התחילו גם להתארס. בהתחלה זה היה משמח, כל בחור שהתארס כולם שמחו בשמחתו ואני בתוכם. וזה המשיך עוד בחור ועוד בחור נפגשים ומתארסים, ואני בשונה מהם רק נפגש... בהתחלה זה היה עוד קל לשמוח בשמחת חבריי, אבל ככל שהלכו והתדלדלו החברים זה נהיה יותר ויותר קשה. ואז הגיע השלב שהועד מתחת מתחילים להתחתן, נהיה עוד הרבה יותר קשה לראות אותם מתחתנים ואני נשאר בישיבה. בנוסף לזה כולם מגיעים אליך ואומרים לך "בקרוב אצלך" וזה מאד מעצבן לשמוע. אפילו שהברכה מגיעה ממקום טוב, אבל לבחור מבוגר קשה מאד לשמוע את זה. וכל זה עוד בלי הסבל של לקבוע חדרים כל פעם מחדש. עם מי אני יהיה בחדר, אני כבר צריך להיות עם בחורים צעירים שלא היה לי איתם קשר בעבר, וצריך להתחיל להתרגל לשעות שינה אחרות, כי הם עוד בשלב שיש להם עוד מה לעשות בישיבה... וזה עוד בלי לדבר על כל חברותא שמתחתן לכמה צער זה גורם, להתחיל לחפש חברותא חדשה וכו...

לא נעים לי לכתוב את זה אבל ב"ה הגיע הקורונה וזה לא מזיק בשידוכים לא להיות בישיבה, אני בבית לא צריך לפגוש את הכאב הזה כל יום. לא צריך ללכת לישון בשעות לא שעות בגלל חברי החדר הצעירים. ב"ה לא פוגש את הבחורים המאורסים, לא צריך להחגיע לחתונות וממילא אף אחד לא מאחל לי "בקרוב אצלך" ו"מה איתך, למה אתה עדיין לא מתחתן... וכו.

וכל זה ממקצת הכאב שעובר על כל בחור ובחור מבוגר בישיבה ואפילו יותר צעירים ממני שבשידוכים תקופה ארוכה ומספיק גם להיות שנה בשידוכים בשביל שזה יהיה תקופה ארוכה.

לאור הדברים הנ"ל אני פונה בשמי ובשם עוד הרבה בחורים ואפילו לא כל כך מבוגרים לכל החברים מהישיבה שהתחתנו והמכרים כגון שכנים וכדו' שיגלו רגישות, לא צריך להיות שדכן בשביל לשדך. תסתכלו לצדדים לראות אם אתם מכירים רווקים או רווקות בשידוכים אל תחכו אפילו רגע, כל אחד שיש לו רעיון שמיד ינסה להציע. כל רגע ורגע שעובר זה סבל בל יתואר, ואם בזכות המכתב הנ"ל יבוא הצעה אפילו לרווק/ה אחד והיה זה שכרי.

• שנתבשר בשורות טובות...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה